< />
2010. július 27.

Szegeden került megrendezésre a XXI. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó

Az idei év nem indult kedvezően az iparág tekései számára, hiszen nem akadt jelentkező társaság a XXI. teketalálkozó megrendezésére.
A segítség - csakúgy, mint tavaly a teniszezők számára - a VITSPORT Alapítványtól érkezett, amely -az EDF démászos tekések nagy örömére és támogatásával Szegeden, a Derkovits fasori Teke és Bowling Centrumban megrendezte a XXI. Villamosenergia-ipari Teketalálkozót.

A szervezés már ez év elején elkezdődött, hiszen idén több változás is történt mind a lebonyolításban, mind az időpontban. A megszokottól eltérően (október) idén nyáron (június 25-27. között) tekéztünk, habár az időjárás alapján inkább volt október mint június. Nagy újdonság volt még, hogy ez évben először külön versenyszámban indultak az igazolt és az amatőr versenyzők, ami meg is látszott az eredményhirdetéskor: Több olyan tekés örülhetett a pontszerzésnek és/vagy helyezésnek, akiknek eddig nem termett babér. Lényeges változás volt még, hogy a verseny két nap alatt lezajlott, mely nem kis feladat elé állította a rendezőket.
Szeged utoljára a 3. Villamosenergia-ipari Teketalálkozó házigazdája volt még 1992-ben, ezért úgy döntöttünk, hogy egy kis szegedi és EDF démászos vonatkozású programot is belecsempészünk a hétvégébe. Lehetőség volt egy „lájtos" városismereti verseny keretében kis városi sétát tenni Szeged belvárosában, mely kitért az EDF DÉMÁSZ Múzeumának meglátogatására is. A versenyből „kiesett" versenyzők egy másik golyós-sportban, a Petanque-ban próbálhatták ki magukat. Sokan éltek azzal a lehetőséggel is, hogy kipróbálhatták a tavasszal megnyílt Napfényfürdő óriáscsúszdáit is.
Hogy egy kicsit magáról a versenyről is írjak: A verseny már péntek kora reggel megkezdődött, melyen először az EDF DÉMÁSZ tekései gurítottak, hiszen helyileg ők voltak a legközelebb. Pénteken, a délelőtti órákban sorra érkeztek meg a csapatok és vették fel az „új" helyszín hangulatát. A pénteki nap selejtezői este fél 11-ig tartottak. Szombat reggel 8-kor folytatódott a selejtező, mely koradélutánra be is fejeződött. Utána szinte azonnal elkezdődtek az egyéni döntők, amelyek nagy izgalmakat és nem várt meglepetéseket hoztak. A nap és a találkozó szép környezetben, a frissen felújított Forrás Hotel éttermében egy finom vacsorával, eredményhirdetéssel és éjjel 1 óráig tartó tánccal zárult.
Az amatőr és igazolt versenyszámokban a következő eredmények születtek:
1. Amatőr női egyéni versenyszám:
1. helyen végzett Balogh Mária (EON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.), 2. helyen végzett Kissné Losonczki Erika (EON Ügyfélszolgálat Debrecen), 3. helyen végzett Gyarmathy Katalin (Paksi Atomerőmű Zrt.).
2. Női nyílt egyéni versenyszám (amatőr és igazolt versenyzők részvételével)

Gyarmathy Katalin

1. helyen végzett Hermann Krisztina (MVM ERBE Zrt.), igazolt, 2. helyen végzett Gyarmathy Katalin (Paksi Atomerőmű Zrt.), amatőr, 3. helyen végzett Ácsné Monori Mária (ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport), igazolt.
3. Amatőr női csapatverseny:
1. helyet szerezte meg az Paksi Atomerőmű Zrt I. csapata (Gyarmathy Katalin, Herman Zoltánné, Sztanóné Körösztös Lívia), 2. helyet szerezte meg az EDF DÉMÁSZ II. csapata (Huszka Beáta, Nagyné Török Mária és Vérné Sipos Ilona), 3. helyet szerezte meg az EDF DÉMÁSZ I. csapata (Horváth Ibolya, Zsoldi Mária és Olajosné Biacsi Krisztina).
4. Amatőr férfi egyéni versenyszám:
1. helyet szerezte meg ifj. Bencsik Zsigmond (SAG Hungaria Kft.), 2. helyet szerezte meg Kovács András (Paksi Atomerőmű Zrt), 3. helyet szerezte meg Olajos Mihály (EDF DÉMÁSZ Zrt.).
5. Férfi nyílt egyéni versenyszám (amatőr és igazolt versenyzők részvételével)
1. helyet szerezte meg ifj. Bencsik Zsigmond (SAG Hungaria Kft.), amatőr, 2. helyet szerezte meg Fábián Ferenc (Mátrai Erőmű Zrt.), amatőr, 3. helyet szerezte meg Busa Endre (EDF DÉMÁSZ Zrt.), amatőr.
6. Amatőr férfi csapatverseny
1. helyet szerezte meg az EDF DÉMÁSZ I. csapata (Olajos Mihály, Busa Endre, Elek-Savanya István), 2. helyet szerezte meg az EDF DÉMÁSZ II. csapata (Tóth Mihály, Szabó László és Soós Béla), 3. helyet szerezte meg az SAG Hungaria Kft. I. csapata (ifj. Bencsik Zsigmond, Törő Balázs és id. Bencsik Zsigmond).
7. Összetett amatőr csapatverseny
1. helyet szerezte meg az EDF DÉMÁSZ Zrt. II. csapata, 2. helyet szerezte meg az EDF DÉMÁSZ Zrt. I. csapata, 3. helyet szerezte meg az Paksi Atomerőmű Zrt. I. csapata.
8. Vegyes páros versenyszám:
1. helyet szerezte meg: Gyarmathy Katalin - Kovács András (Paksi Atomerőmű Zrt.), 2. helyet szerezte meg: Huszka Beáta - Elek-Savanya István (EDF DÉMÁSZ Zrt.), 3. helyett szerezte meg: Herman Zoltánné - Német Sándor II. (Paksi Atomerőmű Zrt.).
9. Női igazolt egyéni verseny:
1. helyen végzett Hermann Krisztina (MVM ERBE Zrt.), 2. helyen végzett Hamar Edina (MVM Zrt.), 3. helyen végzett Ácsné Monori Mária (ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport).
10. Női igazolt csapatverseny
1. helyet szerezte meg az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport II.csapata, 2. helyet szerezte meg az MVM ERBE Zrt. csapata, 3. helyet szerezte meg az Budapesti Erőmű Zrt II. csapata.
11. Férfi igazolt egyéni verseny
1. helyetszerezte meg Bányai Bálint (MVM Zrt.), 2. helyet szerezte meg Réti László (MVM Zrt.), 3. helyet szerezte meg Lehel Vilmos (Dunamenti Erőmű Zrt.).
12. Férfi igazolt csapatverseny
1. helyett szerezte meg az ALTEO Soproni Erőmű Kft. csapata, 2. helyet szerezte meg az MVM Zrt. II. csapata, 3. helyet szerezte meg az MVM Zrt. I. csapata.
A különdíj kategóriákban a következő versenyzők lettek jutalmazva:
1. A legjobb női teliző Huszka Beáta (EDF DÉMÁSZ Zrt.) lett.
2. A legjobb férfi teliző ifj. Bencsik Zsigmond (SAG Hungária Kft.) lett.
3. A legjobb női taroló Herman Zoltánné (Paksi Atomerőmű Zrt.) lett.
4. A legjobb férfi taroló Cseszlai Sándor (EON Tiszántúli Áramhálózati Zrt.) lett.
5. A legtöbb kilencest dobó női versenyző Huszka Beáta (EDF DÉMÁSZ Zrt.) lett.
6. A legtöbb kilencest dobó férfi versenyző Busa Endre (EDF DÉMÁSZ Zrt.) lett.
A fenti eredmények csak az első három helyezetteket sorolják fel, de az első nyolc helyezett lett pontozva és oklevéllel értékelve. A társaságok versenyét az idei évben az EDF DÉMÁSZ Zrt. tekecsapata nyerte meg.
Köszönjük az EDF DÉMÁSZ tekés és nem tekés munkatársainak a szervezésben és a lebonyolításban nyújtott segítségét, hisz a rendezvény nélkülük ilyen zökkenőmentesen nem valósulhatott volna meg. Külön köszönjük Tóth Pali barátunknak, a verseynybíróság vezetőjének és kedves feleségének, Emőkének a több, mint 48 órás, szinte pihenés nélküli szolgálatukat!
Olajos Mihály versenyfelelős,
az EDF DÉMÁSZ SE tekeszakosztály vezetője,
Várhelyi Géza főrendező,
a VITSPORT Alapítvány kuratóriumának elnöke

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...