< />
2008. augusztus 5.

EVISZ Hírek

„Igyekszem az elvárásoknak megfelelni”

A negyvenöt esztendős Egyházy Sándor 1982-ben, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola elvégzése után került az ÉDÁSZ vállalat Győri Üzemigazgatóságára, ahol erősáramú tervezőként dolgozott 1987-ig.
Ezután a városi kirendeltségre került, mint kirendeltségi technikus, 1995-ig. Az áramszolgáltatás privatizációja után felgyorsultak számára az események, az aktuális átszervezéseknél mindig új munkakört látott el. Volt értékesítési csoportvezető, üzemviteli csoportvezető, műszaki vezető, vállalkozási szakértő. Jelenleg a Győri Műszaki Szolgáltató Központban dolgozik szolgáltatási mérnöki beosztásban. Több mint 70%-os támogatottsággal lett üzemi tanácstag, ezáltal pedig az új elnök.
Munkáját tekintve igen alapos embernek ismerik. Mielőtt meghozná a döntést egy-egy kérdésben, több irányból közelíti meg az aktuális problémát. „Mindig igyekszem a maximumot kihozni magamból, nem vagyok híve az állandó és felesleges szócséplésnek” - mondja.



Egyházy Sándorral, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. Üzemi Tanács elnökével szakmai pályájáról beszélgetünk.

– Mióta vagy tagja a szakszerve-
zetnek és az üzemi tanácsnak?

– A szakszervezetbe 1987-ben léptem be üzemi tanácselnök elődöm, Szalai Miklós agitálására. Még ebben az évben bizalmivá választottak és bekerültem a győri üzletigazgatóság helyi szintű testületébe is. Az üzletigazgatóságok megszűnése után területi szakszervezeti képviselőnek választottak a kollégák és így az ÉVISZ szakszervezeti tanácsának is tagja lettem. Az üzemi tanácsnak 1993 óta vagyok tagja. 2004 novemberében a választások során újra bekerültem az üzemi tanácsba, ahol az üzemi tanács tagjai elnöknek választottak. Szeretném megköszönni a kollégáknak a választásokon való aktív részvételt és az üzemi tanács tagjainak az irányomban mutatott bizalmat.

– Mi motivált éveken, évtizede-
ken keresztül, hogy az érdekvé-
delem területén tevékenykedj?

– Az érdekvédelmi munkámban mindig a kollektíva érdekeit szem előtt tartva tettem meg javaslataimat.
Igyekeztem segíteni munkatársaimat ügyes-bajos dolgaik megoldásában és a körülményekhez képest mindent megtenni érdekeink védelmében.

– Voltak-e nehézségeid a szak-
szervezeti munkában?

– A múltban voltak bizonyos problémák, de a mostani helyzetet tekintve nem érdemes szerintem a múlttal foglalkozni. Jelenleg szerencsére más a helyzet, a munkahelyi vezetőm és a kollégáim is támogatnak abban, hogy a munkám mellett el tudjam végezni az érdekvédelemmel kapcsolatos feladatokat. Nekik külön köszönöm a segítséget.
– A szakszervezet jelöltjeként
választottak be a 11 fős üzemi
tanácsba, aminek az elnöke
lettél. Milyen lesz a munka-
megosztás az üt.-n belül?

– Nálunk az üzemi tanács elnöke eddig függetlenítettként dolgozott, ezért több ideje volt az üzemi tanács ügyeivel foglalkozni, az aktuális munkák nagy részét saját maga végezte el. Nekem az elnöki posztot a munkám mellett kell ellátnom, ami csak úgy lehetséges, ha az üzemi tanács tagjai az eddigieknél jobban kiveszik a részüket az érdekvédelmi munkából. Ezért terveim között szerepel, hogy az üzemi tanács tagjai között bizonyos mértékű munkamegosztást vezessek be. Az iparágban a többi üzemi tanácsnál már régebb óta így van, lehetséges, hogy tanácsokat kérek tőlük a munkám minél hatékonyabb elvégzéséhez.

-E-
(Forrás: "forró drót" újság 11. évf. 3.sz.)



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...