< />
2009. július 31.

VITAMIN Egészségpénztár hírei

A 2009. május 14-én megtartotta évzáró küldöttközgyűlését a VITAMIN Egészségpénztár. A határozatképes közgyűlés napirendjén az alábbi pontok szerepeltek:

  1. Beszámoló a VITAMIN Egészségpénztár Igazgatótanácsának 2008. évi tevékenységéről
  2. Beszámoló a VITAMIN Egészségpénztár Ellenőrző Bizottságának 2008. évi tevékenységéről
  3. Független Könyvvizsgálói Jelentés
  4. A VITAMIN Egészségpénztár 2008. évi Beszámolója (Mérleg, Eredménykimutatás, Kiegészítő Melléklet, Üzleti jelentés, Kiegészítő Biztosításmatematikai statisztikai jelentés)
  5. Munkáltatói szerződések jóváhagyása
  6. Szolgáltatói szerződések jóváhagyása
  7. Egyebek

A közgyűlés egyhangúan elfogadta az Igazgatótanács, az ellenőrző bizottság 2008. évi beszámolóját, és a könyvvizsgáló jelentését.
A pénztár bevételei a tervezettnél kedvezőbben alakultak, melyhez nagymértékben hozzájárult, hogy tagjaink 180,7 M Ft adójóváírásról rendelkeztek a pénztár javára. A működési költségek terv alatt teljesültek.
Sós Lajos, az ellenőrző bizottság elnöke beszámolójában elmondta, hogy az EB 2008-ban az adott munkaterv szerint végezte tevékenységét. A pénztár működése stabil, a konzervatív befektetési politika tőkemegőrzést jelentett a gazdaság krízishelyzetében is. A működési tartalék több, mint egy évre biztosít tartalékot a pénztár számára. A belső működés, szabályozottság megfelelő.
Tömösvári Andrásné, a pénztár könyvvizsgálója arról nyilatkozott, hogy a pénztár a törvényi előírások szerint járt el. A beszámoló valós képet mutat a pénztár vagyoni, pénzügyi helyzetéről.
A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a VITAMIN Egészségpénztár 2008. évi Beszámolóját (Mérleg, Eredménykimutatás, Kiegészítő Melléklet, Üzleti jelentés, Kiegészítő Biztosításmatematikai statisztikai jelentés).
Bolvári László ügyvezető a beszámolóhoz szóbeli kiegészítéseként arról beszélt hogy a pénztár 2008. évi bevételei meghaladták a 2,8 Mrd Ft-ot. A pénztártagok szolgáltatásokra 2,3 Mrd Ft-ot fordítottak. A befektetések hozama 8,1% volt, ami 2%-kal meghaladta a 2008. évi inflációs értéket. 2009. március 31-én a záró taglétszám 21.627 fő volt, mely 789 fős növekedést jelent a 2008. december 31-i létszámhoz képest. A szerződött szolgáltatók száma 5.118 volt 2008. év végén. A négy éve indult Elektronikus Ellenőrző és Számlázási rendszerhez 782 szerződött gyógyszertárból 431 csatlakozott.
A pénztár székhelye a várakozásokkal ellentétben nem változik. Az MVM Zrt. megtartja Iskola utcai irodaházát, melyben továbbra is lehetőség van irodabérlésre. (A pénztár ügyvezetése kalkulációt készített, és a jelenlegi irodabérlet fenntartása 12 M Ft-os megtakarítást biztosít az MVM Szentendrei úti Irodaházában történő elhelyezéssel szemben. Ennek megfelelően előterjesztést készített az igazgatótanács részére, mely elfogadta, hogy a pénztár maradjon jelenlegi irodájában.)
A pénztár 2009. I. negyedévében négy másik egészségpénztárral együtt (AXA, OTP, MKB, Honvéd) 20-20%-ban üzletrészt vásárolt az EDI rendszert működtető E2K Kft.-ből. Ennek célja az elektronikus számlarendszer költségtakarékos üzemeltetése.
Levezető elnök még hozzátette, hogy a VITAMIN Egészségpénztár az E2K Kft.-ben 6 M Ft értékben vásárolt 20%-os üzletrészt.


Vitamin
Egészségpénztár

tájékoztató
A VITAMIN Egészségpénztár tájékoztatja Tisztelt tagjait, hogy a Pénztár Igazgatótanácsa döntésének megfelelően a Pénztár nem költözik az új székházba, az Iskola u. 13. sz. alatti épület IV. emeletén folytatja tevékenységét. Küldeményeiket 2009. június 2-től a Szentendrei úti épület aulájában a bankjegykiadó automata melletti - VITAMIN EGÉSZSÉGPÉNZTÁR feliratú - postaládában is elhelyezhetik.
Az ügyintézők telefonszámai nem változtak.

VITAMIN
Egészségpénztár

Forrás: 2009. júniusi szám
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...