< />
2016. november 10.

VDSZSZEMASZ Portré

Búcsúzás Gembiczki Tibortól

A szomorú hírről 2016. október 25-én értesültünk, hogy előző napon Gembiczki Tibor a volt ÉMÁSZ Szakszervezet elnöke hosszan tartó betegség után elhunyt.

Az ÉMÁSZ Vállalat kötelékébe 1980. december 05-én állt munkába az anyag osztályon. Az itt eltöltött idő alatt állandóan képezte magát, egyre magasabb beosztásokba került, miközben a villamos mérnöki diplomát is megszerezte.
Munkája elismeréséül 1987-ben kiváló dolgozói, 1989-ben kiváló munkájáért miniszteri kitüntetésben, majd 1994-ben vezérigazgatói dicséretben részesült.
Osztályvezetői munkája mellett ellátta az akkori ÉMÁSZ Vállalat Központi Üzemi Bizottságának elnöki tisztségét.
1998. 11.30-tól Üzemi Tanács taggá választották. A széleskörű és szerteágazó tevékenységet magától értetődően vállalta el, azért, hogy az érdekvédelmi munka hatékonyabb és erőteljesebb legyen.
Kohányi Pál volt SZB elnök nyugdíjba vonulását követően 2001. január 1-től megválasztásra került az ÉMÁSZ Rt. Szakszervezeti Bizottság elnökének.
2007. 01 hó-tól az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoportok megalakulását követően az ÉMÁSZ Nyrt. ÜT elnöke lett. Munkája során szlovák nyelvtudását sokat kamatoztatta a Társaságcsoport érdekében.

Felelősségteljes munkával, fáradságot nem kímélve, komolyan vette a feladatait, a munkavállalók több alkalommal újraválasztották bizalmuk és elégedettségük jeléül.

1999-től háromszor választották újjá, a negyedik ciklusában 2013-ban egészségi állapotára tekintettel kérte felmentését.

Akkori nyilatkozata szerint:

"Szb-elnöki tevékenységemet szívesen csináltam, nagyon szerettem és úgy hiszem, hogy eredményesen dolgoztam. Munkám során elsősorban arra törekedtem, hogy megőrizzük a munkahelyeket, s ennek érdekében mindent megtettem. Az is célom volt, hogy az általam képviselt munkavállalók helyzete, ellátása és munkakörülményei a lehető legjobbak legyenek. A cégtől nem kívánok elszakadni, amikor arra lehetőségem lesz, bejárok és segítem az utódom munkáját, ha igényli."

Közvetlen munkatársai tudják a legjobban, milyen pontosság, higgadtság, segítőkészség jellemzte. Feleslegesen nem szólt, intelligenciájával nem kérkedett, ám ha segítséget kértek tőle, tudta merre induljon, hogyan oldja meg a feladatot. Szakszervezeti munkáját elhivatottságnak érezte, olyan elhivatottságnak, melyet már tanulmányai ideje alatt is érzett magában, melyet környezete is látott és hitelesnek tartott.

Különös figyelemmel vett részt az ágazati és helyi bértárgyalásokon, a lehetőségeket és szakszervezeti eszközöket megfontoltan, de határozottan alkalmazta. Kész volt kiállni a demonstráció és sztrájk eszköze mellett, a tagság támogatta törekvéseit, melynek érezhető eredményei lettek, mind a szociális juttatások, mind a jövedelemnövekedés esetén.
Az EVDSZ is elismerte munkáját, a VD emblémával ellátott aranygyűrűvel jutalmaztuk.
Szakszervezeti munkája során mindig nagy igyekezettel képviselte a munkavállalók érdekeit. Mindig a közös megállapodások megkötésére törekedett.

Az ÉMÁSZ Szakszervezeti Bizottság tagjai és tagsága nevében búcsúzunk.

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...