< />
2017. március 14.

DEMASZ Hírek

Vásárhelyen fejleszt a Démász

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató által februárban megvásárolt DÉMÁSZ, immár nemzeti tulajdonú társaságként jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a délmagyarországi régió 3 megyéjében. A tervek között kiemelt helyen szerepelnek a Hódmezővásárhely lakosságát és gazdasági életét támogató beruházások.

A térségben működő vállalkozások energiatöbblet-igénye alapján 2017-ben több helyszínen történik meg a villamoshálózat bővítése, transzformátor állomás építése. Már a tervezés szakaszában van az a 100 millió forintot meghaladó munka a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel együttműködve, amelynek során a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő Tram Train nyomvonalába eső villamos művek és berendezések kiváltása megtörténik. A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő DÉMÁSZ kiemelten kezeli ezt a fejlesztést, ezzel hozzájárul a kormány és az Európai Unió támogatásával épülő villanyvasút megvalósításához. A villanyvasút létrejötte segíti a régiós munkaerő mobilitást a két város között.

„2017. februárjában az ENKSZ lett a DÉMÁSZ új tulajdonosa. Ezzel elindult áramszolgáltatás üzletág kiépülése, és jelenleg 775 ezer fogyasztót lát el árammal az ország déli, dél-keleti részén a Nemzeti Közművek. Felelős szolgáltatóként mindent megteszünk annak érdekében, hogy fogyasztóink számára biztonságos, minőségi szolgáltatást nyújtsunk, ezért kiemelten foglalkozunk az ehhez szükséges fejlesztésekkel. Az idei évben a fejlesztéseket intenzív munkával felgyorsítjuk, hogy hozzájáruljunk az ott élők és a vállalkozások fejlődéséhez.” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.

A hódmezővásárhelyiek korszerű villamosenergia-ellátása érdekében több helyszínen minőségjavító beruházást, vezetékbővítést és új transzformátor állomás üzembe helyezését, valamint a tervezési folyamatok előremozdítását is vállalja a DÉMÁSZ. Az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálására egyeztetések kezdődtek az önkormányzattal az ügyfélszolgálati iroda működtetéséről és a belvárosba történő áthelyezéséről. Mindezek mellett az áramszolgáltató a hálózat biztonságát szolgáló gallyazási tevékenység során is együttműködik a hódmezővásárhelyi önkormányzattal a jövőben. A DÉMÁSZ 2017-re tervezett saját forrásból megvalósított beruházásaival hozzájárul Hódmezővásárhely dinamikusan fejlődő gazdasági életéhez és a lakosság biztonságos villamosenergiaellátáshoz.

Vásárhelyen fejleszt a Démász

A városi közvilágítás minőségi javításában is jelentős szerepet vállal a DÉMÁSZ. A szolgáltató szakemberei elvégzik 25 kandeláber műszaki állapotfelmérését, 60 kandelábert pedig átfestenek és a megrongálódott kandeláber ajtókat kicserélik, a hiányzókat pótolják. A közvilágítási szakaszhibák megelőzését célozza az a 6 millió forint értékű munka, amelynek során közvilágítási célú kábelfelújítást végeznek majd. Mindezen fejlesztésekről és beruházásokról hamarosan együttműködési megállapodást kötnek az érintettek.

2017. február 1-jétől a DÉMÁSZ a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként biztosítja fogyasztói számára a folyamatos és biztonságos villamosenergia-ellátást a hazai energiaszektorban. A Társaság új neve 2017. március 1-jétől DÉMÁSZ Zrt., amely 775 ezer lakossági- és versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén.

Az ENKSZ irányítása alatt a DÉMÁSZ a legmagasabb műszaki színvonalon, hatékony és ügyfélbarát működés mellett végzi a villamosenergia-szolgáltatást.

forrás:promenad.hu

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...