< />
2012. október 18.

MVMDSZ Hírek

Remekül sikerült az I. MVM DSZ családi sportnap

Aki belépett a szakszervezetbe

- Mai rendezvényünknek legfőbb célja, hogy a szakszervezet vendégei érezzék jól magukat, jöjjenek létre sportszerű küzdelmek, a cég dolgozói között baráti kapcsolatok. Külön köszöntöm a gyermekeket, kellemes napot kívánok a résztvevőknek! – jelentette ki Gál Rezső a rendezvény fővédnöke és szakmai tanácsadója, MVM DSZ elnök bevezetőjében a sportcsarnokban. A rendezvény fő szervezője Gulyás Krisztián, az MVM DSZ ügyvivője volt. Nem volt egyedül, egy 25-30 fős csapat segített neki.


Fotó: Parragi Gábor

A sportkomplexumhoz érkezőket Kádi Tünde és Kádi Gábor fogadta. Minden vendég kapott egy borítékot, amely tartalmazta a programot, illetve az érdekvédelmi tevékenységről és egy kollektív szerződésről szóló kiadványt – ez fontos kelléke volt későbbiekben a szakszervezeti totó kitöltésének, hiszen néhány választ a könyvek rejtettek. A gyerekeknek színes kavicsot nyújtottak át, amely a nap folyamán megrendezésre kerülő interaktív népi játék izgalmát alapozta meg. Valamennyi résztvevő pecsétgyűjtő kis füzetet kapott, ahol az összes tevékenységhez tartozott ellenőrző pont: Aki kipróbálta ezeket és helytállt, a felelőstől igazoló pecsétet kapott. A legtöbb pecsétet gyűjtők között nyeremények kerültek sorsolásra. A boríték alján lapult az étel- és italjegy is. A büfében Kállainé Csilla és Kállai László egész nap fáradhatatlanul osztotta a finomságokat.

Fotó: Parragi Gábor

A technikai tájékoztatókat követően a jelenlevők regisztráltak a versenyekre. Több elfoglaltság közül lehetett választani, sportvetélkedőkre jelentkezni. A zenét és táncot kedvelők zumba órán vehettek részt, összesen három turnusban Vanyek Bernadett jóvoltából.

Fotó: Lóczy Erzsébet

A rendezvény különböző termeiben és pályáin párhuzamosan folytak a küzdelmek, közben lehetett pihenni, beszélgetni és tervezni a következő programot.

Fotó: Parragi Gábor

A csarnokba belépve a gyerekek örülhettek meg elsőként, hiszen kismotor, kisautó, ugrálóvár, arcfestés, gyöngyfűzés várta őket és még lufihajtogató bohóc is kedveskedett virággal, szívvel, kiskutyával. Különlegességként hatott az egérreptetés: Az ügyes gyerekek kipróbálhatták a népi játékot, mely során a makett sajt lyukakba kellett beledobni a babzsák-egeret, majd ajándékkal mehettek tovább.

Fotó: Parragi Gábor

A csarnokban darts gépek, szkander állvány és számos csocsó asztal foglaltak helyet egymás mellett. A dartsot felügyelte Egyed Ferenc, a szkander és fekvenyomás felelőse Valentényi László volt, a csocsó szakértője dr. Fogarasi Attila. A további pályákon voltak a tollaslabdahálók, itt Felvári Adrienn pontozott. Ezek mellett voltak elhelyezve a pingpong-asztalok.



– Szabadidejében szokott dartsozni?- kérdeztük később a nyertest.

– Még soha nem is próbáltam, pedig otthon is van nekünk. Úgy vélem a kezdők szerencséje a mai eredményem, bár lehet, ezután többször töltöm ezzel az időm. Mindenesetre nagyon örülök az első helyezésnek és a nyereményemnek is!- mondta Káplár Sándorné.

Fotó: Parragi Gábor

Sokan csupán kíváncsiságból, versenyen kívül próbálkoztak, vagy már szakértőként nyerték meg a meccseket és erőpróbákat. A családok tagjai hol egymással, hol egymás ellen játszották a szetteket, a szkanderban férfiak és nők egyaránt megmutatták erejüket.

A tollaslabda pályák következtek, ahol némi bemelegítést követően nagy gyakorlattal játszották a résztvevők a partikat, meccseket.

Fotó: Parragi Gábor

A tollaslabda pálya mellett számos pingpong-asztalon folytak a meccsek – minden jelentkező komolyan vette az akadályokat és megtett mindent annak érdekében, hogy a legjobb és legeredményesebb legyen. Már csak azért is, hiszen az iparág gyakorlott pingpongozója, Urbán Erika felügyelt az asztalok mellett, aki családjával érkezett és néha-néha elfogadta a kihívást a résztvevők részéről.

A székeken napközben a totó megfejtése folyt, a gondolkodók figyelmesen olvasták a kapott kiadványokat és ikszelték az általuk helyesnek gondolt válaszokat. A kérdések között voltak igen elgondolkodtatóak is, így a tökéletes 13+1 találatot csak négyen adták le. A nyertesek Varga Valéria, Balogh Claudia, Nagy Ferenc Viktor és Kiss Csaba – hétvégét nyertek az MVM balatongyöröki Panoráma Hotelében, ahol szakszervezeti oktatás és szabadidő program a kínálat.

Fotó: Parragi Gábor

A teremben zajlott a kispályás labdarúgó küzdelem, négy csapat váltotta egymást – a foci szervezője Mohi Áron maga is eredményesen küzdött a meccseken. A labdarúgás első helyezettje a FIG-et képviselő csapat lett, akik hogy fáradalmaikat lehűtsék, az oklevél és érem mellett egy tálca sörrel gazdagodtak a nap végén. Persze nem volt könnyű dolguk, hiszen a CTF, az MVM NET és a MIO csapatával kellett megküzdeniük az első helyért. A torna legjobb kapusa díjat végül Vince Zsolt vehette át, míg a gólkirály Mohi Áron lett.

Fotó: Lóczy Erzsébet

Nyugodtabb környezetben, egy félreeső csendes helyen zajlottak a sakkversenyek, ahol elgondolkodva néztek egymásra és a táblára a versenyzők. Itt az irányító Juhász Márk volt. A szettek leginkább a délelőtt folyamán zajlottak.

A rendezvényen biztosított volt az ingyenes szemészeti vizsgálati is, nem csak sakkozóknak.

A csarnok melletti parkolóban lehetett kipróbálni egy különleges járművet, mely egyre népszerűbb napjainkban: Ez volt a segway, mely egy kétkerekű, botkormánnyal irányítható szerkezet.

– Gyors, de egyszerű – jelentette ki Lengyel Zoltán, aki felügyelte a járművet. Az előre kialakított pályán kellett a versenyzőknek végigmennie, színes karikákat gyűjtenie és meghatározott helyre akasztania. Aki először állt fel a járműre még kissé bizonytalanul kezdett, majd mindenki hamar beletanult annak irányításába, végül sor alakult ki a várakozók között.

Fotó: Lóczy Erzsébet



A szabadtéren zajlottak a kerékpár versenyek, akadálypályán. Az stoppert Bálint István kezelte és figyelte, minden versenyző szabályosan halad-e a pályán végig. A fiatalok körében volt igazán népszerű elfoglaltság a bicikli, a részeredmények javítása érdekében sokat gyakoroltak a résztvevők.

Fotó: Parragi Gábor

Délután zajlott a sportcsarnokban a családi ügyességi verseny, melynek lebonyolítását a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete képviselői, Hanol Zsuzsa, Kállainé Csilla és Harmath Péter vezettek le. A futamokon labdával, hullahoppkarikával, „síléccel”, tekebábuval kellett versenyezni, illetve futni, megelőzni a másik családot. Külön dicséretet érdemelnek azok a családok, ahol kisgyermekek is beálltak a küzdelembe, minden nehézség ellenére. A sportos életmód, az aktív szabadidő eltöltés igen meglátszott a Prágai családon, akik már gyakorlottan vették az akadályokat és az első helyet érték el. Prágai Pál elmondta, rendszeresen együtt kerékpároznak, falat másznak, kirándulnak, sport versenyeken vesznek részt. Legújabb kedvencük a geocachning, melyet mindenkinek, fiatalnak és idősebbnek ajánl, legalább egyszer próbálják ki: A kisgyermekeknek külön öröm megtalálni az elrejtett kincseket.



Fotó: Parragi Gábor

A nap az összes résztvevőnek tartalmasan telt, kellemes élményekkel várták az eredményhirdetést, illetve a tombolát. Értékes ajándékok leltek gazdára.

A zárószavakat dr. Fogarasi Attila MVM DSZ ügyvivő mondta el. – Az összefogás sokat jelent a dolgozók számára akár komoly munkáról, akár kikapcsolódásról van szó, mint a mai napon, érezhetjük a baráti, rokoni és kollegiális kapcsolatok előnyeit. Bizonyára köztudott, az új Munka Törvénykönyve egyenlő felekként kezeli a munkavállalókat és a munkáltatókat, annak ellenére, hogy asszimetria áll fenn. Az egyenlőtlenséget kiegyenlíteni csak úgy lehet, ha kollektívaként lépünk fel. Fontos tudni a dolgozóknak, hol kereshetik a kollektíva lehetőségeit, ennek leglétjogosultabb formája a szakszervezet. Figyelnünk kell azokra az eredményekre, melyeket eddig az érdekvédelmi szervezet elért és meg kell tudnunk tartani azokat. A szervezett munkavállalók átérzik ennek jelentőségét, tudatni szükséges mindezt azokkal, akik még nem tagjai a szakszervezetnek. Meg kell értetni a munkavállalókkal, milyen fontos és előnyös a kollektív összefogás. A szakszervezet kollektív szerződéskötési joga csak akkor marad fenn, ha kellő számban vannak tagjaink. A mai rendezvény alkalmas volt arra is, hogy felhívjuk erre is a figyelmet, lépjenek be a szakszervezetbe! Sok sikert, kitartó munkát kívánok a továbbiakban a képviselőknek! – hangsúlyozta az ügyvivő.

Fotó: Lóczy Erzsébet



Az MVM DSZ elnöke, Gál Rezső örömmel véleményezte az első családi és sportnapot, melyet az MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete rendezett meg: Szerintem ez egy jó buli volt.

Valamikor a szakszervezeti lét kezdetekor sok olyan esemény volt, amikor a kollégák, családok megismerték egymást és közösséggé formálódtak. Szinte már csak könyvekből tudjuk, hogy a kirándulások, dalárdák és sport programok milyen fontosak. A rómaifürdői Duna parton régen nagy vízi élet is volt, melynek lehetősége nekünk, MVM társaságcsoportban dolgozóknak most is adott. Ezeket a hagyományokat, a közös játék és mozgás örömét elevenítettük fel úgy, hogy közben szakszervezetről, kollektív szerződésről és a tagság fontosságáról is tudtunk beszélni.

Fotó: Parragi Gábor


Gulyás Krisztián is értékelte a rendezvényt és levonta a tanulságokat:
Szerintem jól sikerült a rendezvény.
Kettőszázötvenöten regisztráltak és végül kettőszázhuszonheten jöttek el, annak ellenére, hogy esős napra lehetett számítani, ez nagyon jó. Nagyon örültem a sok résztvevőnek, sokan kipróbálták mind a tizenegy sportágat, az összes korosztályból jelentkeztek versenyre, ezért több sportágban, négy kategóriában is tudtunk versenyeket indítani.


A legfiatalabbaktól az idősebbekig mindenki sportolt. Délutánra még a fiatalokon is látszott a fáradtság. A gyerekek is láthatóan jól érezték magukat a gyerekprogramokon. Különösen egy interaktív népi játék, az egérreptetés tetszett nekik, amit Gál Anikó és Juhász Ildikó segített megrendezni. Mindjárt a rendezvény utáni estén kaptam pozitív visszajelzéseket a vendégektől telefonon, sms-ben, hogy jól érezték magukat, jó volt a szervezés és szeretnének legközelebb is eljönni. Elmondták, örülnének, ha minél többször lenne ilyen családi sportnap. Ezek után úgy érzem, megérte a sok fáradtságot, energiát, időt belefektetni a szervezésbe. A pozitív visszajelzések motiválnak engem és Kádi Tündét is – aki a legtöbbet segített nekem a szervezésben – abban, hogy ha a lehetőségek adottak lesznek, rendezzünk ismét legalább ilyen jó, vagy még jobb családi és sportnapot.

A videó lejátszáshoz Flash Player, és engedélyezett Javascript szükséges!


Nagyon hasznos volt olyan szempontból is a rendezvény, hogy többen beléptek a szakszervezetbe, volt, aki már ott a helyszínen.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített nekem abban, hogy ilyen jól sikerült az I. MVM DSZ családi sportnap.

A nap folyamán legtöbb pecsétet gyűjtők belépőt nyertek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe: Karvai József, ifj. Karvai József, Jánosi Evelin.

A sportágak győztesei:

Szkanderverseny: I. Tóth Csaba, II. Mohi Áron, III. Valentényi László
Fekvenyomás: I. Valentényi László, II. Gombás Tamás, III. Ferenczi Árpád.
Csocsó: I. Benkő-Bódi páros, II. Sebestyén-Berki páros, III. Benkő-Benkő páros.
Darts (gyerek kategória): I. Vácz Balázs, II. Benkő Nóra, III. Fülöp Tamás.
Darts (felnőtt kategória): I. Káplár Sándorné, II. Nagy Ferenc Viktor, III. ifj. Karvai József.
Tollaslabda: I. Hódy Péter, II. Benkő János, III. Kosztyó Krisztián.
Asztalitenisz: I. Benkő János Bence, II. Bányi Gábor, III. Benkő János.
Sakkverseny: I. Vajnai Attila, II. Urbán Gyula, III. Balogh Tamás.
Segway: I. Zsikla Gyula, II. ifj. Fogarasi Attila, III. Kiss Emese.
Kerékpár (női): I. Simóka Gabriella, II. Vingender Ágnes, III. Balogh Claudia.
Kerékpár (lány): I. Zsikla Emese, II. Ébert Vivien, III. Mogyorósi Lívi.
Kerékpár (férfi): I. ifj. Fogarasi Attila, II. Valentényi László, III. Böjte Csongor.
Kerékpár (fiú): I. Jánosi Dominik, II. Fogarasi Gergely, III. Rácz Balázs.
Családi ügyességi verseny: I. Prágai család, II. Varga Valéria és családja, III. Pelle család.
Labdarúgás: I. FIG csapata, II. MIO csapata, III. MVM NET csapata, IV. CTF csapata.
Gólkirály: Mohi Áron.
Legjobb kapus: Vince Zsolt


Az MVM DSZ családi és sportnap minden évben megrendezésre kerül majd, a szervezők remélik egyre több résztvevővel, mely hagyományt teremt majd a társaság dolgozói körében.


A rendezvény szervezésében segítők voltak:

Kádi Tünde, Gál Anikó , Árkovics István, , Kádi Gábor, Mohi Áron, Urbán Erika, Egyed Ferenc, Felvári Adrienn, Juhász Márk, dr. Fogarasi Attila, Kállainé Csilla, Kállai László, Hanol Zsuzsa, Harmath Péter, Bálint István, Bartók Zoltán, Lengyel Zoltán, Valentényi László, Juhász Ildikó, Kiss László, Tóth Csaba, Vanyek Bernadett, Jávorkáné Tiborcz Krisztina, Jávorka Sarolta, Lóczy Erzsébet.


Az MVM DSZ köszöni a szervezők munkáját.

Lóczy E.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...