< />
2009. november 12.

OVIT Hírek

ÉRDEKKÉPVISELETI ÉRTEKEZLET

Az Ovit Szakszervezet főbizalmi és bizalmi testülete és az Üzemi Tanács tagjai közös értekezleten vettek részt 2009. október 20-21.-én Keszthelyen.

A találkozó több célt szolgált. A 2006 óta újonnan Ovithoz került szervezetek munkavállalóit képviselők és a „törzsnél” dolgozó bizalmiak összeismertetése, az új képviselők bemutatása, a társaság elmúlt időszakának és jövőbeli terveinek átbeszélése.

Meghívott vendégeink a társaság vezetői részéről Horváth Miklós vezérigazgató úr, Schmidt Péterné osztályvezető asszony, valamint az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) részéről Gál Rezső elnök úr és Kádi Tünde az EVDSZ honlapjának főszerkesztője voltak.


Az összejövetelt az Ovit Szakszervezet elnöke Horváth József nyitotta meg, ismertette a két nap programját, majd átadta a szót Horváth Miklós vezérigazgató úrnak.


A vezérigazgató úr a 2006 óta történt szervezeti átalakulásból származó változásokról beszélt, értékelte az Ovit előző évek alatti gazdálkodását a jelen helyzet állását s vázolta a vállalat középtávú üzleti stratégiáját.
Ismertette a piaci helyzetet, a létszám alakulását és a bérpolitikát, zárásként megválaszolta az egyes területeken felmerülő speciális helyzetekből adódó kérdéseket. Társaságunk jól vette az eddigi akadályokat s a jövőnk is reményekkel teli.



Rövid szünet után, ismeretbővítési céllal tartott előadást Schmidt Péterné személyügyi osztályvezető asszony a bér és személyi jellegű kifizetések szerkezetéről, a jóléti és szociális juttatások rendszeréről és mértékéről.

Ezt követően Ilyés Éva, a szakszervezet gazdasági vezetője ismertette a Szakszervezet gazdasági helyzetét, pénzügyi mutatóit, a taglétszám összetételét nyugdíjas és aktív dolgozók tekintetében. Skuczi Ágnes ifjúsági főbizalmi pedig tájékoztatta a jelenlévőket az Ifjúsági Tagozat működéséről, felépítéséről, céljairól.

Vacsora után volt lehetőség megvitatni a napi előadásokkal kapcsolatos észrevételeket, véleményeket, saját álláspontokat.
A pingpong, billiárd, a táncos és éneklős programok alkalmat adtak arra, hogy a területi tagoltság miatt egymástól távol dolgozó képviselők egymást személyesen is jobban megismerhessék.



A keddi előadás sorozatot ismételten az Ovit szakszervezet elnöke Horváth József nyitotta meg, majd átadta a szót Gál Rezső úrnak, az EVDSZ elnökének.



Az EVDSZ által kiépített nemzetközi kapcsolatok fontosságának megértetése és kiemelése után az Elnök Úr ismertette velünk az MVM ZRt. társaságcsoport szakszervezeti szövetségének és együttműködésének hazai szintű jelentőségét.
Kádi Tünde főszerkesztő segítségével bemutatta az EVDSZ új honlapját, a www.vd.huweboldalt.




Szünet után Ledvényi János előadását hallhattuk a munkavédelmi képviselők munkájáról.
A két napos előadás sorozatot Nagyistókné Szalai Magdolna az Üzemi Tanács elnöke zárta tájékoztatójával, melyben az Üzemi Tanács elmúlt időszaki tevékenységét vázolta röviden.







Az interaktív formában tartott előadások után az Ovit Szakszervezet Elnöke megköszönte a figyelmet, az aktív részvételt és további eredményes munkát kívánt a résztvevőknek.








Köszönjük mindazok segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény megvalósításához!

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...