< />
2008. augusztus 5.

OVIT Hírek

A legmodernebb elektromágneses rezonancia
készülék az OVIT Sportegyesületénél

Az OVIT SE és a Szolgáltató Üzem képviselői - dr. Németh Mihály üzemorvos szakmai támogatásával - átvették a vita-life® eMRS® kombinált elektromágneses rezonancia- és biofeedback-rendszer készüléket és tartozékait. Az értékesítő cég képviselőjének - és a Szolgáltató Üzem egyik "önfeláldozó” dolgozójának - köszönhetően ott helyben a készülék szemléletes és meggyőző kipróbálására is sor került.
Egy valóban új, modern "csúcskészülékről” van szó, hiszen a vita-life® legújabb fejlesztésű elektromágneses gyógyító-, regeneráló és fitness-berendezés. Az eMRS® rendszer jelenleg Magyarországon még csak néhány példányban létezik, sportcélú alkalmazásában pedig (amire egyébként kiválóan alkalmas!) az OVIT SE Európa legelső sportegyesületei közé tartozik!
Ilyen "gazdag” sportkör lenne az OVIT SE? - szó sincs róla. A "csodálatos készülék” megszerzése tulajdonképpen a véletlennek köszönhető. Persze csodák nincsenek: az OVIT SE éves költségvetésének beosztása sem az (csak nehéz), és persze a készülék működése is megfelel a természettudomány szabályainak. Hogy pedig megszerezhettük, megkaptuk, ahhoz szükségesnek és elegendőnek bizonyult egy szerencsés találkozás, személyes ismeretség. Hajdú András SE elnök (akinek - többünk között - sajnos már nem egyszer voltak a sportolással öszszefüggő panaszai) egy ízben elbeszélgetett ismerősével, az eMRS® készülék magyarországi forgalmazójával, aki elmesélte neki, hogy milyen "csodákra” képes az elektromágneses rezonancia és a saját (gyakorlati, családi) tapasztalataival is igazolta ezeket a kedvező hatásokat. Azután a sportra terelődött a szó…
Bandi elmesélte az OVIT SE széles körű tömeg- és versenysport tevékenységét, hébe-hóba elért kiváló eredményeit. Na meg azt is, hogy az OVIT pingpongosai, tájfutói, focistái és teniszezői bizony már többnyire nem "tinédzserek”… Néha itt is fáj, ott is fáj, gyorsul a szív, lassul a tüdő, stb. stb. Nos hát, valahol itt találkoztak össze a szempontok! Kiderült, hogy ez a készülék, ez a rendszer kiválóan alkalmas erre a felhasználásra (bemelegítésre, erő-, gyorsaság- és teljesítményfokozásra, lazításra, pihenésre, stb.) is, noha - újdonsága miatt - még szinte sehol sem alkalmazzák az európai sportegyesületek.
A svájci és ausztriai gyártómű megkezdte a sportcélú felhasználás propagálását, szponzorálását, és láss csodát! - az OVIT SE megkapta az engedélyt, nagyon gyorsan (és igen jelentős árkedvezménnyel!) megkapta a berendezést, amelyet március 27-én a vita-life® képviselőjétől át is vettünk.
A készülék működésének és kedvező hatásainak (azok biológiai mechanizmusának) részletes, tudományos ismertetésére e helyt nem vállalkozhatunk. Néhány alapelv, információ, és persze elsősorban a sportolásban hasznos funkciók ismertetésére azonban talán igen.

A váltakozó elektromágneses hatás - minden élet alapja
Az ezredforduló fiziológiája a biológiai tudományok forradalma előtt áll. Egyre egyértelműbben rajzolódik ki az elektromágneses erők hatásának alapvető jelentősége az élő szervezetekre. A szervezetnek egy önmagát szabályozó, saját kommunikációs és ellenőrző lehetőségekkel rendelkező, komplex rendszerként való vizsgálata az élet egyre mélyebb megértéséhez és teljesen új terápiás alkalmazásokhoz vezet.
A vita-life® eMRS® rendszer olyan mágneses mezőt kelt, amely a testben olyan változásokat okoz, amely hasonlít a mozgási tevékenységekkor keletkező változásokhoz, és így támogatja a normál biológiai folyamatokat.
A lüktető elektromágneses mező hatékonyságát az elmúlt években számos különböző tudományos intézmény igazolta és szemléltette. A vita-life® cég a kilencvenes évek közepe óta rendkívül népszerűvé tette a mágnesterápia egy továbbfejlesztett változatát, az MRS2000 mágneses rezonancia rendszert. Ez a terápiás rendszer lüktető, alacsony frekvenciájú elektromágneses rendszert alkalmaz, és kihasználja a test rezonancia-effektusait. A rendszer mágneses mezői körülbelül olyan erősek, mint a Föld természetes mágneses erőtere.
E rendszer nagy sikerei alapján fejlesztette ki a következő rendszert, amely egyesíti az elektronika és az információtechnika, valamint a bioenergetikai gyógyítás legújabb fejleményeit:
Az eMRS® rendszer teljesen újszerű! Nem a készülék elektromos alkatrészeinek ("hardver”) meghatározott konstrukcióján alapul, hanem ezek csak azoknak a programoknak hordozó eszközei, amelyek egy cserélhető chipkártyán kerülnek tárolásra ("szoftver”), s így a felhasználó egy olyan eszközzel rendelkezik, amely sohasem avul el.

Programok a sporttevékenység támogatásához:

P16 felmelegedés:
Előkészíti a szervezetet a megterhelésre: gyorsabb teljesítőképességet tesz lehetővé és lecsökkenti a sérülés veszélyét. Támogatja és lerövidíti a versenyző bemelegítését.
P17 erő:
Növeli az izmok maximális erejét és kontrakciós sebességét. Kiegészíti a hagyományos erőtréninget. Mindenekelőtt hozzásegít az intenzív, rövid ideig tartó terhelhetőséghez.
P18 gyorsasági erő:
Magasugrásnál, futásnál és dobósportoknál fokozza a P17 program kezeléssorozat hatását.
P19 aerobic kitartás:
Tartós ideig végzett sportoknál javítja az izmok oxigénfelvételét, aktiválja a lassú izomszálakat (hoszszútáv-futás, maraton, triatlon, stb.)
P20 anaerobic kitartás:
Optimálja a rövid vagy közepes időtartamú, extrém magas megterhelések profilját, javítja az izmok tejsavképződését (rövid- és középtáv-futás, váltófutás, stb.)
P21 kapillárishatás:
Javítja az izmok ereinek vérellátását és fejleszti a kapillárisokat, különösen a gyorsabb izomszálak környékén. Ideális kiegészítés az anaerobikus kitartási tréningekhez. Az általános egészségápolás vérellátási területének szabályozásánál javítja a vénák vérellátását és segít a "nehéz lábaknál” is.
P22 tonolízis:
Hasonló a hatása, mint a hajlító- és mozgatógyakorlatoknak.
P23 aktív pihenés:
Javítja a vérellátást, gyorsítja a salakanyagok lebontását, gyorsítja az endorfin anyagok kilökését. Minimalizálja az izomfájásokat. Az erős igénybevételt követő lehető legrövidebb időtartamon belül visszaállítja a teljesítőképességet.
P24 ellazítás:
Általános ellazító és szabályozó hatása van a szervezetre. Javított vérellátás, gyakran fájdalomcsökkentő hatás.

Mit lehet mindehhez hozzátenni…? - A csatakiáltásunkat:
OVIT SE - NINCS ITT MESE!

OVIT SE
Kasztovszky Béla
(Forrás: "forró drót" újság 12. évf. 5.sz.)



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...