< />
Szerző: - E -
2009. július 10.

EVISZ Hírek

Sikeres öt év van mögöttünk

Réffi Péter, az ÉVISZ SZT elnöke: Sajnos 5 évvel idősebb lettem, és talán mondhatom, hogy tapasztaltabb is. A férfikor egy jeles időpontját éltem meg tavaly. Két gyermekem is korosodott. Az idősebbik, Péter az egyetem elvégzése után vezetőként elhelyezkedett egy üzletláncnál. A kisebbik, Petra az egyetem padjait koptatja Győrben.
Réffi Péterrel
Hosszú évek óta a szövetségi vezetőségi ülések levezető elnöke, melyet igen jól, nagy szakmai tudással művel.
Réffi Péterrel felidézzük az előző kongresszus óta eltelt időszak eseményeit.

- Elnök úr, milyen változások történtek az elmúlt öt évben az ÉVISZ szakszervezetnél?
- Hatalmas. Egy szakszervezet, egy társaság, majd több szakszervezet több társaság, illetve társaságcsoport. Az érdekegyeztetés szintje és módja megváltozott. A több mint tíz társaság esetén már nem társaságonként történik az érdekegyeztetés, hanem társaságcsoport szinten. Nem cégenként kötünk kollektív szerződést, hanem társaságcsoportra vonatkozóan kötöttük meg a KSZ-t.
2006-ban teljes körű tisztségviselő-választásra került sor. A demokratikusan működő szakszervezetek rendszeres időközönként teljes körű tisztségviselő választást tartanak. A mi alapszabályunk ötévente írja elő a választást. Konkrétan 2006-ban került megszervezésre a választás, melynek során nagyon sok régi tisztségviselőt újraválasztottak, de sok új munkatársat is megválasztottak a szakszervezeti tagok tisztségviselőnek. Sajnos egy területen nem haladtunk előre, ez pedig a fiatalok nagyobb arányú bevonása a mozgalomba.
2006-ban létrehoztuk a Villamos és Gázipari Munkavállalók Szakszervezeti Szövetségét, a VGMSZSZ-t. Ezáltal létrejött a társaság szintű szövetség. A szövetség alapítói a három áramszolgáltatónál és a két gázszolgáltatónál működő öt szakszervezet. A VGMSZSZ megalakulásáról a "forró drót”-ban is megjelent egy tájékoztató.
Az E.ON csoportra vonatkozóan ez év február 1-jével új, egységes KSZ-t kötött a munkáltató és a VGMSZSZ.

- A munkavállalók milyen pozitív, illetve negatív eseményeket éltek meg?
- 2005 szeptemberében bejelentésre került az átszervezés, és ennek következtében sok munkavállalónk elvesztette munkáját, míg másoknak új munkakörökre kellett pályáznia.
Sokan az új munkakört alacsonyabb munkabérrel is elfogadták.
A munkahelyüket vesztett munkavállalók a Foglalkoztatási Megállapodás értelmében, az érvényben lévő KSz juttatásainál magasabb szintű juttatást kaptak.
Új elemként jelent meg az ún. Gondoskodó létszámleépítés, ahová segítségért fordulhattak a munkavállalók. A cél az volt, hogy a munkatársakat felkészítsük a munkaerőpiacra való kilépésre. A program megvalósításába bevonásra kerültek a helyi Munkaügyi Központok munkatársai. Amit támogatott a program: a munkahely elvesztése okozta trauma feldolgozása, felkészülés a szabad munkaerőpiacra való kilépésre. Nem volt célja a programnak a konkrét álláskeresési támogatás, valamint az átképzés finanszírozása. A munkahelyüket vesztő munkatársaknak egynapos álláskeresési készségfejlesztő tréning lett szervezve. Néhány gondolat a foglalkozás témaköreiből: Hogyan ragadjuk magunkhoz a váltás irányítását?, írásbeli kommunikáció a keresés esetén, álláskeresés csatornái, sikeres telefontechnikák, állásinterjú, tipikus és nehéz interjúkérdések külső megjelenés, teendők az interjú után, próbainterjú gyakorlat és visszacsatolás, stb.
A rendezvényeinkről: Figyelünk a nyugdíjasainkra klubnapok, vacsorával egybekötött találkozások során, vásárlási bonokat juttatunk részükre, például.
Hölgymunkatársainkat felköszöntjük minden évben a nőnapon, és természetesen nem feledkezünk meg mikuláskor a gyermekekről sem. Fontos rendezvényünk a több száz fős természetbarát találkozó, a VOTT.
Az előbbi rendezvények cégszintű rendezvények, és ezeken kívül a régiók is rendelkeznek pénzeszközökkel, ahol a szűkebb munkavállalói csoport dönt a felhasználásról. A kultúráról és a sportolási lehetőségekről is gondoskodunk. Fontos, hogy több, saját üdülőben pihenhetnek munkavállalóink.

- Mi jellemzi az E.ON-os munkavállalót?
- Egy szóval nem jellemezhető, hisz társaságcsoport jött létre, több mint 10 társasággal.
Az egységes EKSz-en kívül egyik munkavállalói csoportra vonatkozik a VKSz, míg a másikra a GKSz. Tehát vannak, akikre két KSz vonatkozik, de sajnos vannak akikre csak az EKSz. Ez azért lehetséges, mert a munkáltató megváltoztatta a TEÁOR besorolást, így az érintett munkavállalókat kivonta a VKSz hatálya alól. Jelenleg a VDSZSZ-szel szövetségben egy közös program megvalósítására hívjuk a munkavállalókat, melynek eredményeképp újra vonatkozhat rájuk a VKSz.
Látható, hogy többféle munkavállaló van, és ennek megfelelően viselkednek. Munkavállalóink, amikor kellett, szolidárisak voltak a VDSZSZ-szel, és ha kellett aláírták az aláírásgyűjtő ívet, a sztrájkban is részt vettek. Én azt gondolom, hogy ezen témakörben van mit fejlődnünk. A munkavállalóink egy része sajnos fél és közömbössé vált.

- Mit vársz a kongresszustól?
- A kongresszus lehetőséget nyújt a szakszervezetek szükségességének és fontosságának bemutatására. Remélem, hogy a ma még hozzánk nem tartozók egy átfogó képet kapnak a VDSZSZ munkájáról és ezen keresztül a szakszervezeti munka fontosságáról és elgondolkodnak azon, hogy tagságukkal erősíthetik mind a VDSZSZ-t, mind a helyi szintű szakszervezeteket.
A kongresszus, amennyiben elfogadja a munkaprogramot, azzal kijelöli azokat a célokat melyek biztosítják a munkavállalók megfelelő szintű érdekképviseletét.
Fontos, hogy tovább tudjuk folytatni nemzetközi munkákat. A kapcsolatfelvételtől a közös akciók végrehajtásáig. Már társaságcsoport szinten is nagyon fontos a külföldi kapcsolatok ápolása, konfliktus helyzet esetén nagy segítséget jelent a külföldi segítség.
Tovább kell folytatnunk azt az érdekképviseleti munkát, mely ez idáig is magas szintű volt. Úgy gondolom, ezt jól mutatja a beszámoló. Az elmúlt öt év munkáját úgy jellemezném, hogy sikeres öt évet hagyunk magunk mögött, mely jó alapot jelent a következő öt év munkájához.
Bízom benne, hogy a munkánk során még inkább összekovácsolódnak a szakszervezetek és a munkavállalók, hisz az érdekérvényesítés során nagyon fontos, hogy "Együtt erősebbek vagyunk”.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...