< />
2009. szeptember 29.

Román-magyar szakszervezeti találkozó

Az EVDSZ elnökhelyettese tájékoztatta a külföldi kollégákat a hazai érdekvédelem helyzetéről, az aktuális problémákról, a Munkatörvénykönyv, a kollektív szerződés adta lehetőségekről és számos, a munkavállalók életét, munkakörülményeit érintő kérdésről.
Az CARTEL-ALFA Konföderáció különböző iparágak szakszervezeteit tömöríti, mint például: közszféra, közalkalmazottak, energiaipar, villamos energia, rendvédelem, egészségügy. Mint megtudtuk, a magyar és a román szakszervezetek kapcsolata közel másfél évtizedes, annak idején a Munkástanácsok kezdeményezte a kapcsolatfelvételt, amely ezt követően rendszeres - évenkénti - tapasztalatcsere-látogatásokká és szakmai tájékoztatássá alakult.
Bong Vilmos, a szakszervezet Kovászna megyei elnöke, mint a csoport vezetője kérdésünkre elmondta, nagyon hasznos és eredményes volt a többnapos magyarországi szakszervezeti találkozó. A LIGA Szakszervezetekkel az elmúlt hoszszú évek alatt különösen jó kapcsolat alakult ki.
– Nagyon sok segítséget kaptunk magyar kollégáktól, miközben az idők folyamán baráti, és a családok között ismeretség is kialakult. Ezt mi is nagyra értékeljük. Szilágyi elnökhelyettes úr tájékoztatójából nagyon sok értékes információt hallottunk, úgy látom, a két szakszervezet gondjai, problémái hasonlóak, a munkavállalók és munkahelyek érdekében sok mindent megtesznek, csakúgy mint otthon mi is. A folyamatos kapcsolaton kívül tájékozódni tudunk a magyarországi televízió- és rádióadásokon keresztül a magyarországi szakszervezetek tevékenységéről. Véleményem szerint a LIGA Szakszervezetek a legeredményesebb érdekvédelmi szervezet.
Néber Tibor megerősítette Bong úr szavait és elmondta, hogy szeretnének továbbra is a jó kapcsolatot ápolni a CARTEL-ALFA Szakszervezettel.
A szakszervezeti tisztségviselők, a vendégek programja igen változatosan telt. A nyár végi napokban - augusztus 30-tól szeptember 4-ig - többek között ellátogattak a Paksi Atomerőműbe, ahol találkoztak Süli Jánossal, az atomerőmű vezérigazgatójával, majd a Tolna megyei kórház és a megyei rendőrkapitányság szakszervezeti vezetőivel is. Ezt követően Budapesten Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke fogadta a delegációt, amely során a rendészeti és egészségügyi szakszervezetek vezetőivel is konzultáltak.
Programjukban szerepelt a pécsi munkaügyi központ vezetőivel való konzultáció is, majd megtekintették a város nevezetességeit. Végül kötetlen program keretében barangolást tettek Tolna megyében, ellátogattak néhány jelentős hazai műemlékhez és helyhez.

F. E.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...