< />
Szerző: N. G.
2012. január 13.

VDSZSZ ERBE Portré

ERBE Szakszervezet titkár – Nagy Gergő

Nagy Gergő, az ERBE Szakszervezet titkára 2009 novembere óta.

- 1978-ban, Debrecenben születtem és a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola során kerültem Budapestre. Az iskola elvégzése és a sorkatonai szolgálat után 2001-ben helyezkedtem el a több évtizedes múlttal büszkélkedhető ERBE Kft.-nél. Azóta is megszakítás nélkül itt dolgozom és a kollégákkal mind jobb kapcsolatot alakítottam ki. Munkaterületem kezdetben a távközlés volt, de lassan az irányítástechnikai szakterületet is mind jobban megismertem és elsajátítottam. Az évek alatt a különféle projektek során az iparág több „szereplőjével” is mindig jó volt a munkakapcsolatom. Jelenleg irányítástechnikai műszaki ellenőri és üzembehelyezői munkakörben, főleg erőművi projekteken veszek részt a kivitelezés és az üzembe helyezés lebonyolításában.

ERBE szakszervezeti tag négy éve vagyok. Csernai Ferenc, korábbi szakszervezeti vezető ismertetett meg a szervezet felépítésével, munkájával és az ő hatására lettem tag.

A dolgozók az érdekképviseleti szervezetük működéséről nem sok információval rendelkeznek.

Igyekeztem és igyekszem ezen változtatni. Kitűzött célom volt még megválasztásomkor, hogy az időközben átalakult és kibővült társaság munkavállalói az ERBE Szakszervezetet, annak működését és eredményeit jobban megismerjék.

Továbbá a 2008-ban megalakult üzemi tanáccsal való hatékony együttműködés is nagyon fontos számomra. A két érdekképviselet közös céljai is ezt kívánják meg. Ráadásul a kialakult gazdasági helyzetben is mind több feladat fog a szakszervezetre és az ÜT-re hárulni.

Elmondhatom az utóbbi évekről, hogy sikerült néhány új, fiatal taggal bővülnünk, de 2011-ben sok kolléga ment nyugdíjba, akik közül többen is szakszervezeti tagok voltak. Ennek kompenzálására remélem, idén sikerül még több kollégát meggyőznöm a szakszervezeti tagság előnyeiről.

Az ERBÉ-nél képviselettel rendelkező PADOSZ-szal és az Üzemi Tanáccsal továbbra is jó kapcsolatot ápolok. Jelenleg is készülök a 2012. év elején esedékes ÜT választásra.

Szerencsére a kollektívára nem lehet panaszkodni, felkészült és segítőkész, még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is. Beosztásomból fakad, hogy munkám során a cég több szakágával és osztályával is napi kapcsolatban vagyok, így jól ismernek és tudják, hogy én vagyok a szakszervezet vezetője.

A jövőt illetően ha elvárásaim nem is, de reményeim vannak. A cég szempontjából és mint munkavállaló minél több megbízást szeretnék, szakszervezeti szempontból pedig bővülő és agilis tagságot.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...