< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

Minden fogyasztónak igyekszik segíteni

Huszonhárom esztendős észak-magyarországi áramszolgáltatói múlttal büszkélkedhet Pappné Kmetz Katalin, a hátralékkezelési osztály értékesítési előadója. Katika, aki az első perctől kezdve szakszervezeti tag, nem csupán a munkahelyén, a családjában is napról napra helytáll.
– Számítástechnikai operátorként kezdtem a cégnél – emlékezett a múltra –, majd voltam folyószámlás és adatkarbantartó is. Jelenlegi funkciómban jól érzem magam és ami talán még ennél is lényegesebb: Úgy gondolom, hogy biztos a helyem.

Jóban vannak

– Hányan dolgoznak az osztályukon?
– Ha jól számolom, tizenkilencen. Nincs gondunk, valamennyien jóban vagyunk egymással. Egyébként is békés természetű vagyok, szeretek dolgozni és szeretem a kolléganőimet is.

– Azt mondják, hogy az értékesítési területen munkálkodóknak igencsak érteniük kell az emberek, vagy inkább stílszerűen fogalmazva, a fogyasztók nyelvén!
– Az teljesen egyértelmű, hogy mindig és mindenkor meg kell találnunk a megfelelő hangot. Vannak kiabálós és könnyen kezelhető fogyasztók is. Aki nálunk jelentkezik ügyes-bajos gondjaival, azoknak igyekszünk segíteni. Hiszen késhet a fizetés, a járadék, vagy valamilyen okból akár a gyes és a nyugdíj is.

– Mit tesz akkor, ha a fogyasztó elismeri tartozását, de közli, pillanatnyilag fizetésképtelen.
– A körülményeket mérlegelve mód van a tartozás részletekben történő kiegyenlítésére és átütemezésére is. A területileg illetékes, vagy a legközelebb eső fogyasztói irodába kell befáradni a legutóbbi számlával és kolléganőim mindent elkövetnek a probléma megoldása érdekében.

– A társaságnak sokszor kell élnie a kikapcsolás „fegyverével"?

– A kikapcsolások száma általában nem változik, azt is mondhatom, hogy nem növekszik. Cégünk csak végső esetben él az áramszolgáltatásból való kizárással, hiszen az ÉMÁSZ Rt. a fogyasztókból él. Gyakran előfordul az is, hogy a kikapcsolás előtt a helyszínen fizetik ki a tartozást, vagy annak egy részét.

Kategóriát váltott

– Úgy fogalmazott, hogy elégedett a munkáltatójával. Kérem fejtse ki, mire gondolt?

– Készséggel, hiszen nincsenek titkaim. A közelmúltban átsoroltak az előadói munkakörbe, így kategóriát váltottam, aztán ehhez jött az idei béremelés is. Ezek sokat lendítettek rajtam. Azt is el kell mondanom, hogy tavaly egyben felvettem a kafetéria ötéves összegét, vagyis 750 ezer forintot.

– Gondolom már meg-volt a helye.
– Családi házban lakunk és az otthonunk szigetelésére költöttük.

– Mi történne akkor, ha – valamilyen okból – időközben távozna a társaságtól?
– Akkor természetesen vissza kellene fizetnem. Ilyen lépést azonban nem tervezek!

– Váltsunk témát, az olvasók bizonyára szívesen veszik, ha a családjáról is szólna néhány mondatban…
– Rendezett körülmények között élek, szép családom van. Nagyobbik lányom 20 esztendős, főiskolás Egerben. Kisebbik lányom 15 éves, és a miskolci Kossuth Gimnáziumban tanul. Vagyis már mindketten nagyok, nincs baj velük. A férjem szobafestő és mázoló, ugyancsak nagyon elfoglalt.

Édesanyja sokat segít
– Ki az „úr” a konyhában?
– Értem a kérdést! Drága jó édesanyám, aki 65 esztendős. Nem csupán főz, hanem mos, takarít és mindez nagyon sokat jelent. Elsősorban engem tehermentesít, adja isten, hogy még évtizedekig így legyen!

– Hol laknak?
– Nagyon szép környezetben, a Majális parkhoz közeli Csipkés utcában...

– ...akkor buszozhat, cipekedhet!
– Szerencsére nem így van. A lakásunk és a munkahelyem között ugyan tíz kilométer a távolság, de kocsival járunk. Igyekszünk együtt jönni-menni, közben elintézzük a bevásárlást is.

– Kerti munkák?
– Húúú, abból is van bőven. Füvesítünk, kapálunk, gyomlálunk. Örömmel mondom, hogy a lányaim is segítenek.

Meglepetést forralnak

– Mit gondol, meglepik valamivel anyák napján?
– Biztosan, hiszen ez tavaly, és persze a születésnapomon sem maradt el. A meglepetések készítéséből általában az egész család kiveszi a részét.

– Kirándulások, túrák, sportnapok?
– Ha az émászos szervezésű eseményekre gondol, akkor többnyire nem a válaszom. Még huszonnégy órára is nehéz elszakadni otthonról, a két, háromnapos kiruccanásokra pedig nem is vállalkozom.

Győri István
(Forrás: "forró drót" újság 11. évf. 4.sz.)



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...