< />
2008. augusztus 5.

VDSZSZEMASZ Hírek

Gubancsik János százhárom éves

János bácsit szeretjük, János bácsi valamennyiünké. Ilyen és ehhez hasonló kedves mondatok hangzottak el január 14-én, Miskolcon, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diósgyőri otthonában. Az időpont ebben az esetben természetesen lényeges: Gubancsik János, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Rt. nyugdíjasa ugyanis 1900. január 14-én született.
A cég legidősebb nyugdíjasáról - és szakszervezeti tagjáról - már nem mondhatjuk, hogy egyidős a századunkkal, hiszen végigélte a huszadikat, most pedig már a huszonegyediket tapossa.
A korához és a körülményekhez képest jó egészségnek örvendő János bácsi napjai békésen telnek. Pihen, sétálgat, rádiózik, érdeklődik a hazánkban történtek iránt és lekötik a nagyvilág eseményei is. Olykor pedig vendégeket fogad. Szívesen teszi, elvégre az ország egyik legidősebb polgára. Ugyan kinek adatik meg százhárom év? Csak a szeren-cséseknek és azoknak, akik becsülettel végigdolgozták az életüket.
Márpedig János bácsi ezt tette. Gépkocsivezető volt, 1927-ben szerezte - akkor így mondták - hajtási engedélyét és 1961-ig szinte meg sem állt. Több millió kilométert tett meg baleset nélkül, ha úgy tetszik, sokszor körbeautózta az egyenlítőt. A húszas, harmincas és negyvenes években lakatosként és traktorosként is szolgálta az ónodi nagybirtokost. Útja 1947-ben vezette az ÉMÁSZ Vállalathoz, ahol 1961-ig, nyugdíjba vonulásáig dolgozott. Immáron tehát negyvenkét esztendeje nyugdíjas, a találkozókra a kilencvenes évek közepéig eljárt.
Gubancsik Jánosról az ÉMÁSZ Rt.-nél soha nem feledkeznek el. A január 14-ét rendre piros betűvel jegyzik a társaság szakszervezeti bizottságának eseménynaptárába. Így volt ez 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben és az idén. Sőt, így lesz jövőre is, hiszen a kézfogások és ölelések után az őt felkeresők így búcsúztak: Isten éltesse János bácsi, jó egészséget, jövőre is jövünk!
A cég nevében Mészáros Péter emberi erőforrás igazgató, Gembiczki Tibor, a szakszervezeti bizottság elnöke, Kohányi Pál nyugdíjas szb-titkár és Kozsik Tibor szervező titkár köszöntötte és ajándékozta meg az ünnepeltet. Jelen volt a Máltai Szeretetszolgálat képviselője is.

Kolodzey Tamás
(Forrás: "forró drót" újság 9. évf. 1.sz.)

Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...