< />
2008. augusztus 5.

PADOSZ Hírek

„Jó mulatság, férfi munka volt”

Az ember természetes igénye - kell hogy legyen - a tanulás, a minél szélesebb körű tudás megszerzése, ezzel emelkedik ki a többiek közül és válik hasznos tagjává a társadalomnak - vallja dr. Kiss Mihály, a Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete elnöke.
Az utóbbi pár hónapban felfigyelhettünk arra, hogy munkaértekezleteken jogászok körében kollégának, máshol doktor úrnak szólítják Kiss Mihályt. Nincs tévedés, ez így van rendjén, ugyanis elvégezte a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát és 2001 decemberében jogi doktorrá avatták.
Az elnök úrral dunakömlődi otthonában ennek okán beszélgettünk a tudásról, az embert próbáló feladatokról és arról, milyen belső és külső késztetés szükségeltetik a folytonos tanulás érdekében.
Különös élmény vele szót váltani. Szépen és jól beszél „magyarul”. Páratlan mesélőkészséggel, választékos előadásmóddal és igen kifinomult humorérzékkel is megáldott valaki. Meghatottsággal beszél a mindenben segítő családjáról, a kollégáiról, munkatársairól, akiknek szerinte nagy részben köszönheti, hogy munka mellett, a főiskolai évekkel együtt hét éve egyfolytában tanulhatott és sikeres vizsgákat tett. Örül a diplomának, de mint mondja, nem igazán az a nagyszerű dolog. - Az eskütétel után egyenként szólítanak az elnöki asztalhoz, és a kézfogások után „doktorrá fogadom” mondják és megkapod a diplomát, felemelő érzés. De mégis, amikor előtte az ember fölveszi az uniformist, a talárt, a föveget és átgondolja, uramisten túl vagyok egy iszonyatos munkán, egy hatalmas teljesítőképesség erőpróbáján és most már megillet a jog, hogy mindezeket a kellékeket felveheted, ez az igazi. És elmondhatom: „Jó mulatság, férfi munka volt!”

Kellő pillatanban egy nagyszerű
feladat, egy hiteles embertől

„Irigylem a nappali tagozatosokat”

Mindhalálig tanulás

Ma és holnap

- fábián -
(Forrás: "forró drót" újság 8.évf.7-8.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...