< />
Szerző: - F. E.
2009. július 10.

EVISZ Hírek

A vállalatok társadalmi felelősségvállalása

A konferencián a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői is részt vettek.
A vállalati szociális felelősség, a CSR azaz Corporate Social Responsibility napjainkban mind fokozottabb üzleti- és közfigyelmet kap. Az Európai Bizottság értelmezése szerint e fogalom jelentése, hogy a vállalatok önkéntesen szociális és környezeti szempontokat érvényesítenek üzleti tevékenységükben és a partnereikkel ("stakeholdereik-kel”) fenntartott kapcsolatokban. A "köztudatos”, etikus, "CSR-hű” vállalat mára már nem csupán a (nagy) vállalati arculatformálás egyik innovatív eszközeként hódít. Egyre sűrűbben emlegetik a CSR jelenségét a jövő meghatározó üzleti stratégiájaként, vagy éppen a globalizáció korának egyik fő, új, komplex szakpolitikájaként, mind nemzeti, mind nemzetközi (ENSZ, ILO, EU stb.) szinten.
A CSR három pilléréből - az ún. 3"P": People, Planet, Profit - az emberi tényező (People) értéke, azaz különösen a vállalat munkavállalóival való felelős bánásmód játszhat fontos szerepet.
Egyes szakértők szerint a CSR eszmekörében a "hatékonyság" (profit) és a "jótékonyság" (munkavállalói jól-lét) együtt van jelen. A CSR feltevése értelmében egyfelől a munkavállalókkal való felelős bánásmód hosszabb távon üzletileg is kifizetődő ("hatékony jótékonyság"), másfelől pedig az üzleti siker, a profit, a vállalati "hatalom" - különösen a nemzetállamok regulációs "hatalmának" globalizáció-kori beszűkülése tükrében - morálisan is egyre inkább kötelez a vállalati társadalmi felelősségre ("jótékony hatékonyság").
A CSR relatíve új ideája elemi erejű globális trendként virágzik és hódít. És ez rendkívül hasznára válik mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak.
Kozáry Vilmos ügyvezető igazgató (Dr. Pendl & Dr. Piswanger Int.) a TIGÁZ Zrt. felkérésére a CSR-ről, mint arculati versenytényezőről beszélt, hogyan jelenik meg ez a munka világában és a vevők szemszögéből. Majd megismerhettük a HBLF programok a sokszínűségért nevet viselő, valójában egy leegyszerűsített kódexet. Az előadó beszélt továbbá a cigány értelmiségeket segítő, ún. ROMASTER programról is.

Csehi Marianna kommunikációs szakértő az E.ON Hungária Zrt. cégcsoport társadalmi felelősségvállalási rendszerét előadással egybekötött vetített képekkel mutatta be. A több mint 3 millió ügyfelet - árammal és gázzal - kiszolgáló csoport 5000 alkalmazottat foglalkoztat, árbevétele 2007-es adatok szerint 2 305 millió euró volt. Az előadó Konrad Kreuzert, az E.ON Hungária Zrt, Igazgatóságának elnökét idézte: "Vállaltunk nem titkolt célja, hogy üzleti teljesítményünk kimagasló legyen. Ennek a célnak azonban összhangban kell állnia alkalmazottaink, ügyfeleink és beszállítóink érdekeivel és környezetünk, társadalmunk szükségleteivel. Sikereinket csak ebben az esetben tekinthetjük valóban sikernek, s csak így tarthatók fent hosszútávon."
Az energiaszektor fontos kérdései, a fenntarthatósággal összefüggő energia területei számos feladatot tartalmaznak, úgymint a klímavédelem, a felelősség a következő nemzedék iránt. Az energiaszolgáltatások színvonala témakörben kiemelendő az egyenlőség elve, a mindenki számára elérhető energia.
A felelősségvállalás filozófiája átszövi a cég egészét, melynek a legfontosabb területei: a (1) Közösség (néhány kiemelt program: Energia Kaland oktatási program, Energia Takarékos ötletek, Ösztöndíj program, Alkotóház). Az előadó részletesen ismertette a hatvani telephelyen működő Bátor Tábor sikereit. (2) Felelős piaci szereplő (néhány példa: Takarékosság, Védendő fogyasztók), (3) Felelős vállalatvezetés (néhány példa: CR Tudatosság építése, Mérési rendszer a vezetői teljesítményértékelésben), (4) Környezetvédelem (néhány példa: Megújuló energiaforrások, különböző programok, pl. madárvédelmi, szelektív hulladékgyűjtés), (5) Felelős munkáltató (néhány példa: Karrier programok, megváltozott munkaképességű kollégák alkalmazása, széleskörű munkavédelmi oktatás sorozat.)
Az energia érték - hallhattuk az előadótól. Ezt számos úton tudatosítani kell az emberekben, gyerekekben, felnőttekben egyaránt. Az EnergiaKaland projekt egyaránt készült a diákoknak, pedagógusoknak, szülőknek és az iskoláknak. Az energiatudatosság jegyében meghirdetett pályázataik igen népszerűek. (Aktuális pályázat, értékes nyereményekkel - 6 évtől a 18 éves korig - beadási határideje 2009. január 31.)
A jól megválasztott oktatási forma alkalmazásával, valamint az energiatakarékos tanácsokkal közelebb kerül egymáshoz a cég a fogyasztókkal, a lakossággal, ezáltal jobban megértik terveit, törekvéseit. Egyszóval könnyebbé válik a közös nyelv használata a nagyvállalatok és a közvélemény között.

Az Égáz-Dégáz Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjait Bottyán Helén biztonságtechnikai mérnök mutatta be.
A cég céljainak megvalósítása és a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében a felső vezetés elkötelezett a különböző ISO rendszer szabványok szerinti Integrált Vállalatirányítási Rendszer bevezetése, működtetése és folyamatos fejlesztése iránt. A kötelezettség a belső környezet - a munkavállalók - irányába abban nyilvánul meg, hogy érvényesül a munkavállalók tisztelete, a védelme az egyenlő és igazságos bánásmód, az emberi méltóság és a személyiségi jogok maradéktalan tisztelete terén. Nagy hangsúlyt helyeznek a biztonságra, a munkavédelemre és az egészségvédelemre. A társaság 2008. szeptemberében csatlakozott az Egészség Charta-hoz. Az egészségmegőrzési programjuk széleskörű: dohányzás-megelőzés, egészséges táplálkozás, testsúlykezelő, stressz-kezelő.
Sokrétű a cég kötelezettsége a külső környezet felé. Nagyon fontos, hogy a gázszolgáltatónak milyen a társadalmi felelősségvállalása, hiszen a vezetékes földgáz kereskedelme révén társadalmi funkciót lát el, környezetbarát energiát juttat a családok, a kommunális és a termelő szféra számára. Tisztességes nyereségre törekszenek, fontosnak tartják a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést. (Nyitott kapuk rendezvénysorozat.) Aktívan támogatják a sport és a kultúra egyes területét. (A Gaz de France Grand Prix, a női tenisz valamint színház és gyermekklinika támogatása.)

Kovács Richárd a Fővárosi Gázművek Zrt. marketing és PR vezetője előadásából ízelítőt kaphattunk abból a szerteágazó programról és tevékenységről, amelyet a FŐGÁZ a munkavállalóiért és a fogyasztókért, valamint a környezetvédelem érdekében nap mint nap tesz. "CSR tevékenység. Megy ez nekünk?" - teszi fel a kérdést az előadó, majd meg is adja a frappáns választ: "Csak annyira megy, amennyire a vérünkben van!"
A FŐGÁZ, szolgáltatói létéből eredően felelős tevékenységet folytat, a főváros működéséhez nélkülözhetetlen földgázt szolgáltatja. A társaságnál a biztonság kiemelten fontos követelmény, ennek érdekében folyamatosan technológiai fejlesztéseket hajtanak végre, ügyelnek az élet- és a vagyonbiztonságra - saját hibából több mint negyedszázada nem történt hálózati rendellenesség. Társadalmi programjaik: Fűtéskorszerűsítési támogatás, vezetékrekonstrukciós támogatás, HÁLÓZAT Alapítvány működtetése. (Önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek díjfizetési támogatása.) A cégnek fontos a jó kommunikáció, a hiteles tájékoztatás, a kultúra, a gázmúzeum és a budapesti fesztiválok támogatása is.
A közmű szolgáltató képviselője hangsúlyozta, hogy csak úgy tudja a cég betölteni társadalmi szerepvállalását, ha a belső és a külső környezetre egyaránt odafigyel. És miért jó jót tenni? A Business for Social Responsibility kutatási tapasztalataival teljes mértékben egyetért a marketing vezető: Ezáltal a márkapozíció erősödik, javul a vállalati imázs, növekszik a piaci részesedés és az értékesítés, a munkatársakra gyakorolt pozitív hatás eredményeként erősödik lojalitásuk a cég iránt, csökkennek a működési költségek és a befektetők szempontjából felértékelődik a szolgáltató.
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...