< />
2017. április 28.

VDSZSZEMASZ Hírek

H Í R L E V É L

Az EVDSZ IV. taggyűlésére 2017. április 26-án került sor. Az ÉMÁSZ Szakszervezet részéről Juhász Gyuláné elnök asszony képviselte tagságunkat. Az ülésen beszámoltak a 2016-évben végzett munkáról, a 2016-évi pénzügyi tervek teljesüléséről. A jelenlévők a 2016. évi gazdálkodást és beszámolót egyhangúlag elfogadták.

H Í R L E V É L

Az EVDSZ IV. taggyűlésére 2017. április 26-án került sor. Az ÉMÁSZ Szakszervezet részéről Juhász Gyuláné elnök asszony képviselte tagságunkat. Az ülésen beszámoltak a 2016-évben végzett munkáról, a 2016-évi pénzügyi tervek teljesüléséről. A jelenlévők a 2016. évi gazdálkodást és beszámolót egyhangúlag elfogadták.
Ezt követően került sor a 2017. évi pénzügyi terv megtárgyalására, majd elfogadására.
Az ez évi költségvetés továbbra is tartalmazza a Generali Biztosító-nál a munkavállalói felelősségbiztosítást minden szakszervezeti tag részére, valamint a jogvédelmi szolgáltatást.
A Forró Drót újság továbbra is az EVDSZ költségvetéséből kerül finanszírozásra.
A taggyűlésen jelen volt a LIGA Szakszervezetek elnöke Dr. Mészáros Melinda. Az elnök asszony tájékoztatást adott az elmúlt időszakban megjelent Mt. módosításról, melyet a képviselők önálló indítványként terjesztettek a parlament elé.
A gazdasági bizottság ülésén meghívottként részt vett a LIGA és Munkástanácsok elnöke. Helytálló és pontos érvekkel igyekeztek az indítvány visszavonását kérni. A szakszervezetek tiltakozására a beterjesztett Mt. módosítási javaslat visszavonásra került.
Továbbiakban a 2012-ben történt Mt. módosítással kapcsolatosan kérik az egyeztetéseket a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőivel.
Megállapodás történt arról, hogy május 3.-ra összehívják a VKF monitoring bizottság ülését, ahol napirendre kerül a munkavállalók egyik legnagyobb sérelmét okozó tételének felülvizsgálata, a jogellenesen munkáltatói elbocsátások szabályainak átalakítása.
Folytatni kell a tárgyalásokat a korhatár előtti ellátások a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségéről, amely már más típusú formában, napjainkban is megtörténik.
A korkedvezményes lehetőségtől elzárkózik a kormány, azonban új javaslat formájában felülvizsgálva a munkahelyeket az egészség védelme vonatkozásában történik kezdeményezés.
Kérdésünkre, mely a munkaidő kezdetére és végére vonatkozik (EU Bizottság döntése) az új Mt. módosításának részét fogja képezni a tárgyalásokon.
A LIGA elnök asszonya tájékoztatást adott a LIGA kártyával kapcsolatosan. Jelenleg 200 szolgáltatóval van szerződésük, mint pl. a MOL.
A MOL kártya nem feltöltős, hanem a 6,-Ft kedvezményt veszi figyelembe tankolásnál.
Felhívta a figyelmet, hogy a honlapjuk gyakran kerül frissítésre az információk megjelenését követően.
A taggyűlés bezárására a késő délutáni órákban került sor.

Az ülésről bővebb információ a vd.hu honlapon olvasható, a taggyűlés képei a fenti képre kattintással tekinthetőek meg.

Miskolc, 2017. április 27.


Juhász Gyuláné
ÉMÁSZ Szakszervezet
elnöke

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...