< />
2008. augusztus 5.

PADOSZ Hírek

És így is lehet...

Egy évvel ezelőtt jelent meg cikkünk a Paksi Atomerőműben foglalkoztatott egyik kft. bérfejlesztésével kapcsolatban, amelyben elismerően írtunk a korrekt és mindkét fél részére elfogadható bérmegállapodásról.
Elsődleges célunk a cikk megírásával kapcsolatban az volt - a siker felett érzett örömünk megosztásán túl- , hogy a példaértékű megállapodással a többi munkáltató felé kívántuk úgymond megmutatni: az “Így is lehet” tanulságát.
A cikknek volt utóélete. Egy másik kft. ügyvezetője, ahol már több mint két éve nem volt bérfejlesztés, találva érezte magát (joggal!) és egy tárgyalás során ki is fejtette az ezzel kapcsolatos véleményét. A reagálásában megpróbálta a megállapodás értékét kisebbíteni és leértékelni. Természetesen mi akkor és ott kellő nyomatékkal megválaszoltuk és megvédtük a megállapodást.
Azóta eltelt egy év és az említett kft. életében - az ATOMIX Kft.-ről van szó - jelentős változások következtek be. A kft. 100 %-os tulajdonosává a Paksi Atomerőmű vált, és a kft. ügyvezetője is új személy lett.
A kft. fő profilja a rendészeti és tűzoltósági tevékenységeken túl az ún. munkaerő-kölcsönzési tevékenység, amelynek keretében közel 600 munkavállalót biztosít az atomerőmű működtetéséhez. Ennek a munkavállalói körnek a 2002.évi bérmegállapodása az, ami miatt tollat ragadtunk és az egész cikk megírásába kezdtünk.
Az idei bértárgyalás során a korábbi munkáltatói magatartással szöges ellentétben sikerült közösen egy olyan bérmegállapodást tető alá hozni, amely nagy előrelépés a korábbi időszakhoz képest. Az említett munkavállalók január 1-jei hatállyal átlagosan 9%-os alapbérfejlesztésben, illetve akik a munkaköri átlaguktól 5- 10 %-ot meghaladóan elmaradtak, további 0,5-1%-os korrekcióban részesülhetnek. A szakszervezetünk részéről mi úgy értékeljük a megállapodást, hogy azzal az első - és nem kis - lépés megtörtént a korrekt és remélhetőleg további újabb eredményeket hozó együttműködésben.
Bízunk benne, hogy ez a folyamat nem szakad meg. Reméljük, hogy a jövőben is be tudunk számolni hasonló eredményekről és leírhatjuk a bevezető mondatunkat egy kis kiegészítéssel: És még így is lehet.

(Forrás: "forró drót" újság 8.évf. 4.sz.)Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...