Már a szívélyes invitálás is sokat sejtető volt. Étterem- és büféavató az ÉMÁSZ Rt. székházában a társaság vezető munkatársainak, dolgozóinak és meghívott vendégeinek jelenlétében.
Különös izgalommal készültem a napokban tartott eseményre. Elfogódottságomnak két oka is volt: Hét évig ott ebédeltem, olykor sakkoztam, aztán mindennek vége lett, a konyhát bezárták. Jött az úgynevezett kafetéria rendszer, a cég dolgozói a környező éttermekbe jártak, az étterem pedig üresen „ásítozott”. Később a büfé is megszűnt, nem akadt elegendő vásárló, bérlőjének így már nem érte meg működtetni. Szóval hosszú ideig se hideg, se meleg...
Dolgozói igények
Aztán megfogalmazódtak a dolgozói igények, egyre erősebbé vált a közakarat hangja: Legyen újra étkezési lehetőség az ÉMÁSZ-nál! Ezt támogatta a menedzsment és a szakszervezet is. Kezet fogott Mészáros Sándor igazgató-helyettes és Gembiczki Tibor szb-elnök. Felkarolták a nemes ügyet és - sportnyelven szólva - a labdát az ELMÛ-ÉMÁSZ illetékes vezetőinek térfelére passzolták. Miután kedvező választ kaptak, elkezdődött a rekonstrukció. A tervezés, az előzetes engedélyek beszerzése, és a pályáztatás után az építők néhány hétig szorgoskodtak a földszinti létesítményben, aztán elérkezett az ünnepélyes pillanat. Az avatáson részt vett Mészáros Péter humán erőforrás igazgató, Balázs János logisztikai igazgató, Molnár József üzemviteli igazgató, Seller Katalin ingatlankezelési vezető és a dolgozók között természetesen ott volt Mészáros Sándor és Gembiczki Tibor is. Mészáros Péter kiemelte: Nagyon örül az ÉMÁSZ Rt. legszebb tervezésű létesítményének és abbéli reményének adott hangot, hogy az étterem átadása jelentősen javítja a cégnél tevékenykedők közhangulatát, s ez majd kifejezésre is jut a soron következő elégedettségi felmérésben is.
Reggeltől délutánig
Az éttermet és büfét a Diósgyőri Party Service Kft. működteti. Molnár Zoltán ügyvezető bejelentette, hogy munkanapokon reggel 7 és délután 3 óra között tartanak nyitva, az étteremben két kolléganője várja a vendégeket. Menüben a leves mellett kétféle főételből választhatnak a betérők, akik az étlapról külön is kérhetnek. Az árakat úgy alakították ki, hogy mindenki számára vonzóak legyenek. Akik pedig hideg ételt akarnak fogyasztani, megtehetik, hiszen a kft. bőséges választékot ígér. Fontos tudnivaló, hogy az étterem nyitott, szolgáltatásait az émászosokon kívül bárki igénybe veheti. Egyszerre harminc ember fér el, így mindenki kényelmesen étkezhet.
Győri István
(Forrás: "forró drót" újság 11. évf. 5.sz.)