< />
2008. augusztus 5.

BESZ Hírek

XV. Villamosenergia-iparági Teketalálkozó

A verseny lebonyolítására és megszervezésére az Villamos-ipari Sportbizottság a Budapesti Erőmű Rt.-t és annak sportegyesületét kérte fel.
A XV. Villamosenergia-iparági Teketalálkozó 2004. október 8-10. között került megrendezésre a már hagyományos tatai edzőtáborban. A versenyre 16 társaság, 42 női és 101 férfi versenyzője nevezett.
A találkozót a Budapesti Erőmű Rt. vezérigazgatója, Gerard Bourland úr köszöntötte és magyarul elmondott megnyitójával kívánt színvonalas versenyzést.


A szokásos előkészítő munkák során a sportág már jól ismert versenyzői mellett új nevek is feltűntek a nevezési listákon. Az előzetes nevezés alapján megjósolható volt a magas színvonal, a nemes vetélkedés, a sport diadala. Mielőtt beszámolnánk a teketalálkozó részletes eredményeiről, emlékeztetésül legyen



Néhány mondat a tekézésről

A játék lényege, hogy egy 2,8 kg-os golyót kell elgurítani 19,5 m-re, ahol 9 bábu van felállítva rombusz alakban. A cél, minél több fát döntsön el az elgurított golyó.
A verseny két részből áll: A gurítások felénél minden gurítás után újra felállítják mind a 9 bábut, ezt hívják telizésnek. A másik részben csak akkor kerül mind a 9 bábu felállításra, ha már valamennyit sikerült ledönteni, ez a tarolás. A gurítások száma versenyfajtánként változó.



A rendezvény alkalmat adott az ország minden területéről érkezőknek, hogy átbeszéljék az elmúlt időszak eseményeit. Sokan vagyunk már a részvevők között, akik az iparági találkozók rendszeres résztvevőjeként - többen több sportágban is - személyes ismerősként, barátként üdvözöljük egymást. Bár a verseny igen szoros időbeosztás szerint volt kiírva, azért akadt lehetőség kis pihenésre és szórakozásra is.

A verseny szervezőiként reméljük, hogy alapos és áldozatos munkánknak köszönhetően színvonalas és zökkenőmentes találkozót sikerült szervezni, továbbá öregbíteni a Budapesti Erőmű Rt. és a Budapesti Erőmű SE jó hírnevét.

A verseny rendezői voltak: Horváth Tibor BE Rt. SE elnök, Kelemenné Böbe, Fraknóiné Elvira, Zelenay házaspár, Nagy László és kis családja, Lajtos házaspár, Szatmári Károly és Barabás László. Főszervező: Dibusz József.
Nem tudni mit hoz a jövő, de célunk hogy 2005-ben is találkozzunk a villamosenergia-iparági versenyek keretében.



A meghirdetett versenyszámok és nyertesek:
Női egyéni
1. Kissné Losonczki Erika E.ON TITÁSZ I. 446 fa
2. Balogh Mária E.ON TITÁSZ I. 436 fa
3. Dr. Hamar Edina MVM Rt. I. 430 fa

Férfi egyéni
1. Ábrahám Gyula ELMÛ Rt. 481 fa
2. Bakos István Bakonyi Erőmű Rt. 475 fa
3. Kocsis József Bakonyi Erőmű Rt. 474 fa

Női csapat
1. E.ON TITÁSZ I. 634 fa
2. Mátrai Erőmű Rt. 592 fa
3. MVM Rt. 590 fa

Férfi csapat
1. Bakonyi Erőmű Rt. II. 693 fa
2. VÉRt. Mány I. 681 fa
3. E.ON ÉDÁSZ I. 680 fa

Legeredményesebb társaság
1. E.ON TITÁSZ Rt. 19 pont
2. Bakonyi Erőmű Rt 16 pont
3. ELMÛ Rt. 13 pont

Különdíjak
Legeredményesebb házaspár: Rétiné Huszka Beáta és Réti Endre
Leghangosabban szurkoló csapat: AES Borsodi Energetikai Kft.
Legtöbbet fejlődő 50 év feletti: Kelecsényi Lajos ERBE Kft.

(Forrás: "forró drót" újság 10. évf. 11.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...