< />
2012. január 24.

Ha már megtörtént a baj, segít az Egymásért–Együtt Alapítvány

Adja adója 1%-át az Egymásért-Együtt Alapítványnak: 19677000-1-41

A villamosenergia-ipari társaságok 2012. évi tennivalóik között fontos célul tűzték ki az iparágban bekövetkező súlyos és halálos munkabalesetek számának megelőzését illetve a csökkentését. Ezt hangoztatta az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója is új évi köszöntőjében. Tudjuk azonban, hogy a legnagyobb odafigyelés ellenére is előfordulhatnak munkahelyi balesetek. Ebből kiindulva alapította meg 1991-ben az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. az Egymásért-Együtt Alapítványt.

Az alapítvány megalakulásakor célul tűzte ki, hogy az iparági dolgozókat foglalkozás körében bekövetkezett baleset vagy foglalkozási megbetegedés esetén anyagi, és amennyiben lehetséges, természetbeni támogatásban részesíti. A dolgozó elhalálozása esetén hozzátartozóiknak segít enyhíteni anyagi terheiket.
Az alapítvány a balesetes dolgozót vagy hozzátartozóit a munkáltató által fizetett kártérítéstől, a kapott társadalombiztosítási juttatástól, illetve egyéb biztosítástól függetlenül segíti.
Az alapítvány néhány villamosenergia-ipari társaság, valamint a villamosenergia-iparban működő néhány szakszervezet és magánszemélyek adományaiból, továbbá a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából tud működni. Az alapítvány vezető testülete a kuratórium. Működését a felügyelőbizottság rendszeresen ellenőrzi.

Kit keressek meg?

Ha már megtörtént a baj, akkor az alapítvány kuratóriumi elnökéhez, titkárához vagy a kuratóriumi tagokhoz lehet fordulni segítségért.

Miben segít az alapítvány?

Ha a dolgozó munkahelyén munkavégzés közben balesetet szenved, vagy foglalkoztatása során betegség éri, az alapítvány anyagilag támogatja egészségügyi rehabilitációját, gyógykezelését. Emellett pénzbeli támogatásban részesíti a balesetest, esetleges elhalálozása esetén a családnak nyújt támogatást. Szükség esetén járadék formájában is biztosít támogatást. Rendszeresen ad segélyt karácsonykor a korábban súlyosan megsérült, illetve leszázalékolt kollégák részére.

„Teljes gyógyulásomhoz segített az alapítvány”

– Ma már semmi problémám nincs, teljes értékű munkát tudok végezni. Ehhez hozzásegített az alapítvány - mondja mosolyogva Kardos Csaba, aki az ÉMÁSZ Nyrt.-nél 22 éve gépkocsivezető.
Csaba egyik reggel leült a székre és mikor felállt már „nem volt lábam” - emlékszik vissza.
Pontosabban egyáltalán nem érezte. Az orvosok megállapították, hogy gerincsérve miatt bénult le a bal lába. Műtét műtét után következett, és sajnos a teljes felgyógyulásához nem volt elegendő a kórházi ápolási időszak. Mivel tudott az alapítványról, annak hathatós segítségével rehabilitációs kezeléseken vett részt Keszthelyen és Hévízen, már két alkalommal is. A háromhetes szakszerű kezelések megtették jótékony hatásukat, hiszen hozzáértő szakemberek vették kezelésbe: kapott gyógymasszázst, iszappakolást, részt vett gyógytornán, vízitornán és elektroterápiás kezeléseken.
– Egyénileg nem tudtam volna akkora anyagi áldozatot hozni, hogy még tucatnyi gyógymódoknak vessem alá magam teljes gyógyulásom érdekében. Nagyon jó ez az alapítvány, sokat tett azért, hogy ismét teljes értékű munkát tudjak végezni a munkahelyen és otthon a családban - mondja Csaba.

A kuratórium tagjai és elérhetőségük:

Bakai Lehel, a kuratórium elnöke: Telefon: 06-20-9717-707, e-mail: bakai49@freemail.hu

Árkovics István, a kuratórium titkára: Telefon: 16-1-304-2418, iarkovics@mvm.hu

Gunics Lajosné: Telefon: 06-1-238-1969, iparági: 08-1969, lajosne.gunics@elmu.hu

Dr. Balázs Eszter: Telefon 06-62-565-124, eszter.balazs@edf.hu

Göndöcz József: Telefon: 06-72-501-000 (kp) 625 90 mellék, jozsef.gondocz@eon-hungaria.com

Gscwendtner Lajosné: Telefon: 06-23-427-403, gschwendtnerne@mvm-villkesz.hu

Gyurkovics Lászlóné: Telefon: 06-62-231-233, gyurkovicsne@gmail.hu

Kőrösi Gábor: Telefon: 06-37-375-105, gkorosi@gmail.com

Inczédi Olga: Telefon: 06-1-304-2731, iparági: 01-2731, oinczedi@mvm.hu

Novák Ferenc: Telefon: 06-23-354-122, iparági: 02-4103, ferenc.novak@gdfsuez.com

Schmidt Péterné: Telefon: 06-1-414-3211, iparági: 01-4211, schmidt.peterne@ovit.hu

Balesetmentes 2012-es évet kíván az Egymásért-Együtt Alapítvány!

Adja adója 1%-át az Egymásért-Együtt Alapítványnak: 19677000-1-41


Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...