< />
2011. november 16.

VIMFÓ Hírek

Együttműködés a hatékonyabb munkáért

Megújított együttműködési megállapodás alapján hangolja össze tevékenységét a szükséges területeken a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF), miután a két szervezet vezetője november 14-én aláírta a közös munka alapjául szolgáló dokumentumot.

Dr. Bakondi György tű. altábornagy, az OKF főigazgatója az aláírást megelőzően arról beszélt, hogy a 2002 óta hatályos megállapodást az új feladatok és a közelmúlt tapasztalatainak figyelembe vételével dolgozták át, így az a valós élet problémáinak megoldását segíti, a közös munka hatékonyabbá válhat. Dr. Bakos József, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke ezt azzal egészítette ki, hogy az aktualizálásnak nemcsak országos, hanem helyi szinten is meg kell történnie.

Az együttműködési megállapodás célja a rendelkezésre álló erők, eszközök, egymás lehetőségeinek, tapasztalatainak jobb megismerése és kihasználása az élet- és vagyonmentés, a munkavállalók egészsége és biztonsága, valamint a katasztrófák elleni védekezés érdekében.

A katasztrófa-elhárítók és munkavédelem terén dolgozók kölcsönösen tájékoztatják egymást olyan tervezett helyszíni ellenőrzések végrehajtása előtt, amely a másik fél tevékenységi körét is érinti, egyeztetnek a közös ellenőrzés lehetőségeiről. Emellett a feladatuk ellátása során tudomásukra jutott, de a másik fél hatáskörét is érintő információkat a lehető legrövidebb időn belül megosztják egymással.

Fejleszti az együttműködést a két országos főhivatal például a közös pályázati lehetőségek felkutatásában és kidolgozásában is, de támogatják egymás jogalkalmazást segítő, jogszabály-módosítási javaslatait is.

Az együttműködési megállapodást Dr. Bakondi György és Dr. Bakos József, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke látta le kézjegyével.

Forrás: katasztrofavedelem.hu
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...