< />
2008. augusztus 5.

OVIT Hírek

Az ember irányíthatja a jövőjét

- Iskolai végzettséged? Mióta és milyen területen dolgozol az Ovit Rt.-nél?

- A győri Széchenyi István Főiskolán - ma már Széchenyi István Egyetem - végeztem környezetmérnökként. 2001 szeptemberében pályakezdőként kerültem az Ovit Rt.-hez, mint környezetvédelmi mérnök. Kezdetben a biztonságtechnikai osztályon, a BTO-n dolgoztam. A Környezetközpontú Irányítási Rendszer (KIR) kiépítését és bevezetését, auditálását követően azonban helyileg a Késmárk utcai telephelyről a Körvasút sori telephelyre, szervezetileg pedig Pleininger József minőség- és környezetirányítási vezető beosztása alá kerültem, mint társasági környezetirányítási megbízott. Jelenleg is itt dolgozom. Elsősorban a KIR-rel kapcsolatos feladatokat látom el.

- Szereted a munkádat, esetleg szépséget is találsz benne?

- A munkám elsősorban azért tetszik, mert olyan területről van szó, ahol mindig lehet újjal találkozni, mindig lehet valami újat tanulni. A környezetvédelemnek pedig ezen kívül is megvannak a maga szépségei. A munkám legjobb része az, amikor egy-egy megbeszélés, bejárás, illetve belső audit alkalmával közvetlen kapcsolatba kerülhetek az itt dolgozó emberekkel, valamint gyakorlatban megfigyelhetem és nyomon követhetem azt a tevékenységet, amellyel a társaság foglalkozik.

- Tervezed-e továbbtanulásod? Lesz-e rá lehetőséged jelen körülmények között?

- Továbbtanulással kapcsolatos terveim vannak, de még nem tudom pontosan, hogy mikor kerül rá sor, s még azt sem döntöttem el, hogy mit szeretnék tanulni, mi érdekelne igazán. Lehetőségem egyébként a jelen körülmények között lenne rá. Úgy látom, hogy ezen a téren nem ütköznék akadályokba.

- Mire futja a fizetésedből? És bár talán buta kérdés, de szeretnél-e nagyon sok pénzzel rendelkezni? Ha igen, akkor más ember lennél?

- A fizetésem egy része alapvetően a mindennapi kiadásokra megy el, albérlet, rezsiköltség, utazási költség, stb. A másik részéből egyrészt a lehetőségekhez képest igyekszem félretenni, másrészt magamra költöm, például ruházkodásra, szórakozásra.
Szerintem a mai világban valamilyen szinten minden ember arra vágyik, hogy sok pénze legyen. Legalábbis annyi, hogy ne kelljen minden nap azon szorongania, hogyan fog kijönni a következő fizetésig. Ha sok pénzzel rendelkeznék, én is tudnék vele mit kezdeni. Válaszom: Igen, szeretnék sok pénzzel rendelkezni, de csak azért és addig, amíg megalapoznám a jövőmet. Hogy más ember lennék-e? Természetesen, hiszen sok pénzem lenne. De nagyon remélem, hogy ezen kívül semmi más nem változna meg. Hiszek abban, hogy van bennem annyi tartás és önfegyelem, hogy megmaradnék annak, aki ma is vagyok.

- Véleményed szerint mennyire irányíthatja, befolyásolhatja az ember a jövőjét, a sorsát?

- A sorsot illetően nekem alapvetően az a felfogásom, hogyha valami történik, akkor annak úgy kellett megtörténnie, ahogyan az megtörtént. Számomra az élet ezt már többször igazolta. Véleményem szerint tehát az ember a sorsát nem befolyásolhatja, a jövőjét és az életét azonban valamilyen szinten irányíthatja. Erre minden embernek megvan a lehetősége. A kérdés az, hogy az illető tud-e élni, s ha igen, akkor mennyire tud élni ezzel a lehetőséggel.

- Hol laksz, milyenek az otthoni és baráti körülményeid?

- Pápán lakom egy kertes családi házban, ami hétvégenként, amikor hazamegyek, valóságos felüdülést jelent a pesti, lakótelepi albérlethez képest.
Barátokat tekintve van egy szűkebb, és egy tágabb baráti köröm. A tágabb baráti körbe tartozó emberek eléggé szétszéledtek. Az ország különböző pontjain tanulnak, illetve dolgoznak. Így velük ritkábban tudok találkozni, de egy-egy találkozóra azért mindig szakítunk időt. A szűkebb baráti körből többen is itt vannak Pesten, s velük elég gyakran szervezünk programokat is.

Kolosváry Erzsébet
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 4. sz.)



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...