< />
Szerző: I. Gy.
2012. július 20.

VDSZSZEMASZ Portré

ÉMÁSZ Szakszervezet bizalmi – Vargáné Túróczi Zsuzsa

Az Észak-magyarországi Áramszolgáltatónál ha jól számolom, a mostani beosztásom a negyedik a sorban. A pontos titulusom így hangzik: ELMŰ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft. Miskolci Védelmes Üzem, védelem- és irányítástechnikai osztály, gazdasági előadó.

Feladataim részletesen: leltár, menetlevél-igazolás, bér, számlák, SAP - rendelések létrehozása, anyagrendelés és így tovább. -, Mirtusz - munkautasításokat készítő- és követő program. Ahogy mondani szoktuk, ügyes-bajos dolgok.
Jól érzem magam a helyemen. Területre nem járok, kivéve ha oktatásra, vagy megbeszélésre Pestre kell menni. Nyolc órát töltök itt, a hivatali szobámban, vagy ha szükséges, akkor bekopogok a kollégáimhoz, akikkel negyvenegyen vagyunk, távközléses kollégáimmal együtt. Ők is a szívem csücskei és nagyszerű csapatot képezünk.
Érdekes helyzet, hiszen személy szerint nem kell foglalkoznom sem a kis-, sem a nagyfogyasztókkal. Helyettük viszont „megkaptam” a kollégáimat.

A társaság szakszervezeti bizottságában bizalmi vagyok. Örömmel csinálom, szeretem ezt is. 1986-ban, belépésem után rögtön tag lettem, bizalmiként pedig már tizenkét esztendeje szolgálok. Kiket? Természetesen a munkavállalókat, azokat, akik hozzám fordulnak és megtisztelnek a bizalmukkal.
A bizalmi feladata sokrétű, hiszen emberekkel, munkavállalókkal foglalkozik és ha komolyan veszi a tisztségét, akkor igenis nagyon sokat jelent. Hozzám gyakran jönnek, elmondják a gondjukat, vagy a gondjaikat. Mindenkit meghallgatok, a tagság észrevételeit, az esetleges kéréseket pedig továbbítom. Nem csupán a kommunikációban, a kapcsolattartásban is van szerepem, akadnak hálás és fontos teendőim.
Sokszor vannak időszakok mikor létszámleépítéstől tart mindenki, ez tény. Szakszervezeti bizottságunknak az a legfontosabb teendője, hogy lehetőségéhez mérten harcoljon az álláshelyekért, aztán hallassa hangját-szavát a bérkérdésben. Gyakran elmondom: az szb vezetése a végsőkig elmegy ezekben az ügyekben.
Amikor valaki ki akar lépni, nyomban kifejtem: ha nem lenne szakszervezet, nem lenne bérfejlesztés, vagy nem annyi, amennyit kiharcolunk. Sok olyan céget ismerek Miskolcon és a megyében, ahol két-három esztendeje nem emeltek munkabért. Már elnézést a fogalmazásért, de mi – az egyéb ügyek mellett – kinyitjuk a szánkat akkor is, amikor a teljesítmény-értékelés, a kafetéria, vagy a szabadnapok kérdése kerül terítékre. Ebből következik, hogy nem tétlenkedünk, ránk bármikor számíthatnak társaságunk munkavállalói.

Magamról csak néhány mondatot: Nekem fontos a természetes környezet, a fény, a tisztaság. Szeretem a sportot, a focit is, a rendezvényekre is szívesen ellátogatok. A sporttelep közelében lakunk, mindössze egy utca választ el bennünket a komplexumtól. Két felnőtt lányom van, Eszter és Szilvia.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...