< />
2011. november 22.

Készülődés a kongresszusra

Az EVDSZ szövetségi vezetőségi ülése, 2011. november 15, Budapest.
A több mint hatórás szövetségi vezetőségi ülés alapvetően a rendkívüli kongresszus előkészületeiről szólt.

A résztvevők előzetesen írásban megkapták az egyenként is több oldalas munkaanyagot, amelyet az ülés megkezdése előtt még egy pár anyaggal kiegészítettek.

Levezető elnöki tisztséget Lőrincz László töltötte be. Az alábbi anyagokat tárgyalták: A rendkívüli kongresszus napirendje és ügyrendje, Jelentés az elmúlt egy év munkájáról, Tájékoztató az EVDSZ 2010-2011. évi pénzgazdálkodásáról, Beszámoló a pénzügyi alapról, Beszámoló az EVDSZ Gazdasági Ellenőrző Bizottság (GEB) tevékenységéről, Beszámoló az EVDSZ Etikai Bizottság munkájáról, Az EVDSZ Akcióterve.

A határozatképes ülésen fenti anyagokat a hozzászólások, a javaslatok és az észrevételek megtétele után az szv. elfogadta, alkalmasnak találta a rendkívüli kongresszus elé terjeszteni. A kongresszuson sor kerül a GEB elnökének megválasztására, mivel a korábbi elnök lemondott. Az szv. döntött a VD emblémás aranygyűrű kitüntetés adományozásáról egy fő részére.

Napirendi pontok között szerepelt a LIGA Szakszervezetek által kezdeményezett 2011. november 4-i országos, félpályás útlezárási demonstráció kiértékelése. Az EVDSZ részéről sokan ott voltak az utakon, illetve az útszéleken országszerte. A táblázatos összefoglaló elkészítése és kiértékelése folyamatban van. Az szv. tagjai egyenként elmondták a véleményüket, a tapasztalataikat és javaslattal éltek a hasonló megmozdulások még sikeresebb lebonyolítása érdekében. Gál Rezső EVDSZ elnök köszönetét fejezte ki a résztvevőknek, akiknek esetenként szmogot, a hűvös időben való ácsorgást, a hatalmas zajt és az autósok kellemetlen megjegyzéseit is el kellett tűrniük. Dr. Szilágyi József EVDSZ elnökhelyettes a LIGA tanácsülésen elhangzottakról tájékoztatott. A LIGA sikeresnek, de sajnos eredménytelennek ítélte az országos tiltakozó akciót. Gaskó István elnök a sajtóban napvilágot látott véleménye szerint is folytatni kell a tiltakozó akciókat a munkavállalókat hátrányosan érintő kormányzati intézkedések, az új Munka Törvénykönyve (Mt.) illetve az új nyugdíjrendszer egyeztetés nélküli átalakítása ellen. Ugyanakkor a LIGA az egyeztetések híve, így ha a kormánypárti parlamenti frakció tárgyalásokat ajánl, készek a párbeszédre.
Az EVDSZ októberi, Balatongyörökön tartott szövetségi vezetőségi ülésén felvetették az igényt, hogy a VITAMIN Egészségpénztár vezetése adjon tájékoztatást a pénztár helyzetéről, legfőképpen a jövőjével kapcsolatos elképzelésekről, a tervekről. A meghívást elfogadva részletes tájékoztatást adott Schmidt Péterné (Marika), a pénztár elnökasz-szonya, Bolvári László ügyvezető és Sós Lajos, az ellenőrző bizottság vezetője. Ők a rendkívüli kongresszusra is eljönnek és azon a fórumon is tájékoztatják a küldötteket.
Az ülés végén kisfilmek bemutatására került sor, amelyek a munkavállalók kiszolgáltatott helyzete elleni tiltakozás jegyében készültek.
Különösen aktívak voltak a közös vélemény kialakításában: Berkes Sándor (MÉSZ), Gembiczki Tibor (Émász Szaksz.), Kovács Ferenc (VIMÉSZ), Lőrincz László (PADOSZ), Medveczki Zsolt (MEVISZ), Nagy Sándor (Démász Szaksz.), Nagy Zoltán Sándor (BESZ), Néber Tibor (ADÉSZ), Pinczés Ernő (TIVISZ), Téglás József (DUVISZ).

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...