TÁMOP -2.5.3.A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban
2014. április 10.

TÁMOP Képzések

Képzés - Tisztségviselő I. - Általános kompetencia fejlesztés - 2014. május 30-31.

TISZTSÉGVISELŐ I. - ÁLTALÁNOS KOMPETENCIAFEJLESZTÉS - 2. csoport

A Tisztségviselő I. képzés második csoportjának képzését a TÁMOP programban meghatározott időpontban, 2014 május 30-31.-én Siófokon a Vértes Hotelben tartotta meg az Ergofit Kft.

Mindkét nap képző intézménye:

trénerei: Adorjáni Mária, a Komárom Megyei Ergonómiai Tanácsadó KKT ügyvezetője

Dr. Nemeskéri Gyula, az Ergofit Kft ügyvezető igazgatója

A képzésen elsősorban az alapszervezeti titkárok, vezetőségi tagok, ágazati tisztségviselők vettek részt. Ugyanennek a célcsoportnak már az előző hónapban is szerveztünk egy képzést, ezért a képzést tartó cégnek már voltak tapasztalatai arról, mi érdekli a résztvevőket. Alapvetően a szakszervezeti munkában fontos kompetenciák fejlesztése volt a cél, így a kommunikáció, a meggyőzés, a konfliktuskezelés. A résztvevők visszajelzést kaptak saját személyiségük egyes jellemzőiről, saját konfliktuskezelési viselkedésükről. A képzők fontosnak tartották, hogy a szakszervezeti tisztségviselők részére a gyakorlati munkájukhoz szükséges ismereteket adjanak át, illetve a már meglévő tapasztalataikra építve fejlesszék a kommunikációjukhoz, a mások meggyőzéshez, a tevékenységük során előforduló konfliktusok kezeléséhez kompetenciáikat. A gyakorlatok feldolgozása során a résztvevők kipróbálhatták kommunikációs és meggyőzési képességeiket. Lényegében a képzésen a feladatok értelmezése is erre lehetőséget adott, mivel nemcsak a feladatmegoldás során volt erre szükség, hanem a feladatokból levonható következtetések is igényelték a jó kommunikációs készséget.

A tréning jellegű képzés során a feladatok, gyakorlatok megoldását a résztvevők közösen dolgozták fel, értelmezték a tapasztalatokat. A képzés egyben lehetőséget adott arra is, hogy a résztvevők megismerjék egymás jó tapasztalatait, felszínre jöttek a különböző lehetőségek és gyakorlatok.

A képzés hatékonyságát elősegítette, hogy két egymást követő napon kellő idő állt rendelkezésre a témakörök mélyebb feldolgozására és kifejtésére. Igaz, a két nap is szűkös volt arra, hogy minden téma megtárgyalásra kerüljön. Az őszi képzések során nagyobb teret kapnak a tárgyalási taktikáik feldolgozása, gyakorlatban való alkalmazására vonatkozó ismeretek átadása.

A csoport nagy érdeklődéssel és aktívan vett részt a feladatok megoldásában, egymást segítve, vitatkozva keresték a felhasználás lehetőségeit a szakszervezeti munkájukhoz. Vállalták a vitákat, a következtetések levonása során a vélemények ütköztetését, a nyitottságot a másik véleménye iránt. A résztvevők nagy szakszervezeti tapasztalattal rendelkeztek, ez megmutatkozott véleményük megalapozottságában, és abban, ahogyan kapcsolatba tudták hozni a tréningen történteket gazdag tapasztalataikkal. A résztvevők jól fogadták a tréning témaköreit, a feldolgozás során kialakult jó hangulatot. Összességében a képzést hasznosnak tartották.

Kapcsolódó dokumentumok:

Meghívó

Tematika

A projekteseményen készült fényképeket itt lehet megtekinteni.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
ÚJ Széchenyi terv
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - www.ujszechenyiterv.gov.hu - 06 40 638 638 - Magyarország megújul - A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.