< />
2007. március 29.

PADOSZ Hírek

PADOSZ bizalmi képzés

A korábbi évek gyakorlatától eltérően a rekreációs központ működtetésének átszervezése miatt a képzésre fordítható időt le kellett rövidíteni két munkanapra.
A jelen lévő közel 80 fő tisztségviselő között sok új arccal találkozhattunk, mivel a PADOSZ tisztségviselőinek választása során a nyugdíjba vonulók helyére sikerült újakat választani. A részt-vevők közel harmada először volt ebben a körben. Ez üdítő színfoltot jelentett a képzésnek, ami reménnyel és bizakodással töltött el bennünket a szervezet jövőjét illetően. A képzésen részt vett és abban aktívan közreműködött elnökünk, dr. Kiss Mihály is.
Az első napon a rövid eligazítás, illetve a 2006. év értékelése után a meghívott vendégek, Kovács József, a PA Zrt. vezérigazgatója és dr. Dobos István humán igazgató tartott előadást az atomerőmű aktualitásairól, illetve fórum keretén belül válaszoltak a tisztségviselők közérdeklődésre számot tartó kérdéseire.
Az előadásokban részletes tájékoztató hangzott el a 2-es blokki üzemzavar-elhárítás körülményeiről, eredményeiről, a korengedményes nyugdíjazás kérdéseiről, a sugárveszélyes munkaköri besorolás jövőjéről, a cég vezetésének a nyugdíjasokhoz való viszonyáról. A PA Zrt. aktualitásain túl a két vezető érintette az MVM Társaságcsoport átalakításával kapcsolatos közös dolgainkat, kifejtették véleményüket az ágazati sztrájkkal kapcsolatban, megfogalmazták elvárásaikat a PA Zrt. munkavállalók, illetve a szakszervezetek magatartásával kapcsolatban. Ez az álláspontjuk élénk vitát váltott ki.
Hasonlóan nem volt konszenzus a közelmúlt egyik ügyével kapcsolatban sem, amelyben a humán igazgató álláspontját - a ballonos ásványvíz szolgáltatás megszünését - közel sem támogatták a jelenlévő tisztségviselők. A vezetők álláspontját, hogy keressük egymást a közös ügyeink jobb megértése érdekében, a résztvevők egyöntetűen támogatták. A fórumon elhangzott felvetések ügyében a megoldások keresésére a vezérigazgató úr és a humán igazgató úr ígéretet tett, illetve, hogy egyes kérdések körülményeit alaposabban kivizsgálja.
Az első napot a tisztségviselők este kötetlenebb formában, közös beszélgetéssel zárták le.
A második nap délelőttje az ágazati, illetve a társaságcsoport- szintű érdekegyeztetésről szólt. Gál Rezső VDSZSZ elnök és Major Gábor elnökhelyettes részletesen ismertette a C tarifa konfliktus eseményeit, felvázolták annak várható kimenetelét, valamint tájékoztatást adtak az ágazati bértárgyalás helyzetéről. A VDSZSZ elnöke a jelen lévő tisztségviselőknek, illetve a paksi kollektívának köszönetét és elismerését fejezte ki a 2007. február 6-i ágazati kétórás sztrájk során kifejtett magatartásukért.
A folytatásban az MVM Társaságcsoport átalakításáról és annak az érdekegyeztetésre kifejtett hatásairól volt szó. A bizalmiak megismerhették a lehetséges jövőképet. A VDSZSZ elnökének összegzése szerint a PADOSZ-nak és a paksi szakszervezeteknek sincs más alternatívájuk, mint a meghatározó folyamatokhoz igazodva bekapcsolódni és szerepet vállalni a társaságcsoport-szintű érdekegyeztetés új formációiba. Az ágazati blokkon belül Major Gábor elnökhelyettes az ÁKSZ megújításáról, annak aktuális eseményeiről adott részletes tájékoztatást.
A második nap délutánján a PADOSZ tisztújító választások helyzetéről szóló beszámoló következett, illetve folytatódott az elnök és a helyettesek, a jelölő bizottság tagjainak megválasztásával, a választás menetrendjének elfogadásával.
Bocsor István elnökhelyettes egy prezentáció keretében felvázolta a kétórás sztrájk egyeztetése, illetve lebonyolítása során felszínre került kérdéseket, problémákat. A felvetett kérdésekre a jelenlévők közösen keresték meg a válaszokat. Az elemzésből, a közös gondolkodásból és azok összegzéséből, a sztrájkkal, a sztrájkszabályzattal kapcsolatban több feladat került megfogalmazásra, amelyekkel kapcsolatban a PADOSZ-nak meg kell tennie a megfelelő lépéseket, kezdeményezéseket.
A nap hátralévő részében a jelenlévő kft.-s tisztségviselők, Pollakné Kardos Ilona és Herman Zoltánné adott tájékoztatást a társaságuknál folyó szakszervezeti munkáról, majd ezt követően az ATOMIX Kft. Üzemi Tanács és a PA Zrt. Munkavédelmi Bizottság munkájáról hallottunk beszámolót.
A tisztségviselők zenés, kulturális esten is részt vehettek. A jókedvről a PADOSZ Ifjúsági Tagozat vezetője és kollégája, Hanol Zsuzsa és Vári Dorottya gondoskodtak, akik szellemes csapatversenyt szerveztek és bonyolítottak le, a résztvevők kitörő lelkesedése mellett.
Az utolsó nap délelőttjén először a PA Zrt. Üzemi Tanács elnöke, Lőrincz László számolt be az elmúlt évben végzett munkájukról, majd a PA Zrt. Felügyelő Bizottság munkavállalói tagjai, dr. Kiss Mihály, László Pál, Pálmai István tették ugyanazt.
A beszámolók után zárásként a hagyományos PADOSZ fórumra került sor, ahol a PADOSZ vezetői, kibővítve az üt. és az fb. munkavállalói tagjaival, válaszoltak a tisztségviselők által feltett kérdésekre.
A korábbi évekhez képest a lecsökkentett idő miatt a képzést nagyon feszített tempóban kellett lebonyolítanunk, de úgy gondoljuk, hogy alapvető céljainkat elértük. Tudtunk a tisztségviselőinknek adni többletinformációt, így reményeink szerint azokkal felvértezve és élményekkel feltöltődve, eredményesebben folytathatják tisztségviselői munkájukat.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...