< />
2007. november 19.

VDSZSZEMASZ Hírek

Debrecenben jártak az ÉMÁSZ nyugdíjasai

Több, mint húsz esztendővel ezelőtt teremtettek hagyományt az ÉMÁSZ-nál. A rendezvényt meghívott és szervező egyaránt várja, hiszen jó alkalmat nyújt az elbeszélgetésre, a nosztalgiázásra, a régi szép napok felelevenítésére.
A részvénytársaság központjának nyugdíjasai ezúttal Debrecenben jártak.
- Általában úgy választjuk ki a kirándulások helyszíneit, hogy azok száz kilométeres körzetben legyenek - mondta Gembiczki Tibor, az ÉMÁSZ Nyrt. szakszervezeti elnöke. Gondolnunk kell ugyanis az idősebbekre, akiket nem terhelhetünk hosszú buszozással és az is szempont, hogy a vidékieknek a Miskolcra érkezés után még tovább kell utazniuk.

- Ezúttal hányan fogadták el a meghívást?
- A nyugdíjasaink többsége minden évben örömmel jelentkezik a találkozóra. Most is három busszal mintegy százhúszan vágtunk a hajdúsági útnak, amely remekül sikerült. Nagyszerű időt fogtunk ki és a látnivalók is önmagukért beszéltek.

Debrecenből New Yorkba


A da Vinci-kiállítást aligha felejtik el a túrázók. A Modern és Kortárs Művészeti Központban lévő tárlat sok eredeti Leonardo-művet és több, a reneszánsz zseni által készített makettet és modellt vonultat fel. Látható Leonardo da Vinci óriási lószobrának, a hét méter magas Kolosszusnak az üveggyapot mása is. A kiállítás november 16-ig látogatható, majd New York, Madrid és Rio de Janeiro következik.
A szakszervezeti elnöktől megtudtuk még, hogy a nyugdíjas találkozók költségét a társaság fedezi, a szervezést és a lebonyolítást pedig a szakszervezeti bizottság tagjai vállalják magukra. Így történt ez szeptember 25-én is. Nem csupán az rt. központ becsüli meg ilyen formában nyugdíjasait, hanem a régiók is, ahol szintén ezekben a hetekben találkoztak, vagy találkoznak volt munkatársaink.

"Szeretném, ha fennmaradna”


A debreceni nyugdíjas találkozó egyik résztvevője Árvainé Barati Rózsa volt. Véleményét így foglalta össze:
- Korábban tíz esztendőn keresztül a szervezésből is kivettem a részem, most meghívott nyugdíjasként voltam jelen. Boldogan találkoztam egykori kollégáimmal, akikkel sokat beszélgettem. A program és a színvonalas ellátás is emlékezetes marad számomra. Azt szeretném, ha a nyugdíjas találkozók a jövőben is fennmaradnának, szükség van rájuk! Miután hazamentem, mindent elmeséltem a férjemnek, aki szintén ÉMÁSZ-nyugdíjas és megígérte nekem, hogy jövőre már együtt megyünk.

(győri)
Küldje tovább! Nyomtatható verzió Vissza a lap tetejére
Hozzászólás írása:
Kérjük írja be az ellenőrző kódot!
Atomerőműben Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete AES-Tisza Erőmű Kft. VDSZSZ Tagszakszervezet Ajkai Hőerőmű Munkavállalóinak Szakszervezete Budapesti Erőművek Szakszervezete Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Borsodi Energetikai Kft. Szakszervezeti Bizottsága Dél-dunántúli Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Dél-magyarországi Áramszolgáltató Társaságcsoport Szakszervezete Dunamenti Hőerőmű Vállalat Munkástanács Dunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Elektromos Szakszervezet Energiaipari Karbantartók Szakszervezete Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Dolgozóinak Szakszervezete Északdunántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Ifjúsági Tagozat Komlói Fűtőerőmű Zrt. Dolgozóinak Szakszervezete Miskolci Erőmű Szakszervezet Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete Mátrai Erőmű Villamos Szakszervezete MVM Magyar Villamos Művek Dolgozóinak Szakszervezete MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség Nyugdíjas Tagozat VDSZSZ OVIT Rt. Tagszakszervezet Paksi Atomerőmű Dolgozóinak Szakszervezete Pannonpower Rt. Villamosenergia-ipari Dolgozóinak Szakszervezete Schneider Electric Rt. Szakszervezet Tiszavíz Vízerőmű Kft. Munkavállalóinak Szakszervezete Tiszántúli Villamosenergia-ipari Szakszervezet Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége ERBE Kft. Szakszervezete Villkesz Kft. Szakszervezete Villamosenergia-ipari Munkavállalók Érdekvédelmi Szervezete Villamosenergia-ipari Munkavédelmi Képviselők Fóruma Villamosenergia-ipari Rendszerirányító és Üzemeltető Szakszervezete Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma
A Szakszervezetek.hu Press legfrissebb hírei

Szolgáltatások

2016.01.13 07:01 - Aliraza521

Csalnak-e a munkáltatók?

2015.01.06 07:39 - mariamunir

Erőművek és Szolgáltatók

2015.01.02 12:51 - qudsia

Mi újság a PADOSZ-nál?

2015.01.02 12:51 - qudsia
Még több téma...