< />
Szerző: Gy. I.
2012. július 12.

VDSZSZEMASZ Portré

ÉMÁSZ Szakszervezet – Stork Gábor

–Az ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft. salgótarjáni régiójában dolgozom üzemviteli munkatársként. A biztonságtechnikával és a földelési ellenállás mérési kérdéseivel foglalkozom huszonhét éve. 1984-ben léptem be, másfél évtizeden keresztül villamoshálózatok tervezésével foglalkoztam, majd PR-munkatársi feladatköröm lett, 2001 óta a biztonságtechnika a szakterületem. Ehhez először biztonságszervező mérnöki végzettséget, majd 2005-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen munkavédelmi szakmérnöki diplomát szereztem. Most már jó néhány éve készenléti tevékenységet is folytatok. Ez azt jelenti, hogy munkaidőn kívüli időszakban, havi beosztás szerint, műszaki készenlétes, szerelői készenlétes és állomási készenlétes feladatokat is kapok.

Jó úgy dolgozni, hogy az ember azt érzi, cége elhivatott a biztonságtechnikával kapcsolatban és nem csak szavakban elhivatott, hanem tettekben is. A cégvezetésnek fontos, hogy a dolgozók olyan állapotban kerüljenek vissza a családjukhoz, amilyen állapotban műszakkezdéskor eljöttek otthonról. A társaság irányítói maximálisan biztosítják a munkavégzés feltételeit. A salgótarjáni régió irodaházában, a 105-ös szobában találnak a kollégák. A munkavégzésemhez, mivel mindkét feladatköröm jórészt külső munka, a cég biztosítja a gépjárművet és a munkavégzés egyéb technikai körülményeit.

A kezdet kezdetétől, már 1984 óta a szakszervezet tagja vagyok. Feladatom a kommunikáció, az információáramlás biztosítása mindkét irányban. Továbbá feladatom, hogy éles helyzetben „hadrafogható” sereggel jelenjünk meg a kollégáimmal.
A dolgozók féltik a munkahelyüket és ezzel a családjuk egzisztenciáját, akkor, amikor a családi kasszákban, minden fillérnek helye van, akkor, amikor a kolléga fáradt, fásult… Ilyen körülmények között nagyon nehéz hadrendbe állítani a sereget. Sajnos ez az oka annak is, hogy a nagy többség csupán a csendes támogatást jelenti. Ugyanakkor az a véleményem, hogy kell és lehet is eredményesen érdekeket védeni. Elsősorban a felkészülést és a folyamatos tárgyalást tartom lehetséges megoldásnak. Felkészülést, hogy ismerjük a másik fél problémáit, elképzeléseit, felkészülést, hogy a jogszabályok milyen lehetőségeket engednek meg és felkészülést, hogy az általunk képviselt kollégáknak milyen elképzelései vannak. Ehhez szükséges a folyamatos kommunikáció és szükséges, hogy a másik oldalt legitim tárgyalópartnernek ismerjük, ismerjék el. Ehhez viszont tagság szükséges. Így a szervezettségi kérdést tartom az egyik legfontosabb érdekvédelmi kérdéskörnek.

Feleségemmel és két fiúgyermekemmel családi házban élünk Bátonyterenyén. Feleségem a bankszektorban dolgozik alkalmazottként, szakszervezeti tag és igazi társam mindenben. Egyetlen hobbi körül forog családunk élete, ez a tájfutás. Örömömre a nagyobb gyermekem ezt a sportot választotta, így „kényszerűségből” én is elkezdtem. Erről szól minden szabadidőnk. Versenyről versenyre járunk, élvezem ezt az igazi sportot. A napokban jöttünk haza az olaszországi Velencéből egy nemzetközi versenyről, ahol négyezernégyszáz tájfutó volt a világ minden tájáról. Elégedett mosollyal az arcomon vettem tudomásul, hogy gyerekem a népes mezőnyben a tizenkettedik, jómagam pedig a huszonötödik helyen végeztem.




Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...