< />
2012. november 26.

VDSZSZEMASZ Portré

VDSZSZ ÉMÁSZ Zrt. Szakszervezet – Németh Lászlóné

1980. július 1-jén nyertem felvételt az ÉMÁSZ Vállalat Sárospataki Üzemigazgatóságára. A titkárságra kerültem, mint üzemviteli adminisztrátor. Tehát mondhatom azt, hogy egy központi helyre. Még jelenleg is ugyanitt dolgozom, csak éppen másképpen „hívnak”. Ez manapság már nagyon ritka dolognak számít. 2013-tól már ez nem lesz igaz, mert a régió összevonások kapcsán változni fog – előre láthatólag – a munkahelyem.

A szakszervezettel szinte munkába állásommal egy időben kapcsolatba kerültem, ugyanis a felvételi eljárás kapcsán rákérdeztek, hogy be szeretnék-e belépni a szakszervezetbe. Nekem nagyon természetesnek tűnt már akkor is, hogy igen csatlakozom. Az üzemviteli osztály szakszervezeti bizalmija meg is keresett.

Mivel központi helyen dolgoztam egyszerű volt engem megtalálni és szervezési, rendezési feladatokkal ellátni. Nagyon szívesen csatlakoztam a kollégákhoz, szinte minden rendezvényen, megmozduláson ott voltam. Ezzel bekerültem a szakszervezeti körforgásba, megismertek a kollégák. Jó volt beszélgetni, dolgozni vagy akár bulizni együtt.

Aztán megválasztottak bizalminak, majd bekerültem az üzemi szakszervezeti bizottságba is. Utána az ÉMÁSZ Szakszervezeti bizottsági tagja lettem, immáron második ciklusomat töltöm, mint a Sárospatak régió üzemi szakszervezeti bizottságának elnöke.

Szerintem egy jó szakszervezeti vezetőnek elsősorban jó emberi kapcsolatokkal kell rendelkeznie. Rendszeresen tájékozódnia kell, utána tájékoztatni tagságát. Legyen itt szó akár magánéleti, akár céges dolgokról.

Minden lehetőséget megragadok, hogy beszélgethessek munkatársaimmal. Szerintem is csak személyesen lehet meggyőzni bárkit is, aztán nem szabad erőltetni semmit, mert az „azért sem” jön elő az illetőből. Egyre nehezebb meggyőzni az embereket, hiszen egy kevés anyagi jellegű kiadás is már elgondolkodtat mindenkit. Ezért kellene minél több olyan dolog, ami csak a szakszervezeti tagokat illeti meg, de sajnos ez nem tűnik megoldhatónak.

Nagyon fontos feladataink vannak most helyi szinten a régió összevonásokkal összefüggő problémákkal kapcsolatban. Ez – több kollégámmal együtt – engem is érzékenyen érint. Meg kell próbálni a legjobb megoldást kitalálni, kiharcolni.

Számunkra jelentős kereset csökkenést jelent majd a munkába járás. Nem beszélve az időtényezőről, ami szinte órákkal meghosszabbítja az otthontól való távollétünket. Ezt a kialakulóban lévő helyzetet kellene valahogyan megpróbálni enyhíteni.

Én itt élek Sárospatakon családommal együtt. Törzsgyökeres Patakinak vallom magam. Gergely fiunk és menyasszonya nemrégiben költöztek haza. Családi házban lakunk, tehát elférünk kényelmesen. Nagyon jól megvagyunk együtt, Ők is szinte csak aludni járnak haza.

Úgy alakítottuk ki környezetünket, hogy otthon minden feltétel biztosítva legyen, hogy jól érezzük magunkat, tudjunk barátokat fogadni, sütni-főzni a kertben. Szinte minden szabadidőnket kis kertünkben töltjük. Szeretek kertészkedni, virágaim gondozni, ápolni. Most, hogy jön a rossz idő, lesz idő már olvasni, rejtvényt fejteni – ezek is kedvenc időtöltéseim.

A Kollektív Szerződés átdolgozása került most leginkább a legfontosabb feladataink közé. A régi KSZ-ben kiharcolt vívmányokat elsősorban meg kell tartani, majd korszerűsíteni kell az új Munka Törvénykönyvének változásait figyelembe véve. Meg próbálni minél kedvezőbb feltételeket kivívni munkatársaink részére.

Szoros kapcsolatban állunk az ÉMÁSZ Szakszervezeti Bizottsággal. Úgy érzem, hogy jó közösség alakult ki az SZB-ben. Közös megbeszéléseket tartunk az ELMŰ-s szakszervezeti vezetőséggel is. A változásokat követhetjük a VD-s honlapon keresztül is akár, vagy a forró drót szakszervezeti lapból is sok információt meríthetünk. De legfontosabb a személyes, vagy a telefonon történő tájékoztatás.

Énpozitív gondolkodású ember vagyok, bízok az együttes erőben, bízok vezetőink jó együttműködő képességében , és bízok abban is, hogy átvészeljük ezt a nehéz, előttünk álló időszakot.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...