< />
2012. augusztus 6.

VDSZSZEMASZ Hírek

Már túl vagyunk az első egyeztetésen

Július utolsó hétvégéjét munkával töltötte az ELMŰ és ÉMÁSZ szakszervezetek vezetőtestülete. A két szakszervezet szakszervezeti bizottsága Miskolcon találkozott. Az Elektromos Szakszervezet, Németh Lajos vezetésével alakított egy team-et és jogászok bevonásával az aktuális kollektív szerződést és az új munkatörvénykönyvét előkészítették „összefésülésre”. Az anyagot közös gondolkodásra bocsátotta a Gembiczki Tibor által vezetett ÉMÁSZ szakszervezeti bizottság számára.

A Bástya Hotel konferenciatermét a közös munka szelleme és a tenni akarás jellemezte. Évek óta jól működő kollektív szerződést kell átalakítani oly módon, hogy azzal a munkavállaló, a munkáltató és a törvény is „elégedett legyen”. A munkaanyag legjavát már készen hozták Németh Lajosék „csak” a kiegészítésekbe és értelmezésekbe kellett belemerülni. Sok használható, jó gondolat került bele az új-régi KSZ - be, de még a jogászok feladata lefordítani a törvény nyelvére.

A második napon az egész csapat nagyon igyekezett, hogy egyértelmű és mindenki számára érthető legyen a kollektív szerződés nyelvezete. Új elemek behozatalát is terveztük, mint pl: a FAM pótlék. Ez utóbbi elemet is fontosnak találtuk rögzíteni a KSZ -be, mivel ez a munkatevékenység egyre fontosabb szerepet kap a cégcsoportnál.

Várhatóan augusztus végére elkészül a végleges változat és megkezdődhet az ELMŰ-ÉMÁSZ vezetésével az egyeztetés.


Urvölgyi József
Salgótarjáni Régió

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...