< />
2011. március 22.

„Nagyon fontos, hogy minél több tagunk legyen”

- Hogy érzi magát?
- Nagyon jól! Beköszöntött az enyhe idő, itt a tavasz, aztán remekül sikerült az émászos nőnapi rendezvényünk és a saját családomban sem maradt el a köszöntésem.

- Kezdjük a munkahelyével! Mivel lepték meg?
- A szakszervezettől teáskiöntőt kaptam, kaptunk. Nagyszerű ötlet volt, bárkinek a fejéből pattant ki! Ezt a „szerkezetet” bármikor lehet használni: fontos darab a konyhában reggeltől estig, így jó szolgálatot tesz. Aztán a fiúk is gratuláltak, virággal és puszival „dobtak” meg.

- A férje is kitett magáért?

- Igen, mint mindig! A virágról most sem feledkezett meg. Tudja, egy nőnek a virág a legkedvesebb ajándék. És kérem, írja meg, hogy Zoltán fiam pedig telefonon fejezte ki jókívánságait.

- Ha már a személyes dolgoknál tartunk, úgy tudom, hogy két gyerekük van.

- Így van. A már említett Zoli 35 esztendős, Budapesten pénzügyi tanácsadóként dolgozik egy biztosítónál. Judit lányom 33 éves, jogász, Dabason él.

- Unokái vannak már?
- Kettővel is büszkélkedhetek! Dávid 3, Eszter pedig 2 éves. Aztán remélem, hogy előbb-utóbb Zoli oldaláról is nagymama leszek.
- Mire gondol?
- Elárulom, hogy június 4-én mondja ki a boldogító igent! Szombathelyen lesz az esküvő, odavaló a leendő felesége.

- Nagy lagzit csinálnak?
- Úgy százan biztosan összegyűlünk. Nagyon várjuk már a férjemmel azokat a napokat, órákat és pillanatokat. Mivel a vasi megyeszékhely messze van, mi több napra megyünk és nyilván nagyon jól fogjuk magunkat érezni.


Negyedszázada

- Váltsunk témát! Ön mióta szolgálja a villamosenergia-ipart és az ÉMÁSZ-t?
- Pontosan negyedszázada. Egyébként mindössze két munkahelyem volt...

- Megtudhatjuk a másikat?

- A kereskedelemben, pontosabban egy boltban dolgoztam.

- Hány esztendős munkaviszonynyal rendelkezik?
- Jövőre lesz negyven. Velem is szalad az idő...

- Ha „udvarolhatok” önnek, akkor elmondom, hogy ez egyáltalán nem látszik, nagyszerűen néz ki!
- Nagyon köszönöm, de inkább beszéljünk a cégről.

- Persze! Mi a beosztása?
- Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. méréstechnikai csoportjának ügyfélszolgálati előadója vagyok Sárospatakon.

- Sárospatak... Mindig nagyot dobban a szívem, amikor meghallom a Bodrog-parti város nevét!
- Ennek örülök. Patak tényleg gyönyörű város, nem hagynám el semmi pénzért. Naponta sétálok a településen, hiszen a lakásomtól gyalog járok be az ÉMÁSZ-hoz.

- Reggeli torna?
- Ez azért túlzás, mert csak pár percről van szó, nevezhetjük kocogásnak is. Amely egyébként tényleg egészséges tevékenység.

- Hányan dolgoznak a csoportjukban?
- Már csak hatan. Voltunk többen is, de a kollégák egy része már nincs a cégnél.

- Jól érzi magát - már megbocsásson - a bőrében?
- Természetesen. A munkakörülményeim jók, a főnökök pedig rendesek. Azzal persze nem mondok különösebb újdonságot, hogy a hangulat hajdan családiasabb volt a társaságnál. Évekkel ezelőtt lényegesen többen ügyködtünk itt, az idők, jól tudom, változtak és változnak. Ehhez hozzá kell szoknunk...


A számvizsgáló bizottságban

- Tagja még az üzemi szakszervezeti bizottságnak?
- Már nem. Tizenöt esztendeig voltam testületi tag, most azonban csak „sima” szakszervezeti tagsággal rendelkezem, de a számvizsgáló bizottságban benne vagyok. Most egyébként már nincs olyan szoros kapcsolatom a munkavállalókkal, mint a korábbi években. Ez is az élet rendje: jöjjenek a tőlem fiatalabbak, övék a „pálya”.

- Gyakran hallom, hogy manapság nem könnyű érdekvédelmet "csinálni". Osztja ezt a véleményt?

- Teljes mértékben! De visszakérdezek: a mai magyar valóságban mi megy könnyen? Meggyőződésem, hogy mind az ágazati, mind a vállalati szakszervezeti bizottságokra nagy szükség van, ezért is kell minél több tagot toborozni. A jó tárgyalási pozíciót és az ezt követő eredményt, vagy eredményeket csak egységes fellépéssel lehet elérni.

- A valamennyiünk által nagyon várt tavaszról már beszéltünk, a kedvenc családi hobbijáról viszont még nem. Mert megsúgták nekem, hogy szorgalmasan kertészkedik!
- A kertészkedés azért „költői” túlzás. Családi házban lakunk, itt ilyenkor különösen sok munka adódik. Mire a kedves olvasók szemügyre veszik ezeket a sorokat, néhány ültetésen már túl leszünk a férjemmel. Olyan jó, ha a főzéshez nem kell mindenért a boltba szaladgálni.

- Sárospatakon nem csak a látnivalók adják magukat, hanem a Bodrog is. Fürdés, hajókázás, vízitúra? Ezek nagyon kellemes nyári időtöltések...
- Tudom, tudjuk. Imádjuk a Bodrogot, ezért vettünk a Berekben - ez a folyó holtágánál található - egy hétvégi házat. Amikor kimegyünk oda, akkor érezzük igazán a nyugalmat, csodáljuk a háborítatlan természetet!


Győri István

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...