< />
2010. február 24.

BIZTOSABB ALAPOKON

Csorba Ottó a szállodás szakmát választotta fiatalemberként, elvégezte a Vendéglátóipari és Kereskedelmi Főiskolát, majd a Közgazdaságtudományi Egyetem vezetési szervezési kiegészítő szakát is. Feladva főiskolai tanári tevékenységét húsz éve Siófokra költözött és szakmájában helyezkedett el. 2001-től a Vértes Konferencia és Wellness Hotel ügyvezető igazgatója.

A Hotel Vértes Kft. budapesti, Iskola utca 13. szám alatti értékesítési irodájukban – ahol két, szakmailag képzett munkatársnő segíti a szervezésben, felvilágosítást nyújt az üdülési és rendezvényszervezési lehetőségekről – érdeklődtünk a szálloda szolgáltatásairól, valamint terveikről.

– Az egykori Oroszlányi szénbányák üdülője a bánya-erőmű integrációja után került a Vértesi Erőmű tulajdonába. Egy sikeres pályázat révén, többek között az erőmű anyagi hozzájárulásával 2003 tavaszára fejeződött be a teljes rekonstrukció, amelynek során új építészeti megoldások mellett megújult az épületgépészet, a belső berendezés és a funkcionális területek is. Igen lényeges szempont volt a tervezés során, hogy a szálloda egész évben igénybe vehető legyen - válaszol a múltat firtató kérdésünkre Csorba úr.

– Milyen igényeket tudnak kielégíteni?
– Hatvan szobánk van, a szállodánk négycsillagos. A nagy konferencia-terem befogadóképessége 250 fő, ezen kívül több kisebb teremmel is rendelkezünk. 20-tól 60 személy tanácskozására, összejövetelére alkalmasak termeink. Ha a nagy konferencia-termet bálteremmé varázsoljuk, a táncparkett, a zenekari pulpitus és a kör alakú díszasztalok miatt 150-160 fő, ültetett díszvacsora esetén 180-200 fő, állófogadásnál 280-300 fő az optimális befogadóképességünk. Éttermi szolgáltatásunk megítélésem szerint, amelyet a vendégeink is megerősítenek, kiváló. Meghallgatom a vendégeink észrevételét, véleményét…
Kiemelt szolgáltatásunk a wellness, rendelkezünk finn szaunával, szoláriummal, egy nyolc méter átmérőjű termálvizes, vízsugaras medencével. A gyógyhatású vizet Nagyberényből hozatjuk tartálykocsival. 48-50 oC fokon érkezik, a puffer tárolón keresztül kerül a medencébe, természetesen temperáljuk, kezeljük. Masszázsszolgáltatásunkat és kondicionálótermünket emelném még ki, ahol szakavatott személyek állnak vendégeink rendelkezésére.

– Mennyi a személyzet létszáma?
– 41-42 fő munkatárssal látjuk el feladatainkat. Éves egyenlőtlen beosztásban dolgoznak, nagyobb leterheltség esetén kevesebb, kisebbnél több szabadnappal rendelkeznek. Nyári idényben gyakorlatra érkező néhány középiskolai - vagy felsőfokú szakintézetben tanuló diák is kisegít. Ők ellátják azokat a tevékenységeket, amelyeket rájuk bízunk, - illetve amit el tudnak végezni. Kapcsolatban vagyunk a helyi szakmunkásképző intézettel, és Siófokon van a Kodolányi János szakmai főiskola turisztikai tagozata is.

– 2009 nyarán a Hotel Vértes Kft. tulajdonában 100 százalékos részesedést szerzett az MVM Zrt. Milyen változások történtek azóta?
– Korábbi lehetőségeink szélesedtek, hiszen 2010-től a szálloda igénybevételét úgy terveztük, hogy az egyrészt nyílt kereskedelmi árusítású, másrészt az MVM Zrt. és az iparági társaságok számára nyújt szolgáltatást. Utóbbi esetben kedvezőbb áron, munkavállalói és munkáltatói vonatkozásban is. Szervezés alatt állnak, illetve ajánlatot adtunk számos céges rendezvényre, tanácskozásra, partnertalálkozóra, humánpolitikai képzésre, tréningekre, s folytathatnám a sort.
Elkészült az árlistánk, amely az MVM csoport munkavállalói számára rövidesen elérhető lesz a belső intranet hálózaton.
Idén 73.500,- Ft összegű támogatást nyújthat a munkaadó a munkavállalók számára, akár üdülési csekk, vagy egyéb, a cafetéria körébe tartozó juttatásokkal, a munkavállalók családtagjai számára is. Ezért egy heti szállást, reggeli étkezést biztosítunk és idényen kívül egyéb plusz-szolgáltatást is. Pontos információt az ártáblázatunkból szerezhetnek az érdeklődők.
Nem esett még szó az egyik legnagyobb vonzerőnkről, a Balatonról. Gyalogosan néhány percre van a siófoki nagystrand, amely rendkívül kulturált körülményeket biztosít a fürdeni, napozni, kikapcsolódni vágyóknak. Idén nyáron (június, július és augusztus hónapokban) aki félpanziós szolgáltatást is igénybe vesz szállodánkban, annak heti belépőt is biztosítunk a siófoki nagystrandra. Kérek mindenkit, számoljon…

– Szállodájuk az MVM Csoporthoz tartozik, de a cég ezen kívül más üdülőkkel is rendelkezik.
– Most alakul az MVM csoporton belül egy úgynevezett szállásférőhely-börze a szállásférőhelyek éves szinten történő jobb kihasználtsága érdekében. Nyílt hozzáférésű lesz az intraneten keresztül, így ebben a rendszerben a munkavállalók foglalásokat is tudnak majd kezdeményezni. Ebben rajtunk kívül más, a tagvállalatok tulajdonában lévő szálláshelyek is kínálják szolgáltatásaikat, mint Balatongyörök, Balatonfüred, Keszthely, Fonyód. A projektmunkát egy előkészítő csoport végzi, ennek én is tagja vagyok, jelenleg a technikai részletek megbeszélése, egyeztetése zajlik. Szándékunk szerint a börze igénybevételével szélesebb spektrumon tudja majd biztosítani a munkáltató - ha azzal szerződésben vagyunk - a munkavállalók részére a szolgáltatást. A dolgozó a szolgáltatások kiegyenlítésére használhatja az üdülési csekkjét, a meleg étel utalványát, vagy az egészségpénztári kártyáját is igénybe veheti.

– Beszélgetésünk végén az a benyomásom, hogy Ön elismert siófoki polgár, ezen túlmenően igazi mvm-es lett, aki mind a munkáltató, mind a munkavállalók érdekében tevékenykedik. Két kérdésem lenne még: Jut idő családjára? Ebben a náthás, influenzás időben szokott szaunázni?
– Lányom huszonkét éves, a Corvinus Egyetem harmadéves hallgatója, most szakosodik. A középső fiúgyermekem a helyi gimnázium 3. osztályába jár, a legkisebb a helyi általános iskola harmadik osztályos tanulója. Tehát minden rendben megy, ahogy azt az élet megkívánja. A második kérdésére a válaszom: Sajnos nincs rá időm…
T. A.

Elérhetőségeink: www.hotelvertes.hu
e-mail: info@hotelvertes.hu ,
sales@hotelvertes.hu
Hotel Vértes Kft. Értékesítési iroda
1011 Budapest, Iskola u 13.
Telefon: +36-1-304-3145, iparági: 3145
Fax: +36-1-304-3146, iparági: 3146

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...