< />
Szerző: Gy. I.
2012. december 13.

VDSZSZEMASZ Portré

ÉMÁSZ Szakszervezet – Buron Andrásné

-1975-től vagyok szakszervezeti tag, bizalmi pedig szintén nagyon régóta. A kezdetekhez képest rengeteget változott a gazdasági környezet, átalakultak a cégek, a munkavállalók helyzete nem lett könnyebb.

-December 20-án dolgozom utoljára, akkor köszönök el, azt is mondhatom tehát, hogy nekem a karácsony hozza a nyugdíjas életet. Ami pedig a számokat illeti, túl vagyok a hatvanon, ezért úgy döntöttem, hogy elég volt. Mire eljön a december 20, egészen pontosan negyvennégy év és kétszázharminckilenc nap áll majd a hátam mögött. Most még jobb feltételekkel vonulhatok nyugdíjba, mint jövőre, ezért természetesen magam, a saját érdekemet is néztem. Megkértem a cég illetékeseit, hogy járuljanak hozzá a kérésemhez, ennek eleget is tettek, a többit pedig a munkáltató intézi, nekem nincs gondom semmire. Harminchét és fél évig szolgáltam az ÉMÁSZ-t, a villamosenergia-ipart. Jó volt, szép volt! Ha nagy szavakat akarok használni, akkor kijelentem: becsülettel teljesítettem küldetésemet.

Sehol nem fogok tovább dolgozni, otthon akarok pihenni. Anyukám nyolcvanhárom esztendős, legalább nem lesz egyedül. Majd elkertészkedünk, már amennyire a lehetőségeink megengedik. Nagy kertünk van, kerekedik ott tennivaló bőven.
Az ÉMÁSZ-nál 1975 március 21-én kezdtem. Akkor lettem a számítástechnikai főosztály folyamatszervezője. Aztán voltam titkárnő, foglalkoztam bér- és gazdasági feladatokkal, a leolvasók ügyes-bajos dolgaival, valamint hibalista javítással is. Össze sem tudom számolni, hogy kiknek a keze alatt dolgoztam, de talán nem is lényeges, hiszen ez az évtizedek természetes velejárója. 1975-től vagyok szakszervezeti tag, bizalmi pedig szintén nagyon régóta. A kezdetekhez képest rengeteget változott a gazdasági környezet, átalakultak a cégek, a munkavállalók helyzete nem lett könnyebb.
Az évek folyamán kivettem a részem vagy harminc nyugdíjas összejövetelből, aktívként az idei volt az utolsó rendezvényem. Jövőre már saját jogomon, vendégként leszek jelen. Mert a nyugdíjas találkozókat fenn kell tartani, ezek a társaság talán legszebb, leghangulatosabb eseményei.

A fiam harmincegy esztendős, Budapesten él, az ELMŰ számlázási osztályán dolgozik. Van egy olyan elképzelésem, hogy a mamával a fővárosba költözünk, hogy együtt legyen a család, mert most kétszáz kilométer választ el bennünket. Nem féltem magam, nem esem kétségbe, mert a státuszom változni fog. Boldog nyugdíjas akarok lenni! Sokat járok majd kirándulni, nyaralni és a már említett kertészkedést sem adom fel.


Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...