< />
2012. január 24.

Új elnök a GEB élén

Ilyés Éva az EVDSZ Gazdasági Ellenőrző Bizottságának (GEB) elnöke, aki a tavaly novemberi rendkívüli kongresszuson kapott bizalmat a küldöttektől. Éva az OVIT Zrt. Pénzügyi Osztályának munkatársa, elmondása szerint „nem azért dolgozom gazdasági területen, mert ezt tanultam, hanem azért tanultam, hogy az lehessen a munkám, amit kedvelek”. A GEB adta feladatokról, mindennapi tevékenységéről és természetesen hobbijáról is beszélgettünk.

– Mikor kerültél kapcsolatba a hazai érdekvédelemmel?
– Az érdekvédelmi szervezetről és működésének kereteiről már az első munkahelyemen a kezdetekkor kaptam tájékoztatást a csoport bizalmijától. Egy alapos ismertető során a vállalatnál működő szakszervezet szervezeti felépítését ismertem meg, majd elmagyarázta az érdekvédelmi szervezet munkájának lényegét, okait, a tagi jogokat és kötelezettségeket. Sosem felejtem el Lídia szavait: „Szeretném, ha a csoportomba tartoznál és észrevételeidet megosztanád velem.” Bár éveken át csak tagságommal erősítettem a szakszervezetet, visszatekintve ez a mondat ébresztett rá arra, hogy a szervezetet csak a véleményüket hallató, megoldási ötleteit, változtatási javaslatait elmondó tagok, azaz a munkavállalók tarthatják működésben. Ebből kitűnik, hogy a tájékoztatás a tevékenységről és a célokról a személyes kapcsolatteremtés alkalmazásával a leghatékonyabb.

– Mit jelent számodra a GEB elnöki tisztség?
– Az OVIT Szakszervezet gazdasági feladatainak elvállalását követően kerültem közelebb a munkavállalói érdekképviseletekhez. Természetesen a felkérés nem ért váratlanul, több előzetes beszélgetés, egyeztetés előzte meg azt, elvállalnám-e a feladatot. A bizalmat megtisztelőnek tartom. Úgy látom, hogy az elnöki feladatok ellátása során a kommunikációs és koordinációs képességeim gyakorlatba való átültetése jelent számomra újdonságot, de állok elébe.

– Milyen szakmai és érdekképviseleti rendezvényekre látogatsz el szívesen?
– Szívesen veszek részt akár szakmai, akár érdekképviseleti továbbképzéseken, ismeretbővítő előadásokon. Úgy gondolom, hogy az ismeretek rendszeres frissítése igénye kell, hogy legyen mindenkinek.

– Hogyan telik egy napod?
– Erre a kérdésre elég nehéz röviden válaszolni. A munkahelyemre BKV-val járok be, amely napi 1,5-2 óra utazást jelent. Rendszerint olvasással töltöm ki ezt az időt. A szakmai irodalmak és a napi hírek után szívesen olvasok magyar krimiket. Néha tovább utazom egy-két megállóval, mert elfelejtek leszállni, annyira bele tudok merülni az olvasásba.
Mivel szeretem a munkámat, szinte repül az idő. Munkaidő után szinte minden nap az érdekképviselet gazdasági, adminisztrációs feladataival foglalkozom kb. egy órát.
Azért kezdem így a választ, mert gyanítom, hogy inkább az érdekel, hogy munkaidőn kívül mivel töltöm szívesen az időt.

– Akkor hogyan kapcsolódsz ki?
– Pihenésképpen szeretek cukrászkodni. Megnyugtat a sok finomság elkészítésének folyamata és nem utolsó sorban párom és két fiam is szeretik az édes csodákat. Azért mondom, hogy csodákat, mert nekem fontos, hogy szépek is legyenek a sütijeim, tortáim. Néha csak úgy, minden ok nélkül képes vagyok egész éjszaka sütni és munkatársaimat meglepni.
Aztán van néhány úgynevezett fiús hobbim is. Szeretek például barkácsolni, kertészkedni. Szabadidőmet szívesen töltöm lakberendezéssel, a kiegészítő textíliákat például magam varrom.


(L. E. )

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...