< />
Szerző: Ferk Zoltán
2012. december 23.

PPVDSZ Portré

Ferk Zoltán portré

Bemutatjuk a Pécsi Hőerőmű Vállalat Szakszervezeti Bizottságának új vezetőjét.

Pécsett születtem 1964-ben és jelenleg is itt élek. Az érettségi után műszerész képesítést szereztem. Mivel a szakmámban nem adódott lehetőség, jelentkeztem a Pécsi Hőerőmű Vállalathoz. Felvettek és azóta is itt dolgozom az irányítástechnikai üzemrésznél 1985-óta. Még abban az évben megnősültem.

Itt találkoztam először dolgozói érdekképviselettel és így, mint akkoriban mindenki más, én is szakszervezeti tag lettem a VDSZSZ-nél. Azért néhány évre szükség volt, mire megtaláltam a helyemet a munkában és a munkatársaim között. A szakmai sikerek, a kollégákkal kialakított jó viszony, a részükről elnyert bizalom eredményeként az akkor leköszönő és nyugdíjba vonuló bizalmi helyett egy szakszervezeti választáson engem jelöltek tisztségviselőnek.. Alkalmam nyílt jobban megismerni a cég belső ügyeit, elképzeléseit, terveit. E szempontok figyelembevételével végeztük a munkánkat. Lehetőségeinkhez képest, mindenből a maximumot próbáltuk kihozni. Több-kevesebb sikerrel. Szerencsére a vállalat mindenkori vezetése ebben partner volt. 2008-ban megválasztottak az üzemi tanács tagjának is, melynek munkája szorosan kapcsolódik az érdekvédelmi tevékenységhez.

2014 októberétől, a küldöttgyűlés választása alapján én látom el a Pécsi Hőerőmű Vállalat Szakszervezeti Bizottságának vezetését. Cégünk életében bekövetkező változások mindig igen komoly feladatokat rónak ránk. Igyekszünk ezeknek eleget tenni legjobb tudásunk szerint, hiszen a szakszervezeti tevékenység legfőbb feladata az érdekvédelem. A munkahelyek megőrzése, a dolgozók juttatásainak, szerzett jogainak a megvédése,szociális lehetőségeinek kiaknázása. Tudom hálátlan feladat, hiszen a munkaadói és munkavállalói oldal között fennálló antigonisztikus ellentét mindig is meg lesz, gátat szabva az érdekérvényesítésnek.
Az évek során a vállalat többször megújult, egyrészt a tulajdonos személyét illetően, másrészt a felhasznált tüzelőanyag minőségét tekintve. Ennek én is tevékeny részese voltam. Mindezek mellett azért jut másra is idő. Nagyon szeretem a sportot és ezen belül a labdarúgást. Rendszeresen részt veszek az iparágon belül szervezett bajnokságokon. Két gyermekem van, már mindketten felnőttek. Szerencsére van munkahelyük, önálló keresettel rendelkeznek. Feleségemmel egy kertvárosi panellakásban élünk. Ő gyógypedagógusként dolgozik. A családunknak van egy nyaralója Orfűn, ahol szívesen összejövünk egy-egy ünnep alkalmával.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...