< />
Szerző: Győri István
2009. július 9.

VDSZSZEMASZ Hírek

Az ünnep feledteti a gondokat

Év végi összegzés Juhász Gyulánéval, az ÉMÁSZ ÜSZB elnökével
- Hogyan gondol vissza a 2008-as esztendőre? Ezzel a kérdéssel zökkentettem ki napi munkájából Juhász Gyulánét, az ÉMÁSZ Nyrt. üzemi szakszervezeti bizottságának elnökét.

A mindig elegáns és mosolygós Jutka rögtön felel:
- Nagyszerű évet zártam, de nem csupán magamról akarok beszélni. Volt munkám és volt munkánk. Manapság ez a legfontosabb számomra és a kollégáim számára is. Vagyis egyénileg és a társaságcsoportnál alkalmazásban állók sem panaszkodhattak. Sajnos az utolsó napokban kaptunk egy rossz hírt is, így az örömbe üröm is vegyült.

- Mire gondol?
- Köztudott, hogy pályázatot írtak ki a leolvasásra és ezt nem az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálati Kft. nyerte. Ennek következtében jövőre mintegy százhatvan ember munkahelye szűnik meg. Egy szakszervezeti vezető számára ez a létező legrosszabb hír.

- Mit tehet és mit tehetnek?
- Mindent elkövetünk majd azért, hogy a legmegfelelőbb végkielégítést kapják az érintett dolgozók. És persze tárgyalásokat kezdeményezünk a leolvasást elnyert cég képviselőivel annak érdekében, hogy a munkára azokat alkalmazzák, akik eddig is ezt végezték.

- Ha jól értem; vegyék át őket!
Határozott hangon folytatta:
- Igen! Ha racionálisan gondolkodnak, mindenképpen ezt teszik majd. Leolvasóink jól dolgoztak, nagy helyismerettel rendelkeznek, hosszú ideig álltak helyt hidegben és hőségben, esőben és napsütésben, hóban és sárban. Ha olyanok kerülnének a helyükre, akik az ügy iránt kevéssé elkötelezettek, abból sok baja származna az ÉMÁSZ-nak.

- Például?
- Pontatlan leolvasás, hibás számla, romló fogyasztói elégedettség, több reklamálás. Ezt senki nem akarja. Nyilvánvaló, hogy a felsoroltakat a leolvasást hamarosan ellátó cég, amely pályázatában kemény feltételeket vállalt, sem akarja.

Négy évet már nem vállal

- Jövőre újjáválasztják az üzemi szakszervezeti bizottságot is. Ismét indul az elnöki tisztért?
- Szinte bizonyos, hogy már nem. Jelenlegi szándékom szerint nem pályázom majd. Ha igent mondanék és elnyerném a tagság bizalmát, akkor további négy esztendőt kellene vállalnom. Úgy érzem, hogy ez már nekem sok lenne. Jöjjön egy tőlem fiatalabb üszb. elnök.

- Van már kiszemelt utódjelöltje?
- Még nincs. Időnk van, a választás tudomásom szerint ősszel lesz. Addig kell megtalálni a minden szempontból alkalmas és rátermett embert.

- Nehezen tudom elképzelni az ÉMÁSZ-t ön nélkül...
- Köszönöm, jólesik, persze egyszer a búcsú, vagyis a nyugdíjba vonulás pillanata is elérkezik. Én azonban még jövőre is dolgozni akarok és remélem, hogy lehetőséget kapok rá. Viszont ketté kell választani a hivatali munkámat és a szakszervezeti választást, az érdekvédelmi tisztséget. A szakszervezet életem része, évtizedekkel ezelőtt, még az "átkosban", boltos koromban bizalmiként kezdtem. Aztán eddigi aktív éveim döntő részét úgy éltem le, hogy igyekeztem tisztességesen dolgozni a kollektíva érdekeiért. Képviseltem a munkavállalókat, amiben csak tudtam, segítettem, és ez nagyon jó érzés volt. Azonban most úgy érzem, hogy jövőre át kell adnom a helyem egy olyan kollégának, vagy kolléganőnek, aki majd évekig, évtizedekig betölti ezt a felelősségteljes tisztséget. Azt már most leszögezhetem: leendő utódom rám biztosan számíthat, segíteni fogom a tevékenységét.
Ünnep, családi körben

- Mire ezek a sorok eljutnak az olvasókhoz, már ránk köszönt a karácsony. Hogyan készül, készült?
- A gyerekeim és az unokáim között leszek. Az asztalnál kilenc terítéket helyezek el. A szenteste a legszebb, a legmeghittebb pillanatokkal aranyozza be életünket. Az ajándékozás, a karácsonyi ének, a gyertyafény, a feldíszített fa. Igen, ez a szeretet ünnepe, amelyet annyira várunk!

- Ki fog főzni?
- Jómagam! Ebből a szokásomból nem engedek.

- Ha nem titok: mi lesz az ünnepi menü?
Nagyot nevetett: - Mindenkit megkérdezek, felveszem a rendelést. Lesz töltött káposzta, rántott hal, halászlé, savanyú leves, mákos gubó és persze bejgli, minden mennyiségben. Gesztenyés, mákos, diós...

- Kedves Jutka, kellemes karácsonyt, boldog új évet kívánok önnek és családja minden tagjának!
- Köszönöm. És a "forró drót” hasábjain keresztül hasonlókat kívánok az iparág valamennyi dolgozójának!
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...