< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

Nehéz, de sikeres év volt

– Milyen esztendőt zártak 2005-ben?
– Mindent mérlegre téve, összevetve nem nehezebbet, mint 2004-ben.
– Pedig feszültségekkel terhesen kezdődött, hiszen jócskán elhúzódtak az ágazati bértárgyalások.
– Igen, ezek szokatlanul hosszúra sikeredtek, március végéig tartottak. Már eljutottunk az aláírásgyűjtésig és a demonstráció előkészítéséig is, de végül demonstráció nélkül is lett ágazati megállapodásunk.

Idejében tető alá hozták

– A helyi szintű bérmegállapodás ehhez képest gyorsan megszületett.
– Mert az egyeztetések eredményeként sikerült megtalálni az ELMÛ-ÉMÁSZ munkavállalói és a munkáltató részére is elfogadható kompromisszumos megoldást a kötelező és differenciált emelések mértékéről. Ez éves szinten 9% fölötti átlagos alapbéremelést jelent.
Megjegyzem, hogy másképpen aligha lehet egyezségre jutni két fél között. Ráadásul azt is sikerült elérnünk, hogy az alacsonyabb keresetűek többet kapjanak, alapbérük jobban emelkedjen, mint a többi munkavállalóé.
– Azt viszont nem sikerült kiharcolniuk, hogy az ebédidővel együtt nyolc óra legyen a munkaidő.
– Ez igaz, megítélésem szerint a dolgozók mégsem jártak rosszul. Nézzük először a tényeket. Az ÉMÁSZ Rt.-nél reggel hét órától délután három óra húsz percig tart a munkaidő, vagyis a dolgozóknak nyolc óra húsz percet kell a munkahelyükön tölteniük. Azt akartuk elérni, hogy mindez, ebéddel együtt, nyolc órára csökkenjen. A munkáltató nem engedett, viszont ennek kompenzációjaként sikerült elérnünk éves szinten négy rendkívüli pihenőnapot. Ennek következtében nem kellett dolgozni augusztus 19-én és november 5-én, valamint szabaddá vált a december 23-a és december 30-a is. Tapasztalataink és a hozzánk eljutott vélemények alapján mondom, dolgozóink örültek ezeknek a napoknak, hiszen valamennyit jól ki lehetett és lehet majd használni.

Két fizetés és jutalom

– A hírek szerint a munkavállalók decemberben igencsak „vaskos összeget” kaptak számláikra.
– A decemberi munkabér párosult a 13. havi illetménnyel, ráadásul egységesen mindenki további bruttó 100 ezer forintos javadalmazásban is részesült. Utóbbit abból az alkalomból kaptuk, hogy 2005-ben, éppen tíz esztendeje privatizálta cégünket a német RWE-EnBW konzorcium.
– Azt is az elért eredmények közé kell sorolni, hogy fennmaradtak azok a hagyományos rendezvények, amelyek igencsak közkedveltek az alkalmazottak körében.
- A cég költségére tartottuk meg a hagyományos sportnapot és a Villamos Nap eseményeit. Előbbinek Salgótarján, utóbbinak pedig a szokásoknak megfelelően a Csanyik-völgy adott otthont. Mindkettő nagy sikert aratott. A szakszervezet mindig erőteljesen hangsúlyozta, hogy ezekre a rendezvényekre szükség van. Miképpen a nyugdíjas találkozókra is, amelyeket ugyan mi szervezünk, de a társaság állja a költségét. A cég támogatásával volt Mikulás ünnepségünk, míg a nőnapi megemlékezés és ajándék, valamint a karácsonyra juttatott édesség teljes mértékben a szakszervezetünk rendezvénye, illetve juttatása.
– Az esztendő végére is maradt sikerélményük.
– Megegyeztünk egy új bérkategória rendszerben, amely komplex, a munkakörök és személyes kompetenciák értékelésén alapul. Már csak az igazgatóság jóváhagyása szükséges a rendszer indításához.

Ne sérüljenek!

– Milyennek ígérkezik a jövő esztendő?
– Nehéznek! Hamarosan kezdődnek a 2006. évi ágazati és ELMÛ-ÉMÁSZ bértárgyalások. Szerencsére a kafetéria keretösszegében már tavaly megállapodtunk, ami 200 ezer Ft értékű lesz. Szeretnénk befejezni az ágazati kollektív szerződés módosítását és az ELMÛ-ÉMÁSZ Kollektív Szerződés harmonizációs tárgyalásait is fel kell gyorsítanunk. Ez hoszszú, aprólékos munka lesz. Aztán az európai uniós ajánlás alapján a magyar energiatörvény kötelezővé teszi az értékesítés és a hálózat szétválasztását 2007. július 1-jétől.

– Hogyan zajlik majd a „műtét”?
– A pontos részletek még nem ismertek, de várhatóan a két alapító társaság százszázalékos tulajdonában lévő, ugyanakkor önálló, jogilag független társaságokba kerülnek az érintett munkavállalók. A tárgyalások várhatóan 2006. első negyedévében kezdődnek.
Minden idegszálunkkal arra törekszünk majd, hogy az át- és kiszervezésre kerülő dolgozóink érdekei ne sérüljenek, szerzett jogaik megmaradjanak.

Kép és szöveg: Győri István



Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...