< />
2009. szeptember 1.

VIMÉSZ Hírek

Tatabányán, Tatabánya Erőmű Kft-nél újabb szervezeti átalakulás történt

Tatabányán, 2009. július 01-én a Tatabánya Erőmű Kft-nél újabb szervezeti változás történt, mely érintették még az MVM Zrt. Társaságcsoportban működő MVM GTER Zrt. és az OVIT Zrt. társaságokat is. Egyszerűen fogalmazva, a 2008. április 01-én a TE Kft-ből kiszervezett üzemeltetői és karbantartói munkavállalók visszaszervezésre kerültek az anya céghez.
A tatabányai munkavállalók visszaszervezésnek az oka egy újabb tulajdonosi döntés.
Az MVM Zrt. Igazgatóságának 14/2009. (II.18.) sz. határozata alapján az MVM Zrt., mint eladó és a Tatabányai Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az ELMIB Energetikai Zrt., mint vevők között a TE Kft. üzletrészt érintően Adásvételi Szerződés aláírására került sor. A TE Kft. üzemeltetési feladatainak ellátását a Tulajdonos az MVM GTER Zrt. üzleti tervében 2009. június 30-ig határozta meg. Nyilvánvalóan a jövőbeni tulajdonosok a
TE Kft. villamos- és hőtermelő berendezéseinek üzemeltetését saját hatáskörben kívánják megoldani.

Maga az a tény, hogy az MVM Zrt. értékesíteni kívánja a TE Kft-t a munkavállalók körében nagy feszültséget okozott, és okoz ma is. A leendő tulajdonosok vásárlási szándéka már régóta a levegőben van, hiszen a helyi médiákban számtalan újságcikk és nyilatkozat született róla. Ezen kívül február végén a kérésemre az MVM Zrt. részéről munkásgyűlésen tájékoztatva lettek a munkavállalók a várható privatizációról.
A munkavállalók reflekszei jól működnek és rögtön felmerülnek bennük a jövő alapvető kérdései: mi lesz villaomosiparághoz és a VKSZ alá való tartozásunkkal, az áramdíj kedvezményünkkel, a helyi KSZ-ünkkel, béreinkkel és szociális juttatásankkal?


Az MVM GTER Zrt., mint munkáltató jogszerűen járt el, hivatalos levélben étesítette a szakszervezetet és az üzemi tanácsot, a munkavállalókat érintő változásokról. Az MVM GTER Zrt. és a TE Kft. munkáltatói június 11-én munkásgyűlés keretében tájékoztatta a munkavállalókat a visszaszervezés tényéről. A munkavállalók munkajogi jogutódlással kerültek vissza a TE Kft-be.

A munkavállalók munkajogi jogutódlásának következtében a TE Kft-ben július 01-től több Kollektív Szerződés lett volna érvényben (a TE Kft-és, MVM GTER Zrt-és, OVIT Zrt-és), melyek fenntartásának és a jogutódlás megállapodásának problémáit kellett megoldani.
A Felek egyetértettek abban, hogy a társaságnál nem célszerű eltérő szociális rendszerű és juttatásokban különböző mértékű Kollektív Szerződéseket érvényben tartani. A munkajogi jogutódlás és a Munkáltató pozitív és korrekt hozzáállása eredményeként a helyi Kollektív Szerződést módosítottuk. Ami azt jelenti, hogy a TE Kft-ben 2009. július 01-től a három helyett a módosított, helyi Kollektív Szerződés van hatályban. A módosított Kollektív Szerződés a szociális és egyéb juttatások kérdésében a munkavállalók összességét tekintve előnyös helyzetbe hozta. A visszaszervezés megállapodása rögzíti a munkajogi jogutódlás tényét és a Kollektív Szerződés módosítás végrehajtási intézkedéseit.


A TEMÉSZ ÜVT ülésén tárgyaltuk az MVM GTER Zrt-ben, a TE Kft-ben és a MVM Észak-Buda Projekt Kft-ben tavaly kialakított „egy szakszervezeti modell” további jövőjét. A kérdésben az álláspontunk az, hogy a változásokat követően (Észak-Buda Projekt Kft. is várhatóan eladásra kerül), több munkáltató esetén is, továbbra is fenn kívánjuk tartani a kialakított szervezeti formánkat. A munkáltatói szétválás során nem célszerű kis helyi szervezeteket létrehozni, mert azok egy részint működésileg nem tudják magukat fenntartani, más részint pedig a munkáltatóval szemben legyengülhetnek. Az MVM GTER Zrt-ben - a tatabányai tagság munkáltatói kiválása után – a jelenlegi taglétszám 41 fő, amely az Észak-Buda Projekt Kft. esetleges privatizációját követően még tovább osztódik. Erre a szakszervezeti szakmai válasz az, hogy fedő, illetve „ernyő” szervezetet kell létrehozni. Az „egy szakszervezeti modell” tovább működtetésével pontosan ilyen szervezeti formát hoznánk létre. Ebben a kérdésben természetesen az érintett tagság véleményét ki kell kérdezni. Az „egy szakszervezeti modell” fenntartása esetében a feladat az, hogy a munkáltatói változásokat le kell követni a TEMÉSZ működésének strukturális felépítésében.

A TE Kft. privatizációja estén, a Felek által megkötött Adásvételi Szerződéshez tartozó Zárási Feltételek dokumentumában szerepel egy Foglalkoztatási Megállapodás megkötése a jövőbeni tulajdonosokkal. Én személy szerint bízom abban, hogy majd a megállapodás tárgyalásai során a sarkalatos kérdésekben is eredményre jutunk.



Tatabánya, 2009. 08. 03.


Kovács Ferenc
TEMÉSZ elnök
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...