< />
Szerző: F.E.
2009. július 7.

PPVDSZ Portré

Tudásuk, tehetségük legjavát adják

Ferk Zoltán, Bíró János és Kiss Zoltán
E kitüntető tisztség során beszélgetünk vele munkájáról és a terveiről.

- János, ön évtizedek óta műszakba jár. Milyen életvitelt kíván ez egy dolgozótól?
- A műszakozásról röviden azt tudom megállapítani, hogy az mindenképp fárasztó, csupán az a kérdés, hogy kinek milyen áron fogadható az el. Számomra - és akkor most a folyamatos váltóműszakos munkabeosztásra gondolok - az első 20 évben a műszakozás nehézségeinek elviselésében jelentős befolyással bírt a munkahely biztos jellege és a bérezés egyaránt. Jelenleg a családi élet megszervezésében kimondottan hátrányos helyzetet jelent a folyamatos munkarend. Nyilván ez is megoldható, de a kompromisszumok száma most már egyre nagyobb, vagyis három kiskorú gyermek mindennapi életének megszervezése csak úgy valósítható meg, ha a család többi tagja mindebből nagyobb részt vállal.

- A hőerőművi üzemi tanácsválasztáson a legtöbb szavazatot kapta, és a tanács tagjai megválasztották elnöknek. Amikor először felmerült, hogy vállalná-e, milyen gondolatok foglalkoztatták?
- Valóban a legtöbb szavazatot kaptam, amit részben annak tulajdonítok, hogy a beosztásomnál fogva sokan ismernek és talán úgy ismernek, mint aki a rábízott feladatok elöl nem tér ki és próbálja azt képességeihez és tudásához mérten a legjobban, a közösség érdekeit szem előtt tartva megoldani. Az üzemi tanács megalakulásakor, majd az elnöki tisztség elnyerésekor főleg az a gondolat foglalkoztatott, hogyan lehet az üt.-t úgy megszervezni, hogy az hatékonyan működjön, képviselje a munkavállalók érdekeit, miközben a vállalat is előnyét lássa a szervezet működésének.

Csordás Béla
- Mennyire ismeri az üzemi tanács tagjait?
- Őket a munkakapcsolat szintjén jól ismerem, hiszen az erőmű üzemeltetése során velük nap mint nap kapcsolatba kerülök. A kollégák akár az üzemvitelt, akár a karbantartást vagy az adminisztrációt nézve éjjel-nappal rendelkezésre állnak, túlzás nélkül állíthatom, hogy egy jól működő nagycsaládként dolgozunk, egymásra számíthatunk!

- Korábban a Pannon Hőerőműnél tulajdonosváltás történt, az elmúlt évben a felsőbb vezetésben is. Az üzemi tanácsnak konkrétan ki illetve mely szervezet lesz a tárgyaló partnere?
- Az üt. és a felső vezetés közötti kapcsolattartás rendje még nem kiforrott, lévén, hogy a testület munkáját a jelenlegi felállásban még csak a 2008. április 16-i alakuló ülése óta folytatja. Az aktuális napi kérdésekben a kapcsolattartás a PANNONPOWER HOLDING Zrt. Gazdasági Igazgatóság humángazdálkodási csoportvezetőjével, dr. Vargha Szabolcs úrral valósul meg. A munkáltató és az üt. közötti párbeszédet a kidolgozásra kerülő üzemi megállapodás szerint gondoljuk megvalósítani.

Rébék_Nagy Tibor
- Jelenleg melyek a legfontosabb feladatok?
- Az üt. a felmerülő igény szerint ülésezik, ami szinte heti gyakoriságot jelentett a megalakulása óta eltel másfél hónapban. A jövőben a hatékony működéshez a gyakorlat fogja megszabni a szükséges ülésszámot és gyakoriságot. A jelenlegi, viszonylag nagy aktivitást az tette szükségessé, hogy a kollektív szerződésben rögzített szociális vagyon tárgyában történik változás, illetve a Pannon Hőerőmű Zrt. Felügyelőbizottságába munkavállalói tag delegálását kellett lebonyolítani. Mindezen feladatok határidőre történő megoldása az újonnan alakult tanács első próbatétele volt.
Az év során fontosnak tartott feladatunk a kapcsolattartás megszervezése a felső vezetéssel és a vállalatnál működő érdekvédelmi szervezetekkel, a szakszervezetekkel, továbbá az üt. működésének a megszervezése és az ügyrend kialakítása.

- Azt hiszem abban egyetért velem, hogy a villamosenergia-iparágban dolgozni mindig rangot jelentett. Az ön szakmáját, munkakörét tekintve pedig ezenkívül elmondható, hogy az nagyon felelősségteljes, igen komoly beosztás a pécsi hőerőműnél is.
Gyermekei közül valamelyik követi-e az édesapja szakmáját?
- A jelenlegi, gyorsan változó világban azt felmérni, hogy a jövőben egy jelenleg még igazán a világgal csak ismerkedő tizenéves, ill. annál is fiatalabb gyermek érdeklődési köre hogyan alakul, lehetetlen. Na már most az én gyermekeim ebben a korban vannak, nem tudnék jóslásokba bocsátkozni jövőjükkel kapcsolatban, de ahhoz, hogy a jövőben bármely területen esélyük legyen, azt most kell tanulással megalapozniuk.
Bíró János

A jelenlegi munkahelyemen, a Pannon Hőerőmű Zrt.-nél, ill. annak jogelődjénél, a Pécsi Hőerőmű Vállalatnál dolgozom 1985 óta, mint az energiatermelést, esetenként a javítást operatív módon irányító ügyeletes mérnök. Ezt megelőzően 1978-1982. között a vegyiparban, mint szakmunkás dolgoztam. Felsőfokú tanulmányaimat Pécsett és Budapesten végeztem. Pécsen a Pollack Mihály Műszaki Főiskola épületgépész szakán mint üzemmérnök, Budapesten, a Műszaki Egyetemen a gépészmérnöki kar folyamattervező szakán okleveles mérnökként végeztem 1991-ben.
Családommal - feleségemmel és három kiskorú gyerekemmel - Pécsen lakom családi házban, ami a nyugodt pihenést és gyermekeim számára a szabad mozgásteret biztosítja. A folyamatos váltóműszakos munkarend - amiben dolgozom - különösebb társadalmi tevékenységre, olyan kedvtelésre, ami a normál munkarend szerint dolgozó embereknek általános, nem ad lehetőséget. Kevés szabad időmet szívesen töltöm túrázással a természetbe, ill. a hétvégi házamban - amely Baranya megyében, Fekeden található - a gyümölcsöskertem gondozásával. A jövőbe tekintve magam és családom boldogulását tartom a legfontosabbnak, amihez jelenlegi munkahelyem jövője is szervesen hozzátartozik.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...