< />
2010. március 11.

VIMÉSZ Hírek

Megtörtént a Tatabánya Erőmű Kft. privatizációja - 2010.02.10.

Megtörtént a Tatabánya Erőmű Kft. privatizációja
Megőriztük a villamosenergia-iparágban megszerzett vívmányainkat.

A tavalyi szeptemberi számunkban hírt adtunk arról, hogy a korábban, 2008. április 01-én kiszervezett tatabányai munkavállalók az MVM GTER Zrt. és az OVIT Zrt. társaságokból 2009. július 01-én visszaszervezésre kerültek a TE Kft-be.
Abban a cikkünkben arról is írtunk, hogy a visszaszervezés indoka - az MVM Zrt. Igazgatóságának 14/2009. (II.18.) sz. határozata alapján - egy újabb tulajdonosi döntés, mely szerint az MVM Zrt., mint eladó és a Tatabányai Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az ELMIB Energetikai Zrt., mint vevők között a TE Kft. üzletrészt érintően
2009. március 18-án Adásvételi Szerződés aláírására került sor.

A villamosiparág szakszervezeti világában felröppent a hír, hogy a TE Kft. privatizációja megtörtént. A tatabányai munkavállalókat képviselő VIMÉSZ szakszervezet elnökét, Kovács Ferencet kérdezzük ismét, hogy valóban megtörtént-e a TE Kft. értékesítése?

A hír igaz. A korábbi cikkben említett Adásvételi Szerződés Zárási Feltételek dokumentumában szereplő feltételek, 2010. február 10-én a Felek részéről teljesültek.
Az új Tulajdonosok, a Tatabányai Megyei Jogú Város Önkormányzata 51 és az ELMIB Energetikai Zrt. pedig 49 százalék tulajdonhányadban kivásárolták az MVM Zrt Társaságcsoportból a TE Kft-t. Február 16-án a TE Kft-ben az új Tulajdonosok képviselői sajtótájékoztatót tartottak a tulajdonos váltásról. A sajtótájékoztatót követően az általunk szervezett munkásgyűlésre került sor, ahol az új Tulajdonosok képviselői válaszoltak a munkavállalók közeli és a távolabbi jövővel kapcsolatos kérdéseikre.

Az előző híranyagunk végén a privatizációval kapcsolatban Ön említett egy Foglalkoztatási Megállapodás megkötésének lehetőségét, az akkor még jövőbeni tulajdonosokkal. Sikerült-e a megállapodásban egyességre jutni?

Mielőtt még konkrétan válaszolnék erre a kérdésére, ezzel kapcsolatban érdemes megemlítenem, ennek néhány előzményét. Mikor tudomásunkra jutott az MVM Zrt. értékesítési szándéka a TE Kft-t illetően, levelet írtunk Mártha Imre vezérigazgató úrnak.
A levélben kértük az értékesítési szándékukról a munkavállalók megfelelő tájékoztatását, valamint azt, hogy az adásvételi szerződésben feltételként szerepeljen egy Foglalkoztatási Megállapodás megkötése a jövőbeni tulajdonosokkal, mely garanciákat nyújtana a munkavállalók további foglakoztatásukra. A kéréseink teljesültek. Az említett megállapodás a Felek részéről többfordulós tárgyalást követően 2009. november 25-én aláírásra került.

A Foglalkoztatási Megállapodás konkrétan mit tartalmaz a tatabányai munkavállalókra vonatkozóan?

A megállapodás tartalmának gyakorlatilag három fő témaköre van, röviden fogalmazva a részleteket. Az első, a villamosenergia-iparágban megszerzett vívmányaink megőrzését tartalmazza:
A tevékenységünk, illetve a TEAOR besorolási számaink alapján - a tulajdonos váltást követően – a versenyszférán belül továbbra is a villamosenergia-iparághoz tartozunk.
A TE Kft. VTMSZ tagságát megtartva a villamosenergia-iparágban a GKM által kiterjesztett VKSZ, valamint Bér- és Szociális Megállapodás hatálya alá tartozunk
Az alkalmazotti áramdíj vásárlási kedvezményünket továbbra is biztosítják az új Tulajdonosok.
A második témakör a munkavállalók foglalkoztatásának megőrzése, melyben a Tulajdonosok vállalják és garantálják a megállapodás hatálya alatt, hogy:
A Társaság szervezeti egységét kiszervezéssel nem bontják meg, munkavállalókat érintő kiszervezést nem hajtanak végre. Lehetőleg a teljes munkavállalói létszámra kívánnak foglalkoztatást biztosítani. A kezelői és karbantartói munkavállalók körében létszámleépítést nem kezdeményeznek, kivéve, ha műszaki fejlesztésre vagy technológiaváltásra kerül sor. Kivétel még ez alól az ügyviteli munkaerő esetleges átszervezése, melyről a Feleknek előzőleg egyeztetést kell lefolytatniuk. Az esetleges átszervezésben érintett munkavállalóknak elsősorban más munkakört vagy részmunkaidős megoldást kell felajánlani. Elbocsájtásra csak akkor kerül sor, ha nincs más megoldás.
Az esetleges létszámleépítésnél - a Kollektív Szerződéssel összhangban, ha a feltételek rendelkezésre állnak – a korengedményes nyugdíjazás eszközét is alkalmazzák.
A tulajdonos váltást követően hat hónapon belül a Munkáltató tárgyalásokat folytat le a szakszervezettel egy egységes előnyugdíjazási rendszer kidolgozásában, mely bekerül a helyi Kollektív Szerződésbe.

A harmadik témakör a TE Kft. munkavállalóinak helyi Kollektív Szerződésük, bérezésük, szociális és jóléti juttatásaik megőrzését tartalmazza, melyek röviden:
A TE Kft. jelenleg érvényben lévő helyi KSZ-t a Tulajdonosok a megállapodás hatályáig fenntartják. Az éves Bér-és Szociális Megállapodások megkötésének mértékénél figyelembe kell venni az OÉT irányadó számait és kötelező minimumként, a villamosenergia-iparágban az ágazati Bér- és Szociális Megállapodást. A kialakított szociális és jóléti juttatások tekintetében az önkéntes pénztárak és a VBKJ rendszerét fenntartják, azok mértékét évente, minimálisan az éves infláció értékével kezelik.
A TE Kft. éves ünnepségeit, a munkavállalók és nyugdíjasok hagyományait őrző rendezvényeit tiszteletben tartják, azok szokásos színvonalon történő megrendezésének éves költségigényét biztosítják. A megkötött alapítványi támogatási szerződéseket továbbra is fenntartják. Az Érdekvédelmi Képviseletek és a Munkáltató között - a Mt. és a VKSZ-ben foglaltak szerint – megkötött Együttműködési Megállapodás anyagi támogatását és mértékének éves szinten tartásának költségét, továbbra is biztosítják.
A megállapodásban a foglalkoztatást és a KSZ-t, valamint a bér- és szociális tartalmi részeket három évre kötöttük, a villamosenergia-iparágban megszerzett vívmányoknak időbeni hatályuk nincs.

A munkavállalók tavalyi visszaszervezése az Üzemi Tanács működésében milyen változásokat okozott?

Éppen aktuális a kérdés, mert ugyanis a tatabányai erőműben március 4-5-én új Üzemi Tanács tagok választására kerül sor. A tavalyi visszaszervezést megelőző időszakban (2008. április 01. -2009. július 01. között) a TE Kft-ben a munkavállalói létszám 20 fő volt - akkor Üzemi Megbízott működött. Az új Üzemi Tanács választásának indoka, hogy a visszaszervezést követően hat hónapon át tartósan megemelkedett a munkavállalók létszáma. Az Mt. szerint a megnövekedett munkavállalói létszámnak megfelelő számú – a mi esetünkben 5 fős – új Üzemi Tanácsot kell választani.

A kérdésemre adott válaszai közben felfigyeltem arra, hogy a szakszervezetük neve megváltozott. Mi a névváltozás oka?

Az MVM GTER Zrt-be történő kiszervezésünket követően, a helyi VIKSZ szakszervezettel kötöttünk egy megállapodást, mellyel létrehoztuk az „egy szakszervezeti modellt” a TEMÉSZ működésében. A visszaszervezés után így maradt továbbra is tagságunk az MVM GTER Zrt-ben. A helyi tagság és az Ügyvivő Testületünk a korábban kialakított modell fenntartása mellett döntött. Ennek megfelelően a működésünket alapszabályilag módosítottuk, úgynevezett „fedő- ernyő” szervezetként való működésre. A kialakított új szervezeti formának a régi név már nem felelt meg. Az elnevezésünkben a Tatabánya Erőmű meghatározást, a Villamosenergia-ipari meghatározásra cseréltük (Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete, VIMÉSZ).

Beszélgetésünk elején az Ön által említett munkásgyűlésen az új Tulajdonosok képviselői választ adtak, a TE Kft. közeli és a távolabbi jövőjével kapcsolatos kérdéseikre.
A válaszok után Ön most, hogy látja a jövőt?

Először. Teljes mértékben bízom a hosszú távú jövőben, ugyanis a tatabányai erőmű a város 22 ezer lakásának hőforrása. Tevékenységünk lényege az, hogy a város fűtéséhez és meleg víz szolgáltatásához szükséges hőenergia-termelés mellett, kapcsolt villamosenergiát is termelünk, mely alapja a további gazdaságos működésünknek. Az önkormányzatnak törvényileg a városlakók felé szolgáltatási kötelezettségei vannak. Azt hiszem, hogy ennél nagyobb garancia nem kell a hosszú távú jövőnkre, mint az, hogy most a város önkormányzata a TE Kft. üzletrészében 51% tulajdonhányadot szerzett?
Másodszor. Bízom abban, hogy egy újabb erőműfejlesztéssel az új Tulajdonosok - a városi önkormányzat (TMJVÖ) és a szakmai befektető (ELMIB Energetikai Zrt.) - közösen megtalálják a hosszú távú jövőt biztosító, működési lehetőséget.
Harmadszor. Bízom a munkavállalók 110 évre visszatekintő szakmai múltjukból adódó tudásában és annak a technikai fejlődéssel történő gyarapodásában, mely elengedhetetlenül szükséges a hosszú távú jövőben egy újabb technológiai berendezés kezeléséhez és karbantartásához.
Negyedszer. Bízom abban, hogy a megállapodás tárgyalásain a Felek részéről kialakult korrekt együttműködés hosszú távon is megmarad. Bízva ebben azért is, mert mindkét Félnek meg van a maga jól felfogott érdeke, a jó együttműködésben.
Ötödször. Bízom abban, hogy a megkötött Foglalkoztatási Megállapodás érvényesülni fog munkavállalók szempontjából, mely minden tekintetben kellő garanciát nyújt számukra a közeli jövőben. A távolabbi jövőre gondolva pedig remélem, hogy továbbra is jó megállapodásokat fogunk kötni és minden munkavállaló akkor is meg találja a maga számítását a TE Kft-ben.

Tatabánya, 2010. március 03.

Kovács Ferenc
VIMÉSZ elnök

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...