< />
2012. augusztus 6.

Tudósító: Bolvári László

A trópusi körülmények között megtartott 62. VOTT-ról

2012. június 29 - július 1.

Péntek kora délelőttől érkeztek a csapatok a békásmegyeri Hunor és Touring hotelekbe. A maroknyi rendezőgárda állta a rohamot és viszonylag gyorsan megoldották az érkeztetést. A szállodai recepción a kulcsok elosztása nem volt mindig zökkenőmentes, de ezt írjuk a rekkenő hőség számlájára.

Délutánra több okból nem terveztünk programot. A HÉV-síneket karbantartás miatt felszedték a találkozó időszakára. Az időjárás előrejelzésben hőségre figyelmeztették a lakosságot, ami óvatosságra intett bennünket a szabadtéri programok szervezésével kapcsolatban. A belváros felé irányuló csoportos, buszos mozgás elég sok kockázattal jár pénteken. Aki már állt 1,5-2 órát Budapest utcáin a csúcsforgalomban, az tudja, miről beszélek.
Az esti program a csapatvezetői/technikai értekezlettel kezdődött a Hunor különtermében, majd az MVM Zrt. Szentendrei úti székházában folytatódott a nap a vacsorával és az ünnepélyes megnyitóval. Elsőként dr. Bánfi László, az MVM Zrt. törzskari vezérigazgató-helyettese, a találkozó fővédnöke köszöntötte a 62. VOTT résztvevőit és megnyitotta a két és félnapos rendezvényt. Ezt követően dr. Török Balázs, Szentendre város alpolgármestere lépett a mikrofon elé és jó versenyzést, kellemes időtöltést kívánt a résztvevőknek. Fluck Benedek, az MVM Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, a találkozó főrendezője, az MVM SE társadalmi elnöke megköszönte, hogy a résztvevők elfogadták az MVM Zrt. és az MVM SE meghívását. Külön köszöntötte Balkányi Ferenc, Bárdy László, Drávucz László, Kersity Antal, Ungi János, Győrki Antal, Koncz Géza, Fejér Levente veterán sporttársakat, akik a VOTT mozgalomban múlhatatlan érdemeket szereztek a megelőző évtizedekben. Köszöntötte Várhelyi Gézát, a Villamosenergia-ipari Sportbizottság elnökét és a Sportági Bizottság megjelent tagjait. Megköszönte a közel 70 fős rendezőgárda több hónapos munkáját, kiemelve Bacsó Nándort és Kovács Györgyöt, a terepi és városismereti versenyek rendezőit. Külön megköszönte a PÖYRY ERŐTERV Zrt. munkatársainak rendezésben nyújtott segítségét. Elmondta, hogy aznap délután 46-an indultak a tájfutáson és 17 senior versenyző állt rajthoz.
Az ünnepélyes megnyitót Marót Viki és a Nova Kultúr fellépése követte. A zenét Esküdt Péter szolgáltatta. A szállás és a hotelek közötti transzfert buszokkal biztosítottuk. Az összesítések alapján 490 versenyző jelentkezett a VOTT-ra. 101 városi és 68 terepi csapat várta a hajnalt, hogy összemérjék tudásukat. A reggeli indulás a vártnál is hamarabb jött el. Sokan aludtak volna még egy keveset. A terepi, illetve a városismereti rajthoz érkező versenyzőket a sorsolásnak megfelelően, időben sikerült elindítani. Általánosságban a résztvevők elégedettségüknek adtak hangot a hozzáértéssel előkészített versenyekkel kapcsolatban. A versenyek eredményét és a találkozó egészével kapcsolatos véleményeket keretes táblázatunk, illetve az interjúk mutatják be. A találkozóról készült több száz fotó és az elhangzó vélemények adnak majd valós képet a 62. VOTT hangulatáról. Szerencsére sem a versenyeken, sem a találkozó egészében nem történt baleset, rosszullét. 1500 palack vizet osztottunk szét a helyszíneken és korlátlan italfogyasztás biztosítottunk mindkét vacsoránál. Nincs az a folyadékmennyiség, ami elég lett volna azon a forró szombaton.
A tisztességgel végigküzdött napot egy hajnalig tartó turistabál zárta zenével, tánccal. A szombati sztárfellépő Wolf Kati volt, aki nevéhez méltó hangerővel énekelte közismert dalait.
A közönség tetszését elnyerő Wolf Kati koncert végén már a bálterem falán volt a városi verseny eredménye és nem sokkal később a terepi eredménylistát is megismerhették a versenyzők. Az összesített eredményekre kicsit várni kellett, de hajnalra teljessé vált a lista.
A szűnni nem akaró hőségben, vasárnap délelőtt tartottuk meg az ünnepélyes eredményhirdetést. A díjakat a házigazda MVM Zrt. nevében Fluck Benedek vezérigazgató-helyettes adta át. Az ünnepségen megjelent Gál Rezső, az EVDSZ elnöke, értékes tárgyjutalmat felajánlva a legfiatalabb csapat részére. A csapatok közül sokan már korábban hazaindultak, kerülve a déli hőséget, illetve készülve az esti labdarúgó EB döntőre.

Bolvári László

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...