< />
2011. március 22.

Szállítói nap

A Paksi Atomerőmű Zrt. hagyományaihoz híven ez évben is megrendezte a Szállítói napot. A 2011. február 24-i programra több mint ötven szerződéses partner kapott meghívást. Halász János logisztikai főosztályvezető köszöntötte a meghívott vendégeket és az atomerőmű vezetőit, képviselőit. Ezt követően röviden bemutatta a Kiemelt Szállítói Díj elismerésben részesülő céget és ismertette annak jelentősebb munkáit. A Paksi Atomerőmű Zrt. a 2010. évben a Kópis és Társa Kft.-t díjazta sokéves, magas színvonalon elvégzett tevékenységéért.

Az oklevelet és a reaktormodellt Hamvas István vezérigazgató és Süli János vezérigazgató-helyettes adta át. Ezt követően Kópis Endre intézett néhány szót a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy cége a közel 20 éves működéséből 19 éve végez munkát a paksi atomerőmű részére. Majd hozzátette, hogy kétszeresen megtisztelő e díj tulajdonosának lenni, egyrészt mivel a cégük kapta a kitüntetést, másrészt, hogy a díj ezúttal Paksra került, ez egyben a helyi vállalkozók által végzett munka elismerésének is tekinthető. Megerősítette, hogy ezután is elkötelezettek maradnak a villamosenergia-ipar, ezen belül a paksi atomerőmű iránt, s bíznak abban, hogy az új blokk vagy blokkok építésében is lesz szerepe a kft.-nek.

A program előadásokkal folytatódott. Pekárik Géza műszaki, Cziczer János üzemviteli és Radnóti István biztonsági igazgatók a 2010. évben elvégzett legfontosabb munkákat említették meg, majd kitértek az erőmű működésére vonatkozó belső és hatósági szabályozások változásaira is. Felsorolták a kirívó és problémás eseteket, és ezzel együtt felhívták a vállalkozók figyelmét a területi rend, a megfelelő munkavégzés, valamint a hulladékkezelés szabályainak szigorú betartására. Bemutatták az elmúlt évben elvégzett főjavítási tevékenységre vonatkozó adatokat, majd iránymutatásképpen szóba kerültek az idevonatkozó 2011. évi tervek is. A tavalyi évről áthúzódó és az idei évben elvégzendő, továbbá minden új feladat végrehajtásánál a PA Zrt. és a vállalkozók által foglalkoztatott dolgozók jobb kommunikációját és az előírásszerű munkaátadást rendkívül fontosnak tartják. Ezt követően a Lévai-projekt munkájának ismertetése következett. Racskó Zoltán műszaki főszakértő röviden bemutatta az előkészítés szervezeteit, a munkacsoportokat és azok feladatait, vezetőit. Beszélt a politikai támogatásról és az MVM-es prioritásokról, a projekt folyamatában soron következő lépésekről. Végül felhívta a figyelmet arra, hogy a közeljövőben megjelenik egy internetes felhívás az új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó hazai szállítói kör felmérésére.
Csanádi András gazdasági igazgató, majd Halász János logisztikai főosztály-vezető előadása zárta a sort. Az itt elhangzottakból egyértelműen kiderült, hogy az elmúlt évben kimagaslóan jó eredményt ért el társaságuk, az eddigi legjobb termelési mutatókkal együtt. A gazdasági területen elvégzendő alapfeladatok mellett 2011-ben is az üzemidő-hosszabbítás és a bővítés lesz a figyelem középpontjában. A gazdálkodási és beszerzési területen elvégzett feladatokhoz kapcsolt mutatókat és az idei év terveit is felvázolták. Továbbá elhangzott az is, hogy megtörtént az általános szállítói vizsgálat és a szállítói utólagos teljesítményértékelési rendszer teljes körű felülvizsgálata, megújítása. Az új értékelési rendszerben a 2010. évben teljesült 25 M Ft-ot elérő vagy meghaladó, technológiát érintő szerződések (221 db) kapcsán 89 vállalkozó tevékenységének értékelésére került sor.
Az üzemidő-hosszabbítás és a bővítés kérdése napirendi pontként szerepelt minden előadásban, hiszen a paksi atomerőmű jövőjéről van szó, így ennek házon belüli támogatása minden szakterületen rendkívül fontos.
Végül, de nem utolsó sorban Őri Enikő szerződéskötő ismertette a rendezvény helyszínéül szolgáló Erzsébet Nagy Szálloda rövid történetét és a jelenlegi üzemeltetéshez kapcsolódó szolgáltatásokat.
A rendezvény állófogadással zárult.

Gyöngyösiné Nyul Petra

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...