< />
2009. október 22.

15 éves a VIT Nyugdíjpénztár

A Villamosenergia-ipari (VIT) Nyugdíjpénztár 15 éves fennállását ünnepelte Budapesten 2009. október 8-án.
A meghitt hangulatú ünneplésre hivatalosak voltak a pénztár korábbi és jelenlegi vezetői, vezető tisztségviselői, az igazgatótanács és a felügyelőbizottság tagjai, valamint a közeli hozzátartozók.
Ünnepi köszöntőt mondott Vokony János, az Igazgatótanács elnöke, Pellei József ügyvezető igazgató és Réffi Péter, az Igazgatótanács tagja.
„Tisztelt Vendégeink, kedves Barátaink! - szólt az elnök úr a megjelentekhez.
- Egy születésnap mindig kiváló alkalom a visszaemlékezésre: Arra, hogy számba vegyük, mi történt velünk, milyen értékekkel lettünk gazdagabbak. Tizenöt év még emberi mércével mérve is hosszú idő, ennyi idő alatt városok épülnek fel, kis gyermekek lépnek a serdülőkorba.
Nos, egy nyugdíjpénztár életében ez a másfél évtized még hosszabb időnek számít. Nagyon távolinak tűnik az, amikor a '90-es évek elején először merült fel egy iparági nyugdíjpénztár létrehozásának gondolata, az, hogy 1994-ben, húsz alapító tag közreműködésével létrejött a VIT Nyugdíjpénztár. Ez mutatja, milyen gyorsan követték a gondolatot a tettek.
A visszaemlékezéseknél gyakran felmerül, milyen nehéz volt a kezdés. Nem volt ez másképp a mi esetünkben sem: Hol legyen a székhely, nehézségek adódtak a számítástechnikai háttér és a munkaszervezet helyes kialakítása körül. De az elmúlt tizenöt év egyértelműen mutatja, hogy sikeresen oldottuk meg a nehézségeinket, és amikor 1998 januártól kialakult a három pilléren alapuló nyugdíjrendszer, készen álltunk a pénztárpiaci megmérettetésre.
Általában egy, a miénkhez hasonló szervezetet az jellemez a legjobban, hány tagja, ügyfele van. Mondhatjuk úgy is, a népszerűségi skálán nagy léptekkel haladtunk felfelé - 1995 végére a pénztárnak már 22 ezer tagja volt. Évek óta a legnagyobb munkáltatói hátterű nyugdíjpénztárnak számítottunk és számítunk ma is, mind a létszámot, mind pedig a - látványos ütemben gyarapodó - vagyont tekintve.
Emlékszem, mikor 1998-ban megalakult a magánnyugdíj-pénztári ágazat és nyílt pénztárrá váltunk, nagyon sok villamosenergia-ipari dolgozó családtagja lépett be pénztárunkba. Többen a belépéskor elmondták, hogy az infláció és a nyugdíjas éveiért érzett felelősség miatt kell egy biztos pont a stabil jövőkép kialakításához. Jól látszott itt a VIT Nyugdíjpénztár szerepe! Biztos pont vagyunk pénztártagjaink számára, hiszen mi jelentjük részükre a biztos és nyugodt nyugdíjas évek zálogát. Nagy felelősség ez: Pénztárunk mindig igyekezett az elmúlt másfél évtizedben a felénk megnyilvánuló bizalmat megszolgálni.
Bizonyos értelemben a 2004-es év volt életünkben még egy jelentős mérföldkő, hiszen a tízéves jubileumunkat ünnepeltük ekkor - és közben megújult üzletpolitikánk, friss honlapunk, logónk, illetve új arculat következett. Mindez nem a kor divatja volt csupán, megmutattuk a környezetünknek, hogy az ügyfeleink érdekeinek elsődlegessége mellett tudunk a kor kihívásainak megfelelően váltani, megújulni. Mindezen törekvéseink helyességét tagjaink megerősítették, egy tavaly végzett felmérés szerint, 60%-nak fontos, ha a pénztár jól megkülönböztethető a többiektől, 81% megbízik a pénztár vezetésében és elégedettek a befektetéseik hozamával, 90%-a pedig nem akar átlépni más pénztárba.
A 2007-es esztendőben új tisztségviselőket választottunk, 2008-ban bevezettük a választható portfóliót, majd 2009-ben az új elszámoló egységet.
Örömmel tölt el, hogy ma itt lehetünk együtt ünnepelhetünk. Azt mutatja, hogy pénztárunk sikeres, az eddigi tetteink helyesek voltak, bízom benne, azt is jelzi, hogy újabb tizenöt sikeres év vár ránk” - zárta szavait Vokony úr.
Pellei József a nyugdíjpénztár jövőjéről beszélt. Néhány mondatban vázolta azt, hogy miért érdemes a VIT tagjának lenni és maradni az elkövetkezendő időszakokban is. A pénztár vezetése eddig és a jövőben is meg tud felelni a kor követelményeinek, szükség szerint megújulnak a gazdasági és a pénzügyi területen csakúgy, mint a tájékoztatás terén a kiadványaik, a tájékoztató előadásaik és a honlapjuk által. Mindemellett keresik a VIT megfelelő stratégiai partnerét. Az ügyvezető igazgató úr kiemelte azt a családias, jó hangulatot amely a pénztár egészére jellemző.
Réffi Péter az ünneplés sajátos formájának említésével kezdte beszédét. „Amikor valakit ünneplünk, szeretetből megfogjuk a kezét, jó egészséget, hosszú életet, sikereket kívánva gratulálunk neki. Nekünk most jelképesen nem egy személy, de
60 000 tagunk kezét kell megfognunk és el kell mondanunk, hogy jó úton haladunk, a 15 hosszú év sikerekben telt, amelynek ők is a részesei. Mindent megteszünk, hogy eredményes legyen a pénztárunk legalább a következő 15 évig” - mondta Réffi úr.
Ezután következett a pénztár 15 évét bemutató kisfilm, amely színesen, ötletesen emlékezett a kezdetekre, majd a fokozatos fejlődésre napjainkig.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...