< />
2009. március 11.

VUTFO Hírek

Kiskörei találkozó 2007. szeptember 14-16.

2007. Szeptember 14-16-a között tartottuk soron következő ülésünket Kiskörén a Tiszavíz Vízerőmű Kft. vendégeként.

Aktuális programunkat Ötvös Pál a Tiszavíz Vízerőmű Kft. igazgatója nyitotta meg. A szívélyes üdvözlés után, a vállalat és az ország két vízerőműjéről tartott prezentációt, melyből sugárzott a műtárgyak, a benne dolgozó emberek és a környezet iránti tisztelet, hozzáértés.
A következő napirendi pont Ratkóczai Árpád, az iparági önsegélyező pénztár ügyvezetőjének beszámolója volt, a pénztár helyzetéről és az aktuális törvényi változásokról. A beszámolóból kiderült, szükség lenne a taglétszám növelésére az iparágon belül, de akár azon kívül is.

Másnap délelőtt egymást tájékoztattuk az előző találkozó óta munkánk során történt eseményekről. Sok helyen időközi választások voltak, ezért az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokra különösen fókuszáltunk, hiszen novemberben "törvény szerinti” ÜT választások lesznek.
A délutáni program nagyon élvezetesnek ígérkezett, hiszen vendéglátónk Berényi József erőmű vezető jóvoltából meglátogathattuk a Kiskörei Vízerőművet. Nem csak egyszerű erőmű látogatásról volt szó, hanem lehetőséget kaptunk arra is, hogy csónakkal átzsilipeljünk a vízlépcsőn, így közelről is megtekinthettük a működő turbinákat.
Az izgalmas látnivalók után jól esett az esti vacsorával egybekötött borkóstoló. Az est fénypontjaként, VÜTFO-s hagyományok szerint, a testületet elhagyó tagokat ajándékkal búcsúztattuk:
Szász Jánost, aki szintén házigazdánk volt, mint a helyi Üzemi Tanács elnöke, nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntöttük. Domina József az E-ON cégszintű átalakulása miatt nem tölti be az eddigi elnöki tisztét. Lőrincz László pedig, aki már a kezdetektől a testület koordinátoraként is funkcionált, ÜT elnöki posztját a PADOSZ elnöki tisztségére cserélte.
Mindnyájuknak köszönjük az eddig végzett munkájukat, a továbbiakban jó egészséget és sok sikert kívánunk. Lőrincz Laci nem egyedül jött, bemutatta utódját dr. Mónus Editet az új paksi ÜT elnököt. Szeretettel várjuk a többi utódot is, mert a munkát folytatni kell.

Vasárnap szó esett a VIT nyugdíjpénztárak tisztségviselői választásáról, mivel a jelenlévők közül többen részvesznek a választások lebonyolításában. Beszéltünk még a VDSZSZ rendkívüli kongresszusáról, melynek azt kell eldöntenie, hogy a jövőben melyik országos konföderációhoz tartozzunk. Végül meghallgattuk Wollner Pál VIMFO koordinátor kérését, melyben az ÜT-k segítségét kérte, a Munkavédelmi Bizottság elnökeinek a fórumon történő aktívabb részvétele érdekében.
Végül nem maradt más hátra, minthogy megköszönjük a szíves vendéglátást, és máris elkezdjük a felkészülést a következő találkozóra.

Nagy László VÜTFO koordinátor

További képek
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...