< />
Szerző: Győri István
2012. március 23.

VDSZSZEMASZ Portré

ÉMÁSZ Tagszakszervezet bizalmi – Nagy Péterné

Nagy Péterné Zsuzsa munkája során nagyon sok lépcsőfokot bejárt: gépíróként kezdte a műszaki-fejlesztési főosztályon 1973-ban, majd a biztonságtechnikai osztályon dolgozott, utána Bezerédi Antal vezérigazgató mellett látta el a titkársági feladatokat. Jelenleg a számviteli osztályon dolgozik, mint bejövő számlakönyvelő.

–A mindennapokban jól érzem magam, alkalmazkodom a környezetemhez és igyekszem pozitívan hozzáállni mindenhez! Változatos a munkám és a kolléganőimmel is nagyon jól kijövök. Hálás vagyok a sorsnak azért, hogy ezen az osztályon és ilyen jó kollektívában folytathattam a munkámat. A munkakörülményekkel is teljes mértékben elégedett vagyok, amire szükségem van, minden adott. Természetesen figyelem a cégben zajló átalakulást, mert enélkül a munkámat nem tudnám elvégezni, hiszen itt is változik sok minden. A világválság is érdekel, mert érintett vagyok benne, ugyanis a gyerekemék svájci frank alapú hitelt vettek fel lakásukra, így akár akarom, akár nem, kénytelen vagyok erre is figyelni. Sajnos a gazdasági válság is és a folyamatos átalakítások is előrevetítik a továbbiakban is azt, hogy tovább csökken a munkahelyek száma. Nem tudom, hogy a mai fiatalok hol helyezkednek majd el, milyen jövő vár rájuk. Megmondom őszintén, hogy nem is szeretnék most fiatal lenni, nagyon sajnálom ennek a korosztálynak a tagjait.

Az idősebbek közül többen nyugdíjba mentek. Már nagyon kevesen szolgálunk az úgymond régiek közül. Van, akivel tartom a kapcsolatot, és telefonon is szoktam beszélni velük. Nagyon jó felidézni a mögöttünk hagyott időt. Nekem szép emlékeim vannak a hajdani brigádéletről, amely most nem mondható el. Be kell vallanom, vallanunk, sajnos közömbösek vagyunk egymás iránt, és ez nekem nagyon furcsa, nem is tudom megszokni.

Hamarosan elérem a negyven éves munkaviszonyt, szeptembertől nyugdíjas leszek. A szakszervezetnek 1973-tól tagja vagyok. Később bizalmi lettem és úgy érzem, hogy tisztességgel el tudom látni ezt a feladatot, vagy inkább tisztséget. Manapság nagyon nehéz dolga van az érdekképviseletnek, sokat kell tárgyalni a munkáltató képviselőivel addig, amíg sikerül őket érvekkel meggyőzni, például egy bértárgyalásnál. Úgy gondolom, hogy eddig mindig sikerült elérni azt, amit akartunk, és ez örömmel tölt el.

Ismerem több más cégnél a munkakörülményeket, tájékozott vagyok, így ezeket össze tudom hasonlítani az ÉMÁSZ-szal. Van, ahol több a kafetéria, mint nálunk, de én azt szoktam mondani, hogy annak örüljünk, hogy ez is van, mert sok olyan cég akad, ahol ilyen juttatást nem kapnak a munkavállalók. A kafetéria keretét nagyon sok mindenre fel tudják használni a dolgozók: például lakásfelújításra, bérletvásárlásra, üdülésre, szállásköltségre, étkezésre, vagy egészségpénztári tagságra. A szakszervezeti tagok karácsonykor szaloncukrot kapnak, nőnapkor szép ajándékot vehetnek át, a gyerekek mikuláscsomagot kapnak, és az sem utolsó szempont, hogy minden évben volt bérfejlesztés. Én azt hiszem, hogy mindezzel elégedettek lehetünk.

A munka mellett számomra a család a kikapcsolódás. Mindez azt jelenti, hogy unokázom. Van három gyönyörű lányunokám: Lilla öt, Léna három, Szonja pedig egy éves. Ők jelentik nekem a boldogságot, ha jönnek, akkor a mamának, azaz nekem azt kell sütnöm és főznöm, amit kérnek, és ezt természetesen meg is csinálom. Ez tölti ki a szabadidőm nagy részét, de nagyon szeretek olvasni, rejtvényt fejteni, színházba járni és a barátokkal együtt kirándulni. Nagyon sok szép helyet bejártunk már, idén húsvétkor az unokákkal együtt Telkibányát vesszük célba.


Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...