< />
2009. május 4.

Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma

VÜTFÓ

Üzemi tanács választása azon munkaadóknál – illetve ezek szervezeti egységeinél – kötelező, ahol a munkavállalók létszáma az ötven főt meghaladja. Amennyiben a foglalkoztatottak száma 15 és 51 közé esik, üzemi megbízottat kell választani. Az üzemi tanácsot, illetve az üzemi megbízottat 5 évre választják az erre jogosult munkavállalók. 2012. július 1-jét követően lehetőség van arra, hogy az egy munkáltatónál megválasztott üzemi tanácsok nemcsak központi üzemi tanácsot, hanem vállalatcsoport szintű üzemi tanácsot hozzanak létre. Az üzemi tanács és a megbízott egyaránt egyenlő jogállású. A munkaadónak minden tekintetben konstruktív és segítő módon kell együttműködnie az üzemi tanács megalakítása és működése során a munkavállalókkal.

1. A VÜTFÓ célja:

a) Rendszeres tanácskozásaival információt nyújt és konzultációs szakmai segítséget ad a villamosenergia-iparban működő üzemi tanácsok érdekképviseleti munkájához.
b) A tagok ismerjék meg egymás tevékenységét és tapasztalataikat megosztva eredményesebben valósítsák meg érdekképviseleti tevékenységüket.
c) A Fórum tagjai a tapasztalatok és jó gyakorlatok megosztása által hatékonyabban működhessenek közre a munkáltatójuknál felmerült üzemi tanácsi jogosítványokat érintő kérdések megvitatásában.
d) A Fórum működése járuljon hozzá az iparágon belül a munkavállalók szociális és jóléti vívmányainak megőrzéséhez és színvonalának emeléséhez.
e) Az ülésekre szervezett programok bővítsék a tagok üzemi tanácsi munkáját érintő szakmai ismereteit.

2. A VÜTFÓ jellege:

Fórum, a célokban meghatározottak szerint konzultációt biztosít a megjelentek részére. A VÜTFÓ nem jogi személyiség, vagyonnal, bevétellel, ingatlannal nem rendelkezik. Tagjait tagdíj vagy egyéb kötelezően előírt költség nem terheli.

3. A VÜTFÓ tagjai:

Az iparágban megválasztott üzemi tanácsok (üzemi megbízottak) amelyek jelezték részvételi szándékukat a Fórumba, a Működési Rendet elfogadták és a Fórum megszavazza a felvételüket.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...