< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

„Hallatni fogjuk hangunkat”

A közelmúltban Valiskó Ferencet választották meg az ÉMÁSZ Rt. Üzemi Tanácsának elnökhelyettesévé. Az ismert szakember gyöngyösi üszb-tag és a részvénytársaság szakszervezeti bizottságának is tagja.
– Kérem, mutatkozzon be a forró drót olvasóinak!
– A gyöngyösi régió szakszolgálatán távközlési, irányítás- és telemechanikai feladatokat látok el. „Mellesleg” az ötvenhatodik életévemet taposom.
– Mikor került a társasághoz?
– 1972. február elsején. Vagyis jelenleg már a harmincharmadik esztendeje ügyködöm az ÉMÁSZ színeiben.

Miskolcon is dolgozott


– Az idősebbek szerint az rt. központban is szolgált.
– Ez így van. 1975-ig két és fél évet húztam le Miskolcon. Gyöngyösi születésű vagyok és nősülésem után, a borsodi kitérőt követően kerültem vissza a hevesi városba.
– Lakása viszont vidéken van!
– Nagyrédén építkeztem. A település mindössze hét kilométerre van Gyöngyöstől, kocsival jövök és megyek.
– Manapság is zajlik az élet, nem fél attól, hogy az át-, vagy éppen a kiszervezés sorsára jut?
– Mivel eddig maradtunk és maradtam az ÉMÁSZ Rt. állományában, abban bízom, hogy ezen a téren a jövőben sem lesz változás. Amint már említettem, jóval több, mint három évtizede vagyok émászos, így örömmel nyugtázom, hogy továbbra is a céghez és nem a „holdudvarhoz” kötődöm.
– Hogy érzi magát?
– Remek szakemberekkel dolgozom együtt, így elégedett lehetek. Azzal pedig, hogy gyakran változások történnek a társaságnál, továbbá a régióban, együtt kell élnünk. Kemény világot élünk, ebben igen gyakoriak a változások, ezekhez igazodni kell, kibújni sajnos nem lehet alóluk. Már versenyhelyzetben vagyunk, napi feladataink is ennek megfelelően alakulnak.

Többes jelölés után


– Szép csendben igencsak megfogyatkozott a gyöngyösi régió létszáma is.
– Az említettek miatt már nem kesereghetünk azon, hogy miért csökkentünk kétszázzal. Bizony, ha fogalmazhatok így, a hőskorban háromszáz dolgozónk volt, most alig haladjuk meg a százat. Sokan nyugdíjba mentek, mások kiléptek, voltak olyanok, akiket elküldtek, aztán például kiszervezték a szerelést és a technológiát is.
– Hogyan lett az üzemi tanács elnökhelyettese?
– A már megválasztott tisztségviselők saját soraikból tettek rám előterjesztést.
– Egyedüli jelölt volt?
– Többes jelölés után kaptam bizalmat. Így volt ez egyébként Takács János elnök esetében is.
– Elárulná, hány százalékot kaptak?
– Ez talán nem is lényeges. Mindkettőnket meggyőző aránnyal választottak meg.
– Hogyan fognak együtt dolgozni?

Teljes egyetértésben


– Biztos vagyok abban, hogy harmonikusan, teljes egyetértésben. „Száz esztendeje” ismerjük egymást, ha úgy tetszik, félszavakból is szót értünk. Az üzemi tanács tagjait szintén ismerem, egyikükkel-másikukkal személyes barátságban is vagyok és ez megkönnyíti a dolgomat.
– Elosztották már egymás között a feladatokat?
– Ezt a munkát éppen most végezzük, mire ezek a sorok megjelennek, már túl leszünk rajta. Egyet ígérhetek a munkavállalóknak, éspedig azt, hogy a szakszervezettel karöltve mindent megteszünk értük! Vagyis a törvényi kereteken belül minden őket érintő dologban hallatni fogjuk a hangunkat és a végsőkig elmegyünk az érdekeik képviseletében. Legyen ez a munkakörülmények javítása, a szociális szféra, vagy akár a javadalmazás kérdése.

Győri István
(Forrás: "forró drót" újság 11. évf. 1.sz.)



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...