< />
2011. április 26.

VIMFÓ Hírek

Munkahelyi egészségfejlesztés

Munkahelyi egészségfejlesztés

A munkahelyi egészségfejlesztés a munkáltatók, a munkavállalók és a társadalom közös erőfeszítése az dolgozó emberek egészségségének és jólétének fejlesztésére. Ez a következők kombinációjával érhető el: a munkaszervezés és a munkavédelem fejlesztése, a munkavállalóknak a teljes egészségvédelem fejlesztési folyamatban való részvételének ösztönzése, egészséges döntések lehetővé tétele és a személyes fejlődés ösztönzése.
A munkahelyi egészségfejlesztés többet jelent az egészségvédelemre és biztonságra vonatkozó jogi követelményeknek való egyszerű megfelelésnél, ezen felül még azt is jelenti, hogy a munkáltatók aktívan segítik munkavállalóikat egészségük és jólétük fejlesztésében. Ebbe a folyamatban elengedhetetlen bevonni a munkavállalókat, és tekintetbe venni szükségleteiket, valamint a munkahelyi munkaszervezésről alkotott véleményüket.
Azáltal, hogy a munkavállalók egészségesebbnek és jobban érzik magukat, a munkahelyi egészségfejlesztés számos pozitív következményre vezet, mint például csökkenő forgalom és hiányzás, megerősítette motiváció és magasabb termelékenység, valamint a munkáltatóról kialakult kép ’ fejlesztése pozitív és gondoskodó szervezetként.
A munkahelyi egészségfejlesztés általában különböző témákat céloz meg, és a gyakorlatban gyakran szorosan kapcsolódik a kockázatértékeléshez. Néhány, a munkahelyi egészségfejlesztési témakörök közül:


• Munkavállalók részvétele a munkaszervezési folyamat javítása.
• A munkavállalókkal való konzultáció és bevonásuk a munkakörnyezet fejlesztésébe.
• Mindezek az intézkedések a munkahelyi jólét elérését célozzák, mint például a rugalmas munkaidő vagy az otthonról dolgozás lehetővé tétele.
• A munkahelyi egészséges étkezés kérdésének felvetése, az egészséges táplálkozásról adott információk, valamint az egészséges menzai étkezés lehetősége és a saját étel elkészítéséhez szükséges eszközök rendelkezésre bocsátása.
• A dohányzásra való figyelemfelhívás beleértve a leszoktatási programokon való ingyenes részvétel lehetőségét, valamint a dohányzás megtiltását a vállalat teljes területén.
• A mentális egészség fejlesztése a vezetők számára a stressz kezelés és a csapaton belüli feszültség kezelésének módjaival foglalkozó tanfolyamok ajánlása, anonim pszichológiai segítségnyújtási lehetőség minden munkavállaló számára.
• Testgyakorlás és fizikai aktivitás sport tanfolyamok, a fizikai aktivitás ösztönzése, aktív és egészséges munkahelyi kultúra népszerűsítése.
• Egészség nyomon követése, ellenőrzések, mint például a vérnyomás és koleszterinszint.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...