< />
2008. augusztus 5.

DUVISZ Hírek

A beszélgetés hatalma

Marika a Vértesi Erőmű Rt. bérelszámolási osztályának előadója, 3 gyermek édesanyja. A napi 8 órás munka, a háztartás és gyermeknevelés mellett jut ideje a szakszervezeti teendők és legkisebb lánya iskolájában a szülői munkaközösségi feladatok ellátásra is. Hogy mindez miként lehetséges?
– Nálunk nagyon fontos „elem" az Apu a családban. Soha nem volt gond, ha orvoshoz kellett vinni a gyereket, vagy bármi probléma adódott, mindig közösen oldottuk meg. Férjem hivatásos katona volt, 24 óra szolgálat, 72 óra pihenő beosztással, tehát a háztartási munkában is mindig részt vállalt. Ha főzni kellett, főzött, ha mosni kellett, mosott, bevásárolt. Most is nagyon sokat besegít. Szerencsére a nagyszülők a közelben laknak, mindig számíthatunk rájuk.
Így oldható meg, hogy plusz tevékenységeket végezzek. Így például a DUVISZ-nál a Gazdasági Ellenőrző Bizottság elnöke vagyok hosszú évek óta s a VDSZSZ-ben is tevékenykedem. Ezen kívül iskolaszéki és szülői munkaközösségi tag vagyok a tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, ahol legkisebb lányom tanul.
Marika szívesen mesél gyermekeiről. Cintia 4. osztályos, Zsuzsi a közgazdasági szakközépiskola tanulója kétnyelvű külker. szakon. Most ötödéves, Szombathelyre készül angol-magyar vagy angol-művelődésszervező szakra. A legidősebb testvér, Marcsi a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola angol-történelem szakos hallgatója, s 3 éve kollégista.
- A munkám mellett - úgy érzem - mindig sikerült elég időt fordítani a gyerekekre. Sokszor lehet, hogy „szaladt" a lakás, de fontosabb volt, hogy leüljünk, beszélgessünk. Mindig, mindent megbeszélünk, s próbáltam lányaimat is arra nevelni, hogy pozitívan szemléljék a világot.
Soha nem voltunk nagy jövedelműek, ezért a gyerekek nem feltétlenül az első divatot hordják, hiszen ha vásárolunk, akkor egyszerre három cipő, három kabát, stb. kell. De mindig azt mondják, hogy ez nem számít, az a fontos, hogy van testvérük.
Férjemmel megpróbáljuk biztosítani azt a családi légkört, ahol mindenki jól érzi magát. Ez, ahogy hallom, nem mindenhol divat. Mi szívesen látjuk a gyerekek osztálytársait, kollégiumi barátokat, ismerősöket. Úgy látom, szeretnek nálunk lenni. Kertes házban lakunk, így hét végén gyakran főzünk bográcsban kint, a szabad levegőn, és a fakanálforgatás közben nagyon jókat lehet beszélgetni. Ez az, amit nagyon fontosnak tartok a mai világban.

Lovasi A.
(Forrás: "forró drót" 7.évf. 5.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...