< />
2011. január 24.

Sikerekben és nehézségekben gazdag évet zárt az MVM

A cégcsoport elnöke, Faragó Csaba a kollégák köszöntése után visszatekintett a 2010-es esztendőre. Faragó Csaba elmondta, hogy nagyon sok pozitívumot látott az év folyamán, mindamellett még mindig adódnak azért nehézségek is. Az elnök hangsúlyozta, hogy a cég jó irányba tart, ugyanakkor a képességeiből fakadóan még ennél is többre lehet hivatott.

Faragó úr hozzátette: nagyobb lojalitást, több hozzáadott értéket vár el a munkavállalók részéről, hiszen csak így juthat előbbre az MVM. Az elnök hangsúlyozta, a cégcsoport igyekszik új technológiákkal jelentkezni, hogy kompenzálhassa az energiaárak emelkedését, ezáltal megtarthassa, növelhesse piaci szerepét. „Sok sikert kívánok 2011-re” - zárta szavait Faragó Csaba.

Baji Csaba, az MVM Zrt. vezérigazgatója

Ezt követően Baji Csaba, az MVM vezérigazgatója tartotta meg évértékelő beszédét.
Baji úr új mottó megfogalmazásával mutatott irányt, miszerint az MVM „a régió meghatározó energetikai társasága legyen”. Ennek érdekében a menedzsment mindent megtesz, hogy bármilyen kihívásnak meg tudjon felelni. „A lépések nagy része ez irányban történik” - tette hozzá a vezérigazgató.

2010-ben a recessziótól még mindig sújtott makrokörnyezet sem segített a jó eredmény elérésében, hiszen a fogyasztás csökkent, az árak alacsony szinten stagnáltak - vélekedett Baji Csaba. A menedzsmentváltás, bár további terhet rótt a munkavállalókra az elmúlt év folyamán, egyik alappillére a továbblépésnek. A vezérigazgató kitért arra is, hogy a január 14-én az MVM rendkívüli közgyűlést tart, melyen a megszülető döntések terhelik még az év elszámolását.

A Paksi Atomerőmű minden biztonsági mutatószámát tekintve a világ élvonalába emelkedett, míg termelése minden korábbi évet felülmúlt. A vezérigazgató további dicséretben részesítette a MAVIR-t hatékonyságnövelő beruházásai miatt, illetőleg az OVIT-ot is.

A korábbi nehézségek ellenére Baji úr bizakodással tekint 2011-re. Várakozásai szerint a fogyasztás 2,5%-kal emelkedhet az új esztendőben. A környezet változékonysága tette indokolttá az új SZMSZ életbeléptetését is.
Felhívta a figyelmet arra, hogy gyorsabb és jobb minőségű reakciót vár el az MVM részéről. Reményét fejezte ki továbbá, hogy a kormányzat részéről megerősítik a paksi bővítési törekvéseket. Baji Csaba kiemelte, hogy új üzletpolitikai irányvonalat kíván képviselni, ennek egyik eleme a gázpiacra történő kilépés.
A vezérigazgató rámutatott arra is, hogy meg kell vizsgálni a fogyasztói környezetet, így felmérhető, hogy az igények milyen erőműparkkal elégíthetőek ki. Ezzel kapcsolatban új gázerőművi beruházást sem lehet kizárni. Nem kisebb hangsúlyt kell fektetni a kereskedelmi stratégia fejlesztésére, átalakítására, hiszen fel kell készülni arra, mikor Pakson egyszerre hat blokk fog üzemelni.

A következőkben Baji Csaba kiemelte: a kihívást a munkavállalók is érezzék magukénak, hiszen elkötelezett munka nélkül nem lehet új irányba haladni. A lojalitás erősítése és a munkahelyi légkör javítása érdekében az MVM egy-két havi rendszerességgel kötetlen rendezvényeket szervez. A régiós vezető szerep eléréséhez elengedhetetlen, hogy a dolgozók hangulata jó legyen és mintegy „második otthonuknak” érezhessék a vállalatot - zárta szavait Baji úr.

Ezek után Geszthy Veronika, az Operettszínház primadonnája Johann Strauss Denevér című alkotásából énekelt, a filharmonikusok kísérete mellett.

Végezetül Felkai György kommunikációs igazgató elmondta, a Baji Csaba által említett közösség- építő programokról az intraneten lehet tájékozódni. Ezek első állomása február 10-én 18 órától lesz a Szépművészeti Múzeumban, ahol is a Múzeum Plusz programnak köszönhetően a vendégek tárlatvezetés keretében tekinthetik meg Fernando Botero kiváló festményeit, illetőleg Lucien Hervé fotóit. Mindezeken túl persze egyéb programokat is tartogat az este, ezek közül az igazgató a jazz-estet emelte ki.

Az évértékelés és az útkijelölés záróakkordjaként az elnök és a vezérigazgató urak pezsgővel kívántak ismét boldog új évet.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...